Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy takie karmienie jest dobre dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

Moja córa ma 5 tygodni. Jest na piersi ale po 40 minutach karmienia dalej płacze ze jest glodna wiec jej dorabian 60 ml mleka po każdym karmieniu. Czy to jej nie szkodzi ze jeden posiłek składa się z dwóch rodzajów mleka tzn Mojego i sztucznego. Czy któraś z mam tak praktykowala ? Jak długo to trwało. Po ściąganiu laktatorem aby sprawdzić ile mam mleka w piersi to 50 ml z dwóch maksymalnie. Jakie są wasze sugestie co do mleka bebiko

Gość gość
Chciałabym ja przestawiać do piersi częściej np 30 min po karmieniu ale nie chce tak jakby miała zakodowane ze tylko pije co 3 godzinki. Ilekroć próbowałam to odrzuca pierś nie chce. Tylko jak mija czas 3 ggodziny.ale niestety w piersiach nie ma wystarczającej ilości mleka. Tak było od samego początku juz w szpitalu ja dopajali.

Gość gość
Koło tygodnia dziecko ma pierwszy skok apatytu i zaczyna jeść więcej dlatego w piersiach na początku brakuje mleka, ale po ok. dniach nadrabiają. Skoro w piersiach pozostaje jeszcze mleko po karmieniu to może nie jest głodna, tym bardziej, że nie chce pić przed upływem godzin. Z butelki płynie łatwiej wiec się rozleniwia i nie chce się męczyć z piersią, bo to ostatnie mleko najbardziej sycące jest gęstsze i trudniej je dziecku wydobyć.

Gość gość
Słyszałam od koleżanki, która tak dokarmiała, że między piersią, a butelką powinna być przerwa min, bo inaczej dziecko może mieć wzdęcie.

Gość gość
nie mozesz tak dokarmiac bo zrobisz z dzieciaka prosiaka, poza tym zacznie ulewac, chciałbys jesc i za chwile znowu jesc :O

Gość gość
Zaburzasz swoją laktację dokarmiając ją w ten sposób. Jeśli chcesz karmić piersią i tylko piersią w przyszłości, to zostaw sztuczne. Cycki dostosowały się do takiej ilości jakie pije maluch, więc produkują najprawdopodobniej mniej, bo myślą że tyle mleka potrzebuje przez dokarmianie sztucznym. Odstaw sztuczne, poświęć jeden dzień i karm, karm, karm. Przystawiaj kiedy zechce, jak się nie naje to będzie chciało mleko wcześniej niż po 3 godzinach. PO jednym dniu laktacja powinna się ustabilizować

Gość gość
Można tak dokarmiać, nic nie przeszkadza ze dziecko pije takie i takie mleko, w szpitalach to się praktykuje jeśli dziecko jest głodne po zjedzeniu z piersi to co ma płakać???

Gość gość
Odstaw butelke a wyprodukujesz wystarczajaco mleka. To ze sciagnelas 50 ml nie znaczy, ze tyle produkujesz. Dziecko wypije duzo wiecej niz ty sciagasz. Taki malec ma prawo wisiec na piersi. Moja corka tak miala, karmilam po godzine i wiecej. Potem godzina przerwy i znowu. Ale to na poczatku, potem co kilka pila. U ciebie ta butla z mm wszystko psuje. Odciagaj swoje i podawaj jak chcesz zwiekszyc laktacje. Polecam forum karmienie piersia na gazeta.pl. Bardzo mi tam pomogli.

Gość gość
Jja tak robilam i dziecko nie jest prosiakiem. Moja polozna tak mi kazala robić jak zobaczyla ile udali nam sie odciągnąć mleka z piersi, tylko ze mój syn szybko sie przyzwyczail do butli i nici z piersi

Gość gość
Jak chcesz kp odstaw butle. Jak chcesz dac mm to daj ale prosze badz szczera, ze nie chcialas kp i tyle. Nie gadaj innym kobieta tych bzdur o braku pokarmu. Jak dajesz mm po kazdym karmieniu zamiast piersi to ty podjelas decyzje, ze kp nie chcesz.

Gość gość
Ja tak karmiłam bo synek po 40-60 minutach przy piersi był ciagle glodny. Raz dojadl 20 ml raz 60 roznie. Byla to tez rada poloznej.To trwalo do ok 3 miesiecy pozniej troche sie unormowalo i w ciagu dnia i w nocy wystarczaly piersi a butla na wieczor tylko byla. Synek nie odzwyczaił sie od piersi z powodzeniem karmiłam 9miesiecy. Mi to tez pasowalo z tego powodu ze moglam go spokojnie zostawic bo mogl wtedy dostac mm. A piersi moje z laktatorem tez nie chcialy wspolpracowac 50ml max :/ a no i prosiaczkiem tez nie jest bo ma 20 miesiecy i wazy 11 kg.