Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do tych, ktorzy zarabiaja 3tys.i wiecej...

Polecane posty

Gość gość

Jak ja wam czasami zazdroszcze, dla mnie to sa naprawde duze pieniadze, ja jestem sama z dzieckiem, wszystkich pieniedzy mam na miesiac 1600, nie to, ze sobie nie radze, tylko tak cienko jest. Czasami chcialabym " zaszalec "i kupic sobie buty za dwie stowy, ale gdzie tam.nie to,ze sie zale, tylko ktos pisal, ze ma 25 tys.na miesiac i pyta czy to wystarczy, ja tyle pieniedzy w zyciu nie widzialam

Gość gość
jestem już na granicy wytrzymałości. jak ja was nienawidzę. w końcy takiego 3 tysiączniaka albo i więcej zaszlachtuje.

Gość gość
ja zarabiam 8000 a nigdy nie kupuję butów za 200zł. moje najdroższe buty to 179zł

Gość gość
179 zl za buty to tez dla mnie szalenstwo

Gość gość
pieprzony krwiopijco , ileż ludzi nakrzywdziłeś , że możesz sobie kupić buty za 179 zł?

Gość gość
Ciezko pracuje, to mnie stac:)

Bardzo mi przykro ale wybacz , jaka jest w tym nasza wina że jesteś sama z dzieckiem i z niskimi dochodami :(

Gość gość
Ale ja nikogo nie winie, nawet o tym nie pomyslalam, tak mi sie teraz jakos zebralo

Gość gość
Przykro mi, ze są ludzie ktorym ledwo starcza na życie :( my mamy dużo więcej kasy ale tez dużo oplat, jednak te buty zawsze kupuję za 150-200zl bo nie mogę nosić nic sztucznego, tylko skórę... Autorko a jakies alimenty, poszukiwanie lepszej pracy? Albo proba dorobienia na czymś?

Gość gość
Takie zycie. Jeden zarabia więcej a drugi mniej :-)

Gość gość
Ile lat ma twoje dziecko ? Może głupie pytanie , dlaczego jesteś sama z dzieckiem ? Rozumiem ze czasami , nie jest jak powinno . Ale ludzie od szkoły zaczyna się planowanie naszego życia , od 1 klasy w podstawówce . Dobry zawód , dobre towarzystwo itd ( oczywiscie to nie jest gwarancja na sukces , ale dobry początek ) , wiesz ja moje dziecko w wieku 30 lat urodziłam , wiesz dlaczego ? W wieku 30 lat stałam 2 nogami mocno na ziemi , mam męża który jest fantastycznym ojcem . Przedtem z żadnym meszczyzną z którym byłam w związku niechcialam dziecka . Proste trzeba brać odpowiedzialności w swoje ręce i wtedy stać cię na buty za 4000

Gość gość
tylko złodzieje, kombinatorzy zarabiają dużo nawet już ci najgłupsi 3000 zł. ci mądrzejsi złodziej***ardziej operatywni a i z 20 tysiaków. uczciwi ludzie 1300 mają za ciężką pracę

Gość gość
Mieszkam w tzw."scianie wschodniej", tu naprawde ciezko o lepsza prace

Gość gość
Do 11:47 Ta nie przesadzaj bo jest wiele zajec w których można zarobić 3000zl i była o tym mowa już na forum :-)

Gość gość
Do 11:48 To się przeprowadz tam gdzie można zarobić :-)

Gość gość
jasne 1300 to mają robole bez rozumu i krzty inteligencji, takie proste bele ja budowa cepa wystarczy że człowiek uczy się porządnie, ma ambicje, jest inteligentny i mądry i to wystarczy, aby osiągnąc satysfakcjonujące zarobki ale jakie jełop który zarabia 1000zł ma przekonanie o sobie że jest inteligentny i mądry haha i ma ambicje bo w sobotę wychleje 8 piw zamiast 5

