Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

ciaza a praca

Polecane posty

Gość gość

Witajcie :) Pracuje właśnie na okres próbny 3 miesiące. Dowiedziałam się o ciazy miesiąc po rozpoczęciu pracy, ginekolog powiedziała, że jestem w 7 tyg, wychodzi na to, że dostając prace juz byłam w ciąży, choć to ogólnie nie dokonca tak, ponieważ ciąża liczona jest od ostatniej miesiączki, wtedy gdy nie doszło jeszcze nawet do zapłodnienia. Czy pracodawca może to uznać za zatajenie, kiedy ja nawet sama o tej ciąży nie wiedziałam, a wygląda to tak jakbym ciążę Zatalia? czy grozi mi cos z tego powodu? Zwolnienie dyscyplinarne, cokolwiek? Moim drugim pytaniem, na które jeszcze chciałabym dostać odpowiedz jest to, że jeśli skończy mi się umowa na okres próbny i dostane umowę na 5 lat (a wiem ze powinnam dostać w 95% ponieważ potrzebują zrobić tam 3 zmianę dlatego zatrudnili mnie i mojego partnera bo potrzebowali ludzi jakichkolwiek na ta zmianę) to jesli dostarcze pracodawcy zwolnienie dopiero na umowie juz na 5 lat czy pracodawca może wyciągnąć z tego konsekwencje? Słyszałam właśnie ze kobieta w ciszy nie ma obowiązku o informowaniu pracodawcy o jej stanie. Jak to jest? Czy ktoś wie cokolwiek na ten temat? Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc. P.S.- Chciałam na koniec dodać, że to nie jest tak, że chce oszukać pracodawcę, ogólnie bardzo źle się z tym czuje, ale chyba każda kobieta chce zapewnić swojemu dziecku jak najlepszy byt, a jak powiadomie pracodawcę na okresie próbnym to wiadomo, że nie przedłuży mi umowy dalej, co za tym idzie będę dostawać pieniądze tylko do dnia porodu, żadnego macierzyńskiego, wychowawczego, a co gorsze nie przedłużając umowy mi mogą również nie przedłużyć mojemu chłopakowi, gdyżpracujemy na tym samym stanowisku na kktórym potrzebowali dwóch osób, żeby były 3 zmiany..proszę o poważne odpowiedzi.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować