Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile wydajecie w pracy na jedzenie?

Polecane posty

Gość gość

no bo przez 8 godz wypadaloby cos sobie kupic do jedzenia i do picia. ile Was to kosztuje dziennie i co jadacie (ciepłe posiłki w jakiejś stołówce czy kanapki?)

5 zł gdzieś. kupuję sobie 2 bułki, coś do tego jakiś serek czy coś i energetyka.

Gość gość
Mąż jak nie bierze do pracy kanapek to albo kupuje w pracy za 2zl albo na ciepło jakies pierogi za 5zl. Kawę czy herbatę ma za free bez limitu

Gość gość
tylko 2 zł za kanapkę? u mnie kurde 4...

Jedyne co tam zdarza mi się (rzadko!) kupować to sałatka grecka za 4zł. Ale wolę wziąć jedzenie z domu. Przynajmniej wiem, co w nim jest. :-) Ciepłe posiłki jem w domu (choć mamy mikrofalę). Ale na szczęście nie muszę tam siedzieć 5 dni w tygodniu po 8 h dziennie.

Gość gość
to widze że dużo nie wydajecie...

Ja nie mam za bardzo z czego wydawać. Staram się nie przekraczać 20 zł dziennie jeśli chodzi o jedzenie.

Nigdy nie pociągała mnie moda, by kupować "gotowce" zamiast jedzenia, które można zabrać z domu. Kawę też wolę wziąć z domu w termosie / kubku termicznym jeśli nie ma możliwości przygotowania na miejscu, niż kupować z automatu. I jest to kwestia smaku, nie finansów.

Ja też tego nie rozumiem. Kiedyś ludzie normalnie zabierali jedzenie do pracy z domu

To taka moda. W niektórych miejscach to, że kupujesz / zamawiasz sobie jedzenie związane jest ze statusem. Niby stać cię / a jednocześnie jesteś taki zabiegany, że nie możesz sam sobie przygotować. Obserwacje z mojej poprzedniej pracy i szkoły. :)

Ja na przykład nie mam nigdy rano czasu na to, żeby sobie coś przygotować, bo wolę pospać te pół godziny dłużej. A kanapek, które zrobię wieczorem już nie zjem (taki mam odchył, że nie zjem czegoś przygotowanego wcześniej)

Gość gość
ja wolę kupić, nie mam rano czasu na bawienie się w kuchni. wolę pospać dłużej a później na spokojnie się szykować nie myśląc już o robieniu kanapek

Gość gość
Tak, u męża bulka z jakkims kurczakiem czy wędlina i warzywami kosztuje 2zl, często lepiej sie to oplaca, bo koleś robi z samego rana świeże niz targać z domu bo za 2zl to mu takiej wypasionej nie zrobię ;)

Gość gość
jeżeli nie wezmę nic z domu to myślę , że około 7-10 zł gdzie dla mnie to bardzo dużo

Gość gość
jakieś 10 zł