Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biuro vs fizolka

Lepiej mieć 2,5 tysiąca w biurze i wolne weekendy czy tyrać za więcej fizycznie?

Polecane posty

Gość Biuro vs fizolka

Zakładając, że praca fizyczna ciężka i do tego weekendy często pracujące.

Gość gość
ciężka czyli jaka?

Gość Biuro vs fizolka
Spawanie, praca przy wycince drzew, budowa na świeżym powietrzu, monterka. Nie mówimy tu o ścieraniu kurzu z biurek.

Gość gość
za wiecej mozesz sobie caly cmentarz kupic i marmurowe mauzoleum, wiec sie oplaca

Gość gość
tylko ze nie mam ochoty, w zeszlym tyg rzucilam fizyczna za ktora bym miala te marmury, wole zdrowie i dluzsze zycie za mniej

A kto Ci nagadał że w tych robotach o których piszesz zarobisz więcej :P

Gość gość
zalezy jaka róznica w płacy, więcej tzn ile? to jest tu istotne bo jeżeli np 4,0 tysiąca to myślę że warto pod warunkiem że nie przewalisz kasy tylko np odkładasz na mieszkanie (tylko nie na samochód bo to skarbonka). podsumowując: czy masz jakiś normalny cel i o ile większa płaca.

Gość gość
jak ktos pracuje w biurze to powinien miec ambicje rozwijania sie

Gość gość
mój przyjaciel spawacz zarabia 8-10 tys/na miesiąc na 100% wiem bo pracuje w płacach w tej samej firmie ;) a spawaczy jest jak na lekarstwo ;)

Gość gość
zalezy od: -ile więcej dostaniesz -iel masz lat i jakie zdrowie -czy masz rodzinę i co ona na to (z jednej strony więsze zarobki z drugiej np tęsknota dzieci, żony itp)

Gość Biuro vs fizolka
W biurze możliwości rozwoju są często bardzo ograniczone. Można się dokształcać i robić kursy, ale jak się jest po zarządzaniu czy ekonomii, to świata się nie zawojuje. Rekiny finansjery to często matematycy lub prawnicy, a nie każdy ma predyspozycje do skończenia prawa lub kierunku politechnicznego. Przeciętnej jednostce łatwiej więc więcej zarobić poprzez pracę fizyczną, niż biuro.