Gość gość
Ja mogę też zaraz debilny temat założyć, że zarabiam 120tys/mc i mi to jest mało bo nie starcza mi to na utrzymanie 4 apartamentów, domu na mazurach, willi w hiszpani o raz chorwacji, utrzymanie luksusowego jachtu, dwóch Ferrarri, lamborghini, porshe, 3 motocykli, Mercedesa S-klasy, 2 helikopterów i prywatnego odrzutowca, wszystko kosztuje, paliwo, ubezpieczenie, ochrona, 120tys/mc mi nie starcza :o Potrzebowałbym minimum 200tys/mc inaczej będe musiał sprzedac wille i samochody, a może nawet jacht! o nie! mój ukochany jacht :o I co uwierzysz? :D:D:D:D Przypominam, tu jest kafeteria... tutaj każdy zarabia minimum 10tys/mc :D

Gość gość
11:47 Bez przesady, to, ze ktos nie siedzi na kasie czy na produkcji nie znaczy, ze nie zarabia uczciwie... Mój mąż przyzwoicie zarabia i na wszystko co ma zapracował sam, nigdy nie miał żadnych znajomości ani nie jest jakimś cwaniaczkiem. Ma dobry zawód i jest dobry w tym co robi - tyle. Oczywiście wiele osob zarabiających dużo (dużo więcej od mojego męża) niekoniecznie zarabia uczciwie ale bez przesady, znam sporo osob, które zarabiają te 4-8tys w normalnej, uczciwej pracy. Ale to zachód, na wschodzie polski jest znacznie gorzej...

Gość gość
Nawet na zwyklej produkcji czy w magazynie można mieć 2500zl netto

Gość gość
Jasne, ze można, to tez zalezy od firmy, regionu, specjalizacji firmy. Jak ktos wykonuje tak proste zadania, ze pierwszy lepszy z ulicy może go zastąpić to niestety slabo sie go ceni i słabo oplaca... To jest zrozumiale ale i tak kazda osoba powinna zarabiać tyle, żeby moc godnie zyc, bo każdy zawód jest potrzebny.

Gość gość
To ile się zarabia, nie zależy tylko od branży, tylko od samego pracodawcy. Są fabryki, gdzie pracownicy zarabiają najniższą krajową, a księgowy 3 tys i są takie, gdzie pracownik zarobi 3 tys. Są wykształceni co zarabiają 1500 i są też tacy co zarabiają 4 dokładnie w tej samej branży.

Gość gość
Gosc11:45 "meszczyzna", rzeczywiscie masz super wyksztalcenie

Gość gość zimny
Dlatego szukaj sobie faceta.Wtedy odrazu sytuacja Ci się poprawi.Szkoda mi Ciebie bo my 3 miesiące temu kupiliśmy jeapa za 67 tys.zl.Ale te pieniadze skladalismy przez 9 lat.Nie ze wszystkie oszczędności wydaliśmy -zawsze trzeba miec coś na "czarną godzinę".

Gość gość
To stan pod latarnia

Gość gość
Sluchajcie, są takie zawody, w których trzeba miec talent, wyzsze wyksztalcenie, stale podnosić wlasny poziom, a pensje są w granicach 1400- 1600zl brutto! Przyklad? Muzyk solista z którejś z filharmonii w Polsce, poza FN. To są twarde realia dla artystów muzyków. Tu na forum skarżą się ludzie po zawodówkach, ze zarabiają tylko 2000 zl. Wow! z takim wykształceniem.

Gość gość
Zarobki nie zależy tylko od wyksztalcenia. Duzo zależy od branzy w jakiej pracujesz np. budowlaniec może być po podstawówce i zarabiać 5000 netto

Gość gość
no tak sami madrzy ale nie da sie zaplanowac idealnie zycia ja sama mialam wiele planow, wlasciwie wybrany zawod, ale zachorowalam przewlekle i dzisiaj mam znaczy stopien niepelnosprawnosci, z trudem chodze i mam 600 zlotych renty socjalnej -zachorowalam w wieku 15 lat i co?

Gość gość
Mam 4- dziecko, moj maz nie zyje od 2 lat, mam studia, te 1600 to moja polowa etatu(jestem protokolantka w sadzie), i renta dziecka po mezu

Gość gość
to ile tej renty jest nie gadaj głupot że wszystkeigo razem masz 1600