Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

filtrowanie wstępne ogólnodostępne

Polecane posty

Gość tata szarika
Dobra teściowa jest jak Coca Cola,dobra jest zimna...no i to prawdziwy skarb,więc powinien leżeć 2 metry pod ziemią. Moja była teściowa,jest teraz eks...teściową i była tak ekstremalna,że ...ech,ach... Nie potrafi mi spojrzeć w oczy. Nasze role w życiu się zmieniają,córka,żona,matka,babcia,teściowa... czasem nawet święta krowa... Nie trzeba być dobrym aktorem,by dla innych być motorem.

I ja witam wieczorkiem :) cześć Wiola :) mój dzionek był od rana pracowity-etatowo, po pracy odpaliłam laptopa, później rybki smażyłam, pokręciłam się w kuchni, poćwiczyłam testy, teraz zaliczyłam kromę z nutellą bo już od wczoraj za Twoją sprawą jest mi jakoś orzechowo ;) :D Jeszcze zerknę za czymś w necie i trzeba będzie powoli szykować się na rano do pracy. Daa :) dla Ciebie 👄 gdybyś zaglądnęła bo może znowu "usłyszysz" swoje imię ;) o Zuzia :) teściowa powinna być dobra i kropka ;) ja już nie mam teściowej ale mam teścia ;) o pozdrawiam rodzine Szarika o miłego wieczoru :)

Gość czytająca Was
Caal ja nutelle pociskam prosto z łyżeczki:(Ale cieszę się,że uległaś pokusie;)Mówicie,że dziś Dzień Teściowej,no ja o mojej eks,też nie mam dobrego zdania:(i mam nadzieje,że Ona o mnie też,bo czasem miałam wyrzuty,że tak myślę:(

A ja lubiłam moją teściową, ona mnie chyba też. Sporo mądrości kobiecych i gospod...yńskich :D mi przekazała. Zresztą ciekawiło mnie wszystko inne niż to co miałam u siebie w domu rodzinnym. Teraz sama jestem teściową ale z synową jesteśmy jak koleżanki :D nie ma jakiejś wyniosłości z mojej strony jako teściowej.

Gość czytajaca Was
No i tak powinno być Caal;)Ja jak zostanę kiedyś teściową,to właśnie chciałabym być dla niej dobrą psiasiółką:DAle nie wiem kiedy to nastąpi,bo syn do żeniaczki nie taki chętny:D Caal a Ty teraz potrzebujesz dużo orzeszków i czekolady,żebyś dobrze testy wpajała;)

Moje dzieciaki to wyjątkowo szybko poznajdywały swoje "połówki" i zalegalizowały ;) Wiola, i oby mi dobrze podziałały orzeszkowe specjały na mózgownicę, różne orzeszki mam stale pod ręką w tym celu :)

Gość czytająca Was
Caal,tylko z tymi orzechami to też nie przesadzaj,bo mężulek pewnego dnia będzie musiał Cię z lodówki odklejać;):DKiedy teraz idziesz na jazdę?

Gość Zuzanna Amelia ææ
To powiedzcie mi z wlasnego doswiadczenia co najbardziej cenicie u tesciowych i synowych

Gość szarik na 102
Milczenie!

Gość gość
zuzka a po co ci to wiedziec?:P

Gość gość
Zuzanna mozesz napisac w jakim przedziale wieku jestes ?

Wiola, mam jazde w sobote na 12, w dodatku z innym instruktorem bo mój w ten weekend ma wolne a ja nie chciałam tracić mojego wolnego dnia na niejeżdżeniu. A co tam, wykładowca teori mówił, że dobrze zmieniać instruktora by poznawać inne odniesienia :D a teraz pojeździłam sobie z innymi kursantami i instruktorami na YT ale niektórzy klną!!!:-O na kursantów i sie wymądrzają na te zestresowane kursantki, wymagają na kursie takiej wiedzy jak swoja...horror :-O zobaczcie.. https://www.youtube.com/watch?v=RR_CcJd0asc Gaz ku...a co robisz!! o Zuzia :) już dzisiaj nie moge dyskutować, spanie czeka... o Saam to chyba zagłaska te maskownice na śmierć :D albo może zasnął przy rurze ? :D o Ja już zmykam smacznego spanka życzę wszystkim ;)

