Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak uspac niemowlaka mając 2 dzieci

Polecane posty

Gość gość

Mamy pomóżcie mam 8 tygodniowe dziecko i 3 letnia core. Córa jest bardzo głośna i radosna w domu ciągle hałas. Mój 8 tygodniowy synek nie umie zasnąć od kilku dni. Zasypia na 5 min i wrzask krzyk. Widzę że jest zmęczony ale nie potrafi zasnąć głęboko. Nie mogę iść do innego pokoju go uspac bo nie zostawię 3 latki samej. Dziś pół dnia mały płakał ; ( dzisiaj udało mu się zasnąć rano na niespełna 2 godzinki i popołudniu na pol godziny. Jak wy to robicie jakieś rady dajcie

Gość gość
Siedzisz non stop z 3 latka w jedym pokoju?? Do lazienki jak musisz to tez ja zabierasz czy w pamersie chodzisz?

Gość gość
Ja mam dwójkę 7 latka , 3latke i teraz bede miec maleństwo . Jak mala sie urodziła nie miałam problemów bylo cicho mala sie wysypiala . Teraz nie wiem jak będzie zobaczymy

Gość gość
Dodam ze syn jest nadpobudliwy

moze włącz jej bajki na ten czas,a gdy mały zasnie pokoloruj z nia kolorowanki lub cos innego w drugim pokoju

Gość gość
Ja mam bliźniaki- więc sobie wyobraź ten hardcore- jeden drugiemu przeszkadza i w efekcie żaden nie śpi:( A 3-latka to już duża dziewczynka, nie może zrozumieć, że mały śpi i że trzeba być trochę ciszej?

Gość gość
Moja 3-latka też jest radosna i głośna, ale nawet jak ja chcę odpocząć to potrafi bawić się cicho. Może powinnaś jej wytłumaczyć, że braciszek chce spać, pomóc jej znaleźć jakieś spokojne zajęcie.

Gość mama_z_Gotham_City
a mieszkasz w mieszkaniu w bloku czyli małe mieszkanie ? Chyba Ci nic nie poradzę, ja miałam noworodka jak starszy synek miał 15 miesięcy, czyli niecałe 1,5 roku, nie rozumiał jeszcze że trzeba być cicho bo dzidziuś śpi, ale ja mieszkam w domu piętrowym, więc malucha kładłam do jego łóżeczka i zamykałam drzwi od pokoju a ze starszym schodziłam na dół do salonu., I tak trochę było słychać ale dzięki temu mały nauczył się spać w umiarkowanym hałasie. Starszy synek też ma jeszcze 1 drzemkę w ciągu dnia a zdarza się, że dzidziuś wtedy ryczy, zresztąś w nocy też czasami ryczał. I starszy synek też nauczył się spać w małym hałasie a dopóki był jedynakiem spał tylko w ciszy.

Gość gość
Powinnas małego bardziej do hałasu przyzwyczajac.. Przeciez bedzie jeszcze głosniej w jego zyciu.. A młoda przyzwyczajac trzeba bylo wczesniej do samodzielnej zabawy choc przez chwile..

Gość gość
Przepraszam za lekkie chamstwo ale nie dajesz rady przy 2dzieci to po co ci dwojka Ja mam bardzo nadpobudliwego autystycznego syna i corke ktora teraz ma 9mc i nigdy nie mialam problemow. Cora kiedys jako 2 szla spac, potem zaczela normowac sobie godziny snu i teraz klade ja 19:20-19-40 ii bez problemow czy w dzien Czy w nocy, nie wiem tez dlaczego rozbawialiscie ja a teraz chcecie by byla cicho, nauczcie ja tez bawic sie w spokoju, mozna sie powyglupiac bo to fajna zabawka ale tak ze dziecko potem caly dzien szaleje to juz przesada, koncentracja jej panie od nadmiar bodzcow ,i zapewne tona cukru ktora bedzie zaprzeczona hehe

Gość gość
Co znaczy USPAC? To po polsku?

Gość gość
UŚPIĆ oszolomko.Zapisz sobie to slowo bo inaczej ja cię pójdę USPAC!

