Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielony meteoryt

Jestem zszokowana jak wiele kobiet jest za aborcja

Polecane posty

Gość zielony meteoryt

i jej dokonuje, sama nie jestem jako bardzo wierzaca itd, ale czytanie na temacie o ciazy i macierzynstwie rad, aby kobieta ciezarna usunela mnie szokuje, kobiety co sie z wami dzieje?? naprawde nie macie sumienia?

Gość gość
grunt że ty masz za nas obie sumienia:D

Gość gość
Nie mamy mózgów wypranych przez pedofili w kieckach.

Gość gość
moje sumienie nie obejmuje płodów.

Gość gość
To lepiej zeby urodzila i zabiła? Uwazam ze aborcja powinna być legalna. W innych krajach tak jest i kobiety nie maja z tym problemu. Tam tez mieszkają ludzie wierzący i robią to zgodnie z prawem. Czy uwazacie ze tam jest inny Bóg? Przez to ze aborcja jest nielegalna zarabiają lekarze którzy po kryjomu to robią. Nie każda kobieta chce byc matką. Na siłę nikt tego nie zrobi. Jest dorosla powinna decydowac o swoim ciele

Gość gość
koleżanka była w ciąży, okazało się, że płód nie ma mózgu i umrze zaraz po porodzie. Usunęła ciążę. Myślisz, że lepsze dla niej byłoby tłumaczenie wszystkim, którzy gratulowaliby jej ciąży (czy to w 3 czy w 9 miesiącu) tłumaczenie, że nie ma czego gratulować, bo dziecko umrze?

Gość gość
Po co rodzić na świat dzieci skoro mało kogo na to stać? A już na pewno nie w PL. Mnie jako samotnej matce nikt nie pomógł,żaden z obrońców życia! Nikt mnie nie chce zatrudnić,w mopsie patrzą na mnie jak na intruza. Nic tylko sie powiesić!

Sumienie to tylko emocje. Lepiej kierować się rozumem i logicznym myśleniem. Ja np nie uważam płodu za dziecko.

Gość gość
tak jestem za aborcja i usnelabym niechciana ciaze, mieszkam w kraju w ktorym jest to legalne. Problemem tej planety jest przeludnienie. Nie kazdego stac na dzieci i nie kazdy jest w stanie je kochac. Darujcie sobie wpisy o zyciu w ascezie bo to niemozliwe a srodki antykoncepcyjne bywaja awaryjne.

Gość gość
sumienie to głos boga sam to jezus powiedział faustynie kowalskiej Napisz: Jestem święty po trzykroć i brzydzę się najmniejszym grzechem. Nie mogę kochać duszy, którą plami grzech, ale kiedy żałuje, to nie ma granicy dla mojej hojności, jaką mam ku niej. Miłosierdzie moje ogarnia ją i usprawiedliwia. Miłosierdziem swoim ścigam grzeszników na wszystkich drogach ich i raduje się serce moje, gdy oni wracają do mnie. Zapominam o goryczach, którymi poili serce moje, a cieszę się z ich powrotu. Powiedz grzesznikom, że żaden nie ujdzie ręki mojej. Jeżeli uciekają przed miłosiernym sercem moim, wpadną w sprawiedliwe ręce moje. Powiedz grzesznikom, że zawsze czekam na nich, wsłuchuję się w tętno ich serca, kiedy uderzy dla mnie. Napisz, że przemawiam do nich przez wyrzuty sumienia, przez niepowodzenie i cierpienia, przez burze i pioruny, przemawiam przez głos Kościoła, a jeżeli udaremnią wszystkie łaski moje, poczynam się gniewać na nich, zostawiając ich samym sobie i daję im, czego pragną.

Gość gość
Sumienie to tylko emocje. x Co za bzdura. Doczytaj nt, zanim coś takiego napiszesz.

"sumienie to głos boga sam to jezus powiedział faustynie kowalskiej" x Argumentum ad verecundiam i to w dodatku bazujący na paranormalnym (niezweryfikowanym naukowo) zjawisku.

"Co za bzdura. Doczytaj nt, zanim coś takiego napiszesz." x Tak? Podaj źródła. Naukowe.

Gość JasnowidzXXL
Zgoda na aborcję z ważnych przyczyn: zdrowotnych, ekonomicznych, społecznościowych. Żadna myśląca kobieta nie dokonuje aborcji "dla rozrywki", nie musi bo "nie wpada". Ale jak płód jest ciężko uszkodzony... nie ma innego wyjścia

Gość gość
jakos za granica rodza i aborcji nie robia, w Polsce tak to juz jest, tu niewarto zyc i rodzic dzieci, co to za zycie? nic tylko sie powiesic, zgadzam sie z samotna matka. gadanie, ze Bog nas kocha i bedzie wszystko pieknie, a potem wytykanie palcami ludzi z problemami.

