Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miejcie trochę serca

Do pani premier KOPACZ

Polecane posty

Gość Miejcie trochę serca

Za co mamy żyć?! mam jedno dziecko i idzie tyle pieniędzy że się zapozyczamy! jedzenie,środki czystośc****eluszki,leki!*(to są podstawowe rzeczy dla nas i dziecka!!! Serce boli ile wy zarabiacie! a my jak mamy przezyć za 1030zł bo tyle wynosi mój macierzyński! całe szczęście że go mam bo bez niego umarlibyśmy zgłodu! Męza wypłata idzie na rachunki,czynsz itd! Gdzie jest praca dla młodych matek z normowanym czasem pracy? Ja jak wiekszość młodych matek jestem za pół roku zmuszona wrócić do pracy,płacze po nocach jak se pomysle że zostawie moje kochane dziecko w domu bo moim marzeniem było chociaz te pierwsze 3 latka być z malenstwem w domu! odbije się to również na dziecku,bo nagle mamy w domu niema! Moja praca jest ciężka(fizyczna) przetwórstwo,trzeba się nadżwigać i uwijać jak pszczółka,po 8 lub 10 godz bo jeżeli jesteś nie wydajna to won! Dlaczego tak jest! o 2 dziecku moge pomarzyć bo do pracy mnie już napewno nieprzyjmą! Ludzie wy bogaci! miejcie trochę serca dla biedniejszych,czy to tak wiele,zmieńcie troche ten kraj na lepszy! ludzie emigrują z tąd bo tu się nie da wyżyć! gdybym nie miała dziecka sama z mężem bym z tąd wyjechała! Pani Premier Kopacz wierze że pani zmieni ten kraj na lepszy! kto się podpisuje?

Gość gość
co to znaczy normowany czas pracy?:O tak to kazdy by chcial i wszystko by stanelo w miejscu.

Gość gość
Zmieni na lepsze? :) żartujesz, zmieni na lepsze dla siebie, spójrzmy ile zarabia córeczka ex premiera na blogu modowym, chyba nic dodawać nie trzeba.

Gość gość
Jesteście tylko tanią siłą roboczą dla jaśnie nam panujących z PO i kumpli z PSL. Oni mają Was gdzieś,już nieraz to udowodnili.Ciekawe dlaczego nadal ich wybieracie? Polak przed szkodą i po szkodzie głupi :D.

Gość gość
chodziło mi o to by matki nielegalnie nizasuwały na nadgodzinach bo o tym to nikt nie mówi! tak, oni zarabiają tyle kasy więc jak du syty głodnego zrozumie ehhhhhh!

Gość gość
Kochana oni nas mają w d***e dbają tylko o czubek własnego nochala ot taka prawda!, a chcą by ludzie ich szanowali!,masz przykład niemców nawet emerytów,nasi na leki nie mają! a niemieccy renciści się u nas wczasują,jestem kelnerką w hotelu i to jest przerażające i przykre dla naszych rodaków! i jeszcze językiem niemieckim my mamy operowac u siebie a oni po co? płacą wymagają!

Gość gość
w Pl powinno sie zniesc swieta katolickie jak np: trzech kroli ilu z was bylo w ten dzien w kosciele 3%?do roboty nieroby ,to i innym bedzie dostatniej!

Gość gość
No przecież nas murzyni wyprzedzają :D A byliśmy 100 lat za murzynami :p Ja niechodze na wybory bo nie ma kogo wybrać!!!

Gość gość
Tak to jest bardzo krzywdzące jak i dla matki tak i dla dziecka! 3 lata taaa marzenia,POLSKA by się zesrała! Jesteśmy biedakami taka prawda,dorobić się dorobimy ale garba!

Gość gość
Kopacz to suka! powinna żreć gruz, śmieciara skorumpowana! tak jak i całe PO!

Gość gość
OOOOOOtak u mnie też bieda,z meżem patrzymy na dziecko a my nawet na buta nie mamy,maż w zime chodzi w adidasach niestety i to kupione w lumpeksie :-( a gdzie tu pomarzyć o innych rarytasach jak na podstawowe rzeczy człowieka nie stać! Ciekawa jestem jakby oni przezyli miesiąc z taką wylatą jak 80% ludzi w Polsce?!

Gość gość
Kopacz wam prawdę powie, tak jak i o tym, że przekopała cała ziemię smoleńską co do metra. hahaha żal mi tak tych tępot co głosują na po.

Gość gość
ale ona chociaż wywalczyła 1000zł przez 12 moesięcy dla młodych matek a to już duuzo jak nasz kraj! brawo pani kopacz :-)

Gość gość
a jestem ciekawa ile lat ma autorka tego posta?

Gość gość
A czy te 1000zl miesiecznie otrzyma kazda matka?ja nia pracuje jestem w ciazy na utrzymaniu meza czy tez bym otrzymala te 1000 miesiecznie?i od kiedy to ma wejsc w zycie?

Gość gość
do 18:04 Ty nie dostaniesz nic, dla tego zasiłku bedziesz "anonimowa". Musisz sie zarejestrowac jako bezrobotna, nie sadze, zeby bylo inaczej

Gość gość
a co cię to interysuje ile mam lat co? nie jestem gówniarą moja droga,jak ci się coś nie podoba to po cholere wchodzisz . Napisałam jak jest,boli cię to? czy zamierzasz wbić szpiile?

Gość gość
A ja nie narzekam. Rząd mi nic nie da wiec po prostu robie tak żeby dla mnie i mojej rodziny było dobrze. Nie będę walczyć z rządem bo ta energię mogę poświęcić na zapewnienie lepszego bytu rodzinie. I nie interesuje mnie, że ktoś jest dupa niezaradna i mu ciężko.

Gość gość
że co? jaka dupa niezaradna! ludzie po studiach zapierdalają jak robole,duzo ludzi robi na czarno bo nie ma pracy a jak się nie godzą to bay bay!!! żeby było więcej pracy to ludzie by niebidowali i byli by innni a tak piją w naszym regionie poza latem psy dupami szczekaja i za co mają żyć? okradać babcie? zbierają złom i puszki! a wy załujecie te załosne 12 miesięcy na dziecko,żal mi was! oddajcie dla rządu będą mieli bale i wakacje durne zgorzkniałe baby! żeby żałowac dzieciom śmiechu warte!

Gość gośćwr
żeby dostać ten zasilek zarowko zona jak i maz musi nie miec ubezpieczenia zdrowotnego czyli tak naprawde nie moga pracowac legalnie.

Gość gość
cooooooo no to jak we 3 przeżyją z dzieckiem? za 1000zł no jak?! jak oboje bez pracy? to żart?

Gość gość
a co cię to interysuje ile mam lat co? nie jestem gówniarą moja droga,jak ci się coś nie podoba to po cholere wchodzisz . Napisałam jak jest,boli cię to? czy zamierzasz wbić szpiile? x bo wygladasz na taką której jedynym celem w życiu było urodzenie dziecka a teraz niech państwo da. zamiast uczyć się, skończyć dobre studia, znaleźć dobrą pracę a potem myśleć o zakładaniu rodziny to ty zaczynasz życie od d/u/p/y strony a potem lament.

Gość gość
A czy te 1000zl miesiecznie otrzyma kazda matka?ja nia pracuje jestem w ciazy na utrzymaniu meza czy tez bym otrzymala te 1000 miesiecznie?i od kiedy to ma wejsc w zycie? x no właśnie nie pracuje, szkoły pewnie też żadnej nie ma, ani mieszkania, żadnych perspektyw ale nie przeszkadzało jej to w zajśiu w ciąże. Ok! twoja sprawa, ale zarób sobie na to dziecko a nie wołaj od państwa.

Gość gość
te przepisy to dopiero PROJEKT jeśli w ogóle wejdą w życie to od 2016 roku.

Gość gość
płacze po nocach jak se pomysle że zostawie moje kochane dziecko w domu bo moim marzeniem było chociaz te pierwsze 3 latka być z malenstwem w domu! X Zgadzam sie ze Polska to dziwny kraj i trudno wyzyc za glodowe pensje, ale ja nie mieszkajac w PL mialam 6 tygdoni macierzynskiego i zyje. Tylko w Polsce lament. Opanuj sie dziewucho...

Gość gość
Dlaczego mnie obrazasz? ja pracowałam 5 lat i do macierzyńskiego miałam prawo! nie kochana,moim celem nie jest żerowanie na państwie i to w dodatku biednym! wracam do pracy również bo nie jestem nierobem jak sobie myślicie! jezeli chodzi o moje studia to nie wasz interes dlaczego nie skończyłam! cąża nie była powodem,nie jesteście dla mnie kimś ważnym bym wam się tutaj spowiadała,a mam prawo wyrazić własne zdanie bo wiele osób które znam są jeszcze w gorszej sytuacji i to po studiach! tak! Cwane jesteście bo byc moze u was pracy jest pod dostatkiem u nas poza sezonem letnim czarna rozpacz,kto na tym cierpi dzieci! a wy zgryżliwe jesteście o te smieszne pieniądze które są dla dzieci a nie rodziców!!! nie każda nie pracująca matka to patologia! co ma usunąć ? tak to biadolicie i jedziecie jak usuwają tylko zadna nie pomyślała ze tak naprawde nie ma za co utrzymać dziecko?!

Gość gość
Autorko daj sobie na luz toż to wredne klempy mają po 1 dzieciaku w domu się powodzi to co one zrozumieją :p matki polki się odezwały a matka matce wrogiem! A ty pocholere za granice kwoko wyjechałaś i stękasz że 6 tyg byłaś na macierzyńskim a zacznijmy od tego ze wolałaś dać dyla z chalupy bo przy dziecku jest dużo roboty co nie klempo? i na naianie cię było stać :D

Gość gość
yhy tak, wszystkie matki bez pracy to patologia buhahahah to mi chyba zabiorą dzieci! zgłoście zapyziałe flądry no już! Celem każdej matki jest dać dziecku co najlepsze i ile się da! a jeżeli tego nie kumacie no cóż i tak bywa,a co byś powiedziała jakby wszyscy studia pokończyli? kto by odwalał czarną robote? taki murzyn jak ty 🖐️

Gość bezrobotna to gorsza
Biedniejsza matka,potrafi być dużo bardziej wartościowym bezgranicznym człowiekiem i oddaną matką a nie paniusia urzędusia za biureczkiem z niezadowoloną mordą i spojrzeniem jak by za kare siedziała to dopiero ideał matki :classic_cool: Zanim kogoś osądzicie,to najpierw pomyslcie idelane pracujące mamy!

To po co gosc wyzej wyjezdzal zagranice skoro tutaj takie eldorado?? :o dajcie sie dalej robic w balona, dajcie sie dalej okradac, dalej twierdzcie, ze wcale nie musicie brac niczego od panstwa, smialo. Ten kraj to i tak ruina.