Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mało ludzi daję na WOŚP w tym roku

Polecane posty

Gość gość

Bylem na mszę św. na 10 (duże miasto wojewódzkie akademickie ze wsch. Polski)(najliczniejsza msza św. w ciągu dnia) w mojej parafii na mszy było ok. 800 osób (łatwo policzyć w każdym rzędzie stoi 20ławek w których średnio mieści się 5 osób rzędów jest w sumie 6, do tego mniejsza ilość ławek w nawach bocznych po 10 i na górze obok organów kilkanaście wszystkie jak zawsze zajęte i spora liczba osób stojących przez cały czas (w tym ja). Wychodząc z kościoła zaciekawiło mnie ile osób da na WOŚP a ile na zakonnice które zbierają na dom opieki nad porzuconymi dziećmi (a wolontariusze jak sępy na padlinę ustawili się wzdłuż drzwi wyjściowych) więc przystanąłem czasami się przemieszczając na 5 min obserwując rozwój sytuacji i stwierdzam że w tym roku WOŚP nie zebrał prawie nic duże grupy młodych ludzi (ok.16-29l. jestem w tej grupie wiekowej) omijały ich beznamiętnie, zakonnice zebrały sporą kwotę wsparłem je również niewielkim datkiem pieniężnym otrzymałem bardzo ładny obrazek i zapewnienie o modlitwie w moich osobistych intencjach, które można było napisać w księdze intencyjnej znajdującej się na stoliku

Gość gość
ja mam nadzieję, że WOŚP zbierze równie dużo jak w tamtym roku, co by hejterów szlag trafił, a tym samym moje serce zalało się miodem :)

Gość gość
duzo ukradnie ten czerwonu ruski burak Owsik:)

Gość gość
ci co nie daja na WOSP zawsze moga dac na Caritas, ktory kupi sprzet, ktory potem odplatnie jeszcze bedzie wypozyczal schorowanym starcom :)

Gość gość
no nie wiem czy tak mało :) siostrzeniec po godzinie chodzenia miał juz ciezka puszkę i banknoty też tam były :P

Gość gość
Jako autor chcę dodać że w tamtym roku widziałem że dużo więcej ludzi rzucało na WOŚP P.S. od 3 lat przestałem finansować WOŚP, zniechęciłem się do nich po dokładnym przeczytaniu i przeanalizowaniu sposobu rozliczania się tej instytucji.

Gość gość
I tak znów padnie rekord jak co roku, a na tacy pustki :)

Gość gość
Jesteś z Lublina?

Gość gość
jak niedożebra do REKORDU to któryś minister dorzuci, przecież nie o to w tym wszystkim chodzi, ludzie...

Gość gość
WOSP bez waszej zlotowki sobie poradzi ;) wy sobie radźcie, bez naszego sprzetu w naszych kochanych mlekiem i miodem plynacych szpitalach :)

Gość gość
20 lat temu to sprzet od wośp uratowal moje malenstwo. Mozecie gadac co chcecie, wyzywac ludzi od ciemniakow , pustaków i takie tam a ja (i nie tylko) i tak co roku bede wspierac orkiestre tyle ile moge. I nie obchodzi mnie to gdzie studiuja corki owsiaka czy ile zarabia jego zona. Efekty jego pomocy sa widoczne i to was razi w oczy.

Gość gość
ja się nie dziwię,że mało dają, wszystko przez zamieszanie jakie zafundował nam nfz,pan arukowicz i porozumienie zielonogórskie...

Gość gość
to jest wspaniale jak ludzie nie daja Owsiakowi ani grosza Polacy sa jednag wielkimi przeciwnikami komunizmu i zlodziejstwa:)

Gość dawaj jurek dawaj
23ci raz wrzuciłem kasę do puszki,na koncerty jeżdżę,palę światełko do nieba i będę to robił do końca świata i jeden dzień dłużej,czy komuś to pasi czy nie...

Gość gość
Do godz.12 WOŚP zebrała ponad 3 miliony.Co ty pieprzysz debilu ze w tym roku , ludzie nie dają! Na przekór takim jak ty idiotom dają jeszcze więcej😡 SPADAJ moherze ******* n y!