Gość gość
Zuzanna to bardzo stara panna i pewnie już spi

Gość gość
No to szkoda Zuzanny :-(

O takiej porze to tylko z dobranocką mogłem przybyć. l dobranoc l a także z pozdrowieniem dla tych którzy podpisali listę obecności na filtrowni 🌻 również dla tych którzy chcieli przybyć a nie mogli 🌻 l kolorowych marcowych .... l do jutra l l

Gość gość
Lo mamcia ,tylko nie to co widze powyzej :D

Gość czytająca Was
Dzień dobry Caal aż skóra cierpnie jak się to ogląda:(Będę jutro na tylnym siedzeniu z Tobą na jeździe.Tak na wszelki wypadek,gdyby kogoś trzeba było w pacynkę trzepnąć;):D Miłego dnia:D

Gość gość
witaj Macku!!! :P

Hej, dzień dobry ! o Wiola :)ależ to świetny pomysł :D podoba mi się tak jeździć z obstawą ;) wprawdzie mój M cały czas nastaje bym go wzięła ze sobą ale nie chcę bo wystarczy mi jednego krytyka siedzącego obok :D z Tobą to co innego ;) o miłego dnia :) do później bo terazpracuję ;)5

Witajcie kochani za oknem pochmurno, słońce choć bardzo chce się przedrzeć przez chmury, ale jakoś mu się to nie udaje:(. Kawa, herbata zielona , cappuccino, sok jabłkowy, oraz woda z cytryną stoi na stoliku i zachęca do kosztowania, zapraszam. U mnie na razie nieciekawie dzień się zaczął, ale myślę, że wyrówna się z biegiem czasu. Calinessa , spokojnej pracy i lekkiej jazdy. Trzymam kciuki by dziś było zupełnie na luzie👄 Czytająca, to w końcu jaką zrobiłaś masę ? Fajnie, taki przyspieszony Dzień Kobiet, szkoda, że w środku tygodnia, bo przydałoby się takie święto okrasić mocniejszymi kropelkami a tak to nici z tego:( Święto w tym roku fajnie wypada, w niedzielę, to dla mnie najmniej lubiany dzień tygodnia. Gdybym pracowała, to byłabym szczęśliwa, że właśnie nie muszę iść w taki dzień do pracy. Często 8 marca w pracy czułam się niezręcznie, czasem nawet zażenowana. Były sytuacje, że pracownik podchodził i składał mi życzenia a ja za chwilę wsiadałam na niego, bo źle wykonał robotę :D i wtedy było mi głupio, bo powinnam chyba być wtedy milsza :D Na szczęście dziś nikogo nie muszę kontrolować ani pilnować, więc niedzielne świętowanie też mi jakoś umknie :D Pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie i życzę miłego dnia🌼

Ja też pracuję i się tym nie chwalę :p może dlatego że pracowałem bardzo intensywnie i nie było czasu się chwalić l dzień dobry ! :) l cześć Wiola 🌻 l hej Celinko 🌻 l witaj Maciej i siemka Goscie l Jeszcze tylko kilka kroków i będzie można wziąć rozwód z zakładem. W sumie na dwa dni to raczej separacją trzeba to nazwać. Jak zwał tak zwał, ważne ze będzie dobrze. udanego dnia wszystkim :) l l

cześć Ferdzi 🌻 ja tradycyjnie o tej porze na kawkę jestem chętny. Rzeczywiście sytuację niezreczną opusałaś Ale chyba podobna do tej typowej sytuacji kiedy to mąż wraca późno w Dzień Kobiet i w stanie wyraźnie wskazującym ale z kwiatkiem i życzeniami. l l

Pytanie ważne chociaż niepoważne, oczywiście do pań. W jakim celu otwieracie buzię malując rzęsy ? l l

Dzisiaj Dzień Logopedy więc proszę sobie poćwiczyć. l Bezczeszczenie cietrzewia cieszy moje czcze trzewia. l Z wyindywidualizowanego tłumu rozentuzjazmowanych indywidualistów .... l :D l