Gość gość
Fizyk z University of California, Henry P. Stapp, który pracował w przeszłości z twórcami koncepcji mechaniki kwantowej, oświadczył niedawno, że istnienie duszy jest zgodne z prawami fizyki. Tym samym podważył pogląd, wedle którego sama wiara w jej istnienie jest czymś nienaukowym. Stapp wyjaśnił, że definicja duszy to osobowość niezależna od ciała i mózgu, która może przetrwać po śmierci. W opublikowanym niedawno opracowaniu “Compatibility of Contemporary Physical Theory With Personality Survival" oświadczył, że przekonanie jakoby istnienie duszy wykluczała nauka jest błędne. Warto nadmienić, że Henry Stapp jeszcze w 1970 roku napisał dokument na temat interpretacji kopenhaskiej mechaniki kwantowej, który został uznany w środowisku fizyków, jako bardzo istotny. Załącznik do niego napisał sam Werner Heisenberg, ten od reguły nieoznaczoności. Nie jest to więc byle kto tylko szanowany naukowiec

Gość gość
Nie chcecie mieć dzieci to ich sobie nie róbcie, proste

Gość gość
a rząd sie podnieca ze przez ich karty licznej rodziny urodziło sie o 100tys dzieci wiecej niz w tamtym roku niech podadzą gdzie sa ojcowie tych dzieci (anglia,niemcy,austria,norwegia.....)bo nikt za głodowe pesje i dla jakiejs głupkowatej ustawie zdrowo myslacy raczej nie decyduje sie na dzieci bo go nato niestac i nie podniecajcie sie bo te dzieci razem z matkami itak wyemigróją

Gość gość
Fizykowi po prostu odbiło. Tylko po co o tym opowiadać?

Gość gość
co rząd ma do pensji?

"Fizyk z University of California, Henry P. Stapp, który pracował w przeszłości z twórcami koncepcji mechaniki kwantowej, oświadczył niedawno, że istnienie duszy jest zgodne z prawami fizyki. " x Istnienie kosmitów też nie jest sprzeczne z prawami fizyki. Co nie dowodzi ich istnienia. x "Nie jest to więc byle kto tylko szanowany naukowiec" x A to też jest argument ad verecundiam

Gość gość
ja oglądałem Zagadki Wszechświata z Morganem Freemanem i tam było ze nauka jest blisko by udowodnić istnienie duszy

Gość gość
a ja tam nie mam duszy juz za zycia, wszystko mi jedno juz nic mnie nie zaskoczy

"bo nikt za głodowe pesje i dla jakiejs głupkowatej ustawie zdrowo myslacy raczej nie decyduje sie na dzieci bo go nato niestac i nie podniecajcie sie bo te dzieci razem z matkami itak wyemigróją" x Nie wszyscy w tym kraju pracują za głodowe pensje. I tak samo jak poprzednik - co ma rząd do pensji?

Gość gość
co rząd ma do pesji? ano ma bo to rząd uchwala najnizsza krajową a nie pracodawca,pracodawca tylko to wykorzystuje i tego sie musi trzymac aby niedac mniej niz bodajze 1680zl brutto

Gość gość
Takim tokiem myślenia oznacza ze kobieta która poroni ma grzech. Kobity ktore noszą płód uszkodzony muszą urodzic bo grzech. Z gwałtu trzeba urodzic bo grzech. A tu niespodzianka z g****u lub uszkodzony mozna usunąć a kto na to pozwolił? Rząd nie Bóg! Czy rząd czyli obcy ludzie będą nam mowic co jest grzechem a co nie? Za granicą jest legalne czyli mogę wyjechac usunąć i nie miec grzechu? Bo rząd tak zdecydowal? Gdzie w tym wszystkim Bóg pytam no gdzie?

Gość gość
To Sejm określa najniższa krajową a nie rząd. Poza tym nie może być wyższa ta najniższa kwota bo dużo firm by upadło gdyby była wyższa. Chyba z ekonomią nie miałaś nic wspólnego?

Gość gość
Ja nie wiem czym ty jesteś zszokowana, ja uważam,że to i tak za malo. Mieszkamy w zaściankowym kraju, w innych aborcja jest normą i nikt nikogo nie wytyka palcami

" co rząd ma do pesji? ano ma bo to rząd uchwala najnizsza krajową a nie pracodawca,pracodawca tylko to wykorzystuje i tego sie musi trzymac aby niedac mniej niz bodajze 1680zl brutto" x Nie wiem czy się śmiać czy płakać nad stanem wiedzy ekonomicznej w tym społeczeństwie. Czy naprawdę wydaje ci się że jakieś majstrowanie przy ustawach tworzy dobrobyt? Pensja to cena jak każda inna i podlega tym samym prawom. M.in prawu popytu. A z niego wiemy że im wyższa cena tym mniejszy popyt. Płaca minimalna szkodzi i w tym miejscu są zgodni z różnych, często sprzecznych szkół ekonomii - monetaryści, keynesiści, austriacy, zwolennicy ekonomii podaży... x Płaca minimalna tak naprawdę odcina od legalnego rynku pracy najmniej wykwalifikowanych pracowników.