Gość gość
Byłabym wniebowzięta gdyby moje dziecko w tym wieku (8 tygodni) przespalo w ciągu dnia tyle co Twoje. 2 godziny??? my miałyśmy kilka 15 minutowych drzemek (jedynie na spacerach w wózku spała więcej), w wieku 3 miesięcy miała stałe godziny drzemek w ciągu dnia 2x40 minut a od 6 miesięcy raz dziennie spała godzinę- max półtora. od drugich urodzin nie śpi w dzień :(

Gość gość
Dobrze napisała USPAĆ! Jak nie rozumiesz znaczenia tego słowa, to o tobie świadczy. Uśpić to możesz psa jak jest chory

Gość gość
Nie ma w języku polskim takiego słowa jak "uspać", niedouku. Możesz uśpić i dziecko, i psa, słowo to samo, inne znaczenie.

Gość Laura_1988
Mój prawie 4-letni syn to najgłośniejsze dziecko jakie znam, a od 6 tygodni mamy w domu małą księżniczkę ale dajemy rade. Przede wszystkim nie ucz dziecka spania w ciszy, jak pogoda na to pozwala to pozwala to zabieraj dzieciaki na plac zabaw- starsze dziecko się wybawi a dzidzi będzie się lepiej spało na świeżym powietrzu. My stosujemy również obowiązkową 2-godzinna drzemkę dla starszego dziecka od razu po obiedzie i wtedy jest najlepszy moment na usypianie młodszego dziecka. Inne rozwiązanie- pozwolić starszemu dziecku włączyć się w życie młodszego dziecka, np. pozwolić mu wynieść do śmietnika pampersa czy pozwolić bujać malucha w leżaczku. jak wytworzy się między nimi więź to starsze dziecko będzie bardziej szanować potrzebe snu młodszego- nasz syn np. sam chodzi i ucisza wszystkich gdy mała chce spać mimo że normalnie to on robi najwięcej hałasu.na koniec wypróbuj karuzele do łóżeczka. powodzenia

Gość gość
Ja jak kładę moją roczna córkę na drzemkę, to włączam synowi(4 lata) bajkę na komputerze. Mała nie lubi hałasu więc jak syn ma czas na bajkę ona ma czas na drzemkę i każdy jest zadowolony

Gość wifigdańsk
a czmeu nie mozesz zostawic 3 latki samej w pokoju? przeciez to juz nie jest niemowlak.zresztą moja znajoma zostawia swojego syna ktory jeszcze nie ma roczku-bedzie miał w marcu,zostawia go w łózeczku w innym pokoju jak juz bardzo musi cos zrobic bez niego i idze to robic np cos w kuchni,czy idzie do wc. i synek nic nie placze tylko bawi s ię w swoim łozezkzu. a 3 latka? a temat dla mnie bliski bo ja pryzniosłam do domu noworodka jak moja starsza coreczka miala 3,5 latka czyli podobnie do ciebie. i oczywiscie wtedy starsze dziecko chce bardzo ale to bardzo zwrocic na siebie uwage,bo przeciez zajmujemy się tlko tym mlodszym,no wiadomo przeciez noworodka sie nei zostawi. no ale spokojnie,przedew szystkim trzeba zaczac od pytywnego nastawienia. ja mojej tłumaczyłam spokojnie i metodycznie,ze jest mala dzidzia ze trzeba byc cicho bo dzidzia zasnie i wtedy mama się pobawi z nia. i czasami trzeba było tłumaczyc po tsiac razy ale az do skutku. teraz wszystkie jestesmy zgrane i idzie nam jak po masle,jestesmy idealnie zgraną dryżyną i jrestesmy naprawde bardzo szczesliwe,zrestzą zawsze byłysmy:)

Gość gość
Też mnie trochę zdziwił taki tekst, dlaczego nie zostawisz starszego dziecka samego? Z farbkami, kredkami, klockami czy jakąkolwiek inną cichą i zajmującą zabawą? Ostatecznie przy bajce chociaż? Bo nie wierzę że z takim dzieckiem non stop siedzisz i nigdy nie zostawiasz jej samej, nie potrafi się w ogóle sama sobą zająć... Mój synek też jest raczej *****iwy i hałaśliwy, a jednak nie było nigdy problemu żeby przy nim usypiać jego młodszą kuzynkę którą się często zajmowałam (właśnie- uśpić, a nie uspać, przecież to nawet słownik podkreśla). A maluch prędzej czy później nauczy się zasypiać bez idealnej ciszy. Widziałam jak wygląda drzemka w przedszkolu, dzieci słuchają muzyki, bajek, inne w sali obok, przy otwartych drzwiach, bawią się, i kto chce spać- to śpi.

Gość gość
To bierz sie za wychowanie starszego dzieciaka ! Jest w takim wieku, ze p[owinna juz zrozumiec, ze niemowle chce spac.