Gość czytająca Was
Hej Ferdzi,Saamuś Ferdzi zrobiłam moją orzechową;)Saam to pojechałeś na całego:D Też nie raz nad tym się zastanawiałam,dlaczego niektóre kobitki tak robią:DMnie to nie dotyczy,bo nie otwieram przy tej czynności ust,więc Ci nie odpowiem na pytanie:D;)

Hej Saam ależ dziś święto :D język sobie można połamać czytając te teksty do ćwiczeń:D Dobrze, że jakoś nigdy problemów z wymową nie miałam, zresztą co nie wypowiem to dopiszę :D :P Saam, zaskoczyłeś mnie tym pytaniem :D Owszem należę do tych, które otwierają usta przy malowaniu :D Myślę, że robię to odruchowo, bez zastanowienia, myśląc że lepiej mi się oko otworzy :D ale czy tak jest naprawdę to nie wiem:D Skąd takie pytanie ?podpatrzyłeś którą panią malującą się ? i dlatego się zastanawiasz ? widzisz jak faceci mają fajnie, nie muszą się malować :P:D:P Czytająca miałaś podać przepis na to pyszne ciasto. Ciekawi mnie bo jak pisałam, od dawna sobie obiecuję, że upiekę taki tort orzechowy, ale jakoś na obietnicach się kończy. Jak podasz dobry przepis, to może wreszcie się zdecyduję. Tym bardziej że zbliżają się święta, więc trzeba było coś powolutku planować. A pro-po świąt wielkanocnych, lubicie je czy nie ?

Gość czytającaWas
18 dag mąki krupczatki,36 dag cukru,12 jajek,18 dag zmielonych orzechów włoskich,2 łyżeczki pr do piecz,sól. Do posypania ciasta 3łyżki orzechów zmielonych i połówki orzechów. Krem;25dag masła,2jajka,4łyżki cukru,1łyżka kawy mielonej,po 2 łyżki rodzynek i migdałów,2łyżki rumu,lub spirytusu. Z białek i szczypty soli ubić pianę.Dodać cukier i ubijać nadal.Dodać żółtka,mąkę,orzechy i pr do pieczenia.Wlać do blachy i piec 30 min w 200st.Po upieczeniu przeciąć na pół. Krem; Z białek ubić pianę,stopniowo dodawać żółtka oraz cukier i dalej ubijać.Masę połączyć z miękkim masłem i utrzeć na puch.Kawę zaparzyć w 3 łyżkach wrzątku,odcedzić i wystudzić.Rodzynki umyć,migdały sparzyć,obrać i posiekać.Do kremu dodać kawę,rodzynki,migdały,alkohol i wymieszać.Odłożyć 3 łyżki kremu,a pozostałym posmarować ciasto.Odłożonym kremem posmarować wierzch i boki ciasta.Boki posypać orzechami.Wierzch polać polewą/ja robię swoją/i przybrać połówkami orzechów. Proszę Ferdzi;)

Gość czytająca Was
Ferdzi,gdybyś się zdecydowała piec to ciasto,to ubijaj jaja w baaaardzo dużej misce:D:D:D

Ło matko, ależ trudny przepis, może nie trudny, ale aż 12 jajek do ciasta? Pewnie gotowe ciasto jest przepyszne, ale ja chyba jednak poszukam czegoś prostszego. Na samo ciasto to jeszcze bym się pewnie skusiła, mimo tych 12 jaj, ale już na masę z surowymi jajami, absolutnie nie:( Wybacz, bo naprawdę dziękuję za przepis, ale mam uraz do jaj. Niestety od jaj załapałam salomonellę i było ze mną bardzo źle, jeszcze godzina , dwie byłabym w śpiączce:( W szpitalu ledwo mnie odratowali, nawet nie policzę ile dostałam kroplówek😭 Od tamtej pory, boję się surowych jaj i do żadnej, absolutnie żadnej masy ich nie daję. Nie daję nawet do masy grysikowej, w której ma być surowe żółtko. Tak że, jaja do ciasta tak, do masy nie. Jednak myślę, że takie ciasto, przełożone maślanym kremem z dodatkiem kakao, albo czekolady też będzie super smakować, bo wyobrażam sobie, że ciasto jest wyjątkowo pyszne. Jeszcze raz dziękuję za przepis👄 Nie napisałaś czy były na imprezce procenty ?