Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto choc troche zna matematyke?? blagam pomocy!!

Polecane posty

Gość gość

U mnie w domu nikt nie umie, a musze oddać na pin to zadanie, którego nie umiem zrobic i raczej nie ma osoby, która mogłaby mi pomoc. Nie bylo mnie na lekcji. A wiec zamieszczam zdj: http://ifotos.pl/zobacz/photojpg_wreswna.jpg . Jeśli masz dobre serce, wytłumacz mi chociaż jak zrobic zadanie i pokaz na pierwszym przykładzie. Juz godzinę sie z tym mecze, patrzę w odpowiedzi a tak taki wynik : a) p= 8(1+ pierwiastek z 3) obw= 4(3 + pierwiastek z 2 + pierwiastek z 3).

Gość gość
Po prostu są specjalne wzory to tych typów trójkątów, musisz tylko je odpowiednio stosować.

Gość guslik
Nic ci nie powiem stara pierduśnico bo powiesz nauczycielowi że ci pomogłem i dostanę pałę.

Gość gość
A może matematyki uczy nauczycielka stawiająca pały?

Gość gość
Dziękuję za filmik, zaraz obejrzę. No znam jeden wzpr na trójkąt równoboczny. Potrafię obliczyć ta jakby druga część, ale pierwszej nie wiem://

Gość gość
Znasz wzory do trójkątów równobocznych! Naprawdę dobra jesteś! Ja obroniłem doktorat z matematyki na uniwersytecie moskiewskim i za cholerę nie mogę ich zapamiętać. A to trzecia, czwarta klasa podstawówki. Wstyd jak chuj! Zapamiętam ile to jest dwa do sześćdziesiątej czwartej, rozwiązanie układu równań różniczkowych po zmiennych zespolnych zrobię. Bez problemu. Ale z trójkątem równobocznym to mam takie problemy, że wstyd!

Gość gość
Haha, nie czwarta klasa podstawówki, ja jestem w 2 gim, na pewno do matury ogarne, tzn juz ogarnęłam, trzeba znać tylko dwa wzory. Niestety u mnie w książce ich nie bylo, nie wiem czemu:o ogólnie matma jest latwa, tylko trzeba ja zrozumieć, a żeby ja zrozumieć wystarczy jedno, jasne wytłumaczenie i ewentualnie trochę pracy nad zapamiętaniem wzorów, ale nauczyć sie tego to Pikus, w porównaniu do np historii.