Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem ludzi którzy kupują kawalerki

Polecane posty

Gość gość
PRZELICZE WAM TO tylko że ja nie wiem gdzie ty mieszkasz,że można kupić kawalerkę za 70 tyś, w mojej miejscowości kawalerka z rynku wtórnego 25mkw to koszt około 120 tyś

Gość gość
a wiadomo,że jak się kupuje mieszkanie z rynku wtórnego to zawsze mniej lub więcej pieniędzy i tak trzeba tam jeszcze włożyć

Gość gość
u mnie też nie ma za 70 tyś

Gość gość
zacięło sie

Gość gość
nie działa

Gość gość
Kawalerka, jak zresztą nazwa wskazuje to dobry pomysł dla młodej osoby, ewentualnie pary, a nie dla rodziny. Po co ludzie to kupują? Bo może nie planują rodziny :). A jeśli te plany się zmienią to kawalerkę można sprzedać lub wynająć. Wiesz co jest ekonomicznym bezsensem? Kredytowanie, kupowanie i UTRZYMYWANIE wielkiego mieszkania dla trójki dzieci, kiedy te dzieci nie są nawet w fazie planowej tylko marzeniowej. Po co? Lepiej kupić kawalerkę, a resztę pieniędzy odłożyć i przeznaczyć na to, na co będą potrzebne (być moze będzie to więsze mieszkanie po powiększeniu rodziny a może coś zupełnie innego).

Gość gość
Własna kawalerka to zawsze lepsze wyjście niż mieszkanie u mamuni lub wynajmowanie mieszkania. Przecież kawalerkę zawsze można sprzedać, lub wziąć pod nią kredyt. A co do kredytów, to lepiej mieć ten kredyt nawet na te 30 lat, niż siedzieć na głowie rodziców i czekać na drastyczny spadek mieszkań. Znam takie osoby co zbliżają się już do czterdziestki i nadal nie są na swoim, bo mieszkania są za drogie.

Gość gość
lepszy kąt ciasny ale własny!!

Gość gość
jeśli metraż dwupokojowego mieszkania jest podobny do metrażu kawalerki to lepiej wybrać to dwupokojowe

Gość charlotte1991
Moim zdaniem to świetna inwestycja. Jesli masz możliwość to kup kawalerkę i nawet się nie zastanawiaj. A chcesz ja wyposażyć czy nie? Ja jestem zdania, że wyposazone mieszkanie szybciej znajdzie lokatorów. Możesz kupić chociażby lodówkę z http://www.mixmedia.pl/lodowka-do-zabudowy...mfort,id-101195 jakiś piec i np kanapę i szafkę. To niby nie dużo ale młodzi patrzą na to by nie musieć wydawać za dużo kasy na meble.

Gość gość
Ta impreza sto dwadzieścia osób na 34 metrach to jak w wagonach do oświęcimia, dobrze , że sobie zębów łokciami nie powybijali

Gość gość
Ja na początku wynajmowalam kawalerkę u mieszkałam tan tylko z mężem. Potem doszlo pierwsze dziecko i powiem wam że masakra. Jak dziecko spało to zimą siedzieliśmy w kuchni która była mikroskopijna. Potem zdecydowalam się na zakup mieszkania. Poczatkowo miały to być dwa pokoje ale w tej cenie znaleźliśmy 3 pokoje uwaga 46 metrów. Z dużego pokoju wchodzilo się do mikrosypialni. Kuchnia malutka a łazienka jeszcze mniejsza. Ale czułam się tam jak na salonach :) . Mieliśmy własną sypialnie i nie musielismy spać na kanapie a dziecko mialo swój własny pokój. Dla mnie to był luksus. Potem na świat przyszedł syn i teraz mieszkam w domu 100 metrów. Jak dzieci pójdą na swoje to sprzedam dom i kupimy mieszkanie w kamienicy na starym mieście. Także droga autorko, nie trzeba mieszkać całe życie w jednym miejscu. Ludzie są mobilini i 4 Kąty można zmienić :)

Gość AnitaKowalewska
Kawalerki się kupuje przeważnie po to, aby wynajmować. Ceny nie są małe, zwłaszcza w Warszawie. Wszystko też zależy od ilości członków rodziny. My z mężem kupiliśmy 2 pokojowe mieszkanie na Osiedlu Ostródzka w Warszawie, ale podzieliliśmy jedno pomieszczenie i dodatkowo wyszedł nam jeden pokój. Akurat było to możliwe, bo układ mieszkań jest dość funkcjonalny. 3 pokojowe mieszkanie to już jest coś dla rodziny.

Gość gość
Wszyscy tacy mądrzy, a pewnie co drugi nadal z rodzicami mieszka, pracuje na śmieciówkach i nie ma co marzyć o własnym mieszkaniu, nawet takim 20m2.

Gość Martynaxx
Poszukując odpowiedniego mieszkania powinniśmy zwrócić uwagę na kilka istotnych elementów. 1,5 roku temu sama szukałam kawalerki i dzień przed planowaną wizytą oglądania mieszkania postanowiłam poszukać informacji na co powinnam zwrócić uwagę i do czego przywiązywać większą wagę podczas zakupu/wynajmu mieszkania. Chcąc dowiedzieć się konkretnych informacji mogę polecić Wam wpis jednej z blogerek ->www.arasstrans.pl/poszukiwanie-kawalerki-do-wynajecia/ ,która pokazuje cenne uwagi o których należy pamiętać. Pozdrawiam i polecam zajrzeć do artykułu ;)

Gość Sonia

A czemu nie? Pozniej jak cos przeciez mozna  wynajmowac taka kawalerke i całkiem spoko zarabiac na tym. Nam wlasnie w wynajeciu pomoglo biuro abc-dom z Krakowa, i nie musielismy sie martwic o zadne formalnosci ani nic 🙂