Gość gość
Proponuję się skupić na mszy a nie lawki liczyć :)

Gość gość
coraz nudniejszy ten hejt na Owsiaka. tyle tego nawrzucaliście na forum, że z czystej przekory wrzuciłam pieniądze do puszki . A wam radzę sprawdzić dla odmiany sprawozdania Caritasu, o ile jakieś znajdziecie. Caritasy które mają status organizacji pożytku publicznego przesyłają sprawozdania do MPiPS, jednak są one bardzo skrótowe i zawierają szczegółowe wydatki tylko dla pieniędzy z 1%: http://sprawozdaniaopp.mpips.gov.pl/ Można tam np. zobaczyć, że wiele diecezjalnych Caritasów bez wpływów z budżetu państwa i samorządów nie zarobiłoby nawet na wypłaty dla pracowników. Kuriozalny jest przypadek archidiecezji gdańskiej. Według sprawozdania Caritas nie ma tam żadnych pracowników i żadnych członków, a mimo tego w 2011 roku wydał prawie 98% swoich przychodów na koszty administracyjne (!!!). Mimo tego w 2012 roku w organizacji nie było żadnej kontroli.

Gość gość
Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła (1 Tes 5, 21). św. Jan: Umiłowani, nie dowierzajcie każdemu duchowi, ale badajcie duchy, czy są z Boga, gdyż wielu fałszywych proroków pojawiło się na świecie (1 J 4, 1). niby zbiera na sprzet to dla czego polowe zachowuje dla siebie finasuje Woodstock gdzie młodzież sie podli i finasuje sekte hary kryszna

Gość gość
Nie dawajcie kasy na złodziejski Caritas, tylko na WOŚP

Gość gość
Też nie dam nic temu złodziejowi Dam na tace i dodatkowo na cel jaki dzis bedzie zbierany tez w duzym wojewódzkim miescie Owsiak sie kończy. Tak kończą hochsztaplerzy a on jeszcze by chciał uznania. Won z Owsiakiem

Gość gość
Też nie dam nic temu złodziejowi Dam na tace i dodatkowo na cel jaki dzis bedzie zbierany tez w duzym wojewódzkim miescie no tak, na nowe auto biskupa i jego kochanków:)Ależ ksiądz się dziś zagalopował :)

Gość gość
Rzecznik Joaquin Navarro Valls potwierdził, że Watykan wie o problemie seksualnego wykorzystywania sióstr zakonnych przez niektórych księży i mijsonarzy. Oświadczenie rzecznika mówi, że Stolica Apostolska "bada problem" w porozumieniu z biskupami oraz przełożonymi męskich i żeńskich zakonów oraz że "jest on ograniczony do jednej strefy geograficznej". Choć tego nie sprecyzowano wiadomo, że rzecz dotyczy zwłaszcza misji w Afryce. Słowa Navarro Vallsa to odpowiedź Watykanu na raport dokumentujący setki gwałtów i przemoc seksualną przełożonych duchownych wobec sióstr zakonnych. Obszernie opisał go teraz włoski dziennik "La Repubblica", a wcześniej amerykański tygodnik "National Catholic Reporter". Raport w styczniu 1995 r. trafił do watykańskiej Kongregacji Życia Konsekrowanego. Znalazły się w nim - podpisane imieniem i nazwiskiem - doniesienia o nadużyciach seksualnych wobec sióstr zakonnych; najwięcej dotyczy misji.

Gość gość
Martwe dusze w Caritasie Ponad sto tzw. „martwych dusz”, które rzekomo miały być pacjentami ciechanowskiej Stacji Opieki Caritas ustaliła już ciechanowska prokuratura, która od ponad roku bada sprawę wyłudzania w ten sposób pieniędzy z Narodowego Funduszu Zdrowia.

Gość gość
- Ks. Dereń nagminnie używał sformułowań powszechnie uważanych za obraźliwe w sposób nieprzystający mu jako szefowi, a osobie duchownej w szczególności. Mówienie na przykład o kimś: "ta debilka nie potrafi niczego zrobić", było eufemizmem - opowiada Artur Andrzejewski, w Caritas Polska przepracował siedem lat. Idiotka, beznadziejna, głupia, debilka, kretynka - byli pracownicy wymieniają epitety, również bardziej wulgarne, jakimi dyrektor ich określał. Twierdzą, że świadomie ich skłócał, aż w końcu nikt nikomu nie ufał.

Gość gość
Niedawno Tomasz Terlikowski pisał: "Już teraz wymienia się przynajmniej trzy miasta, w których sytuacja ma być równie poważna, a może nawet poważniejsza niż w Płocku. Nieoficjalnie przyznaje się, że w jednej z ważniejszych metropolii w Polsce księża są typowani na parafie ze względu na swoją orientację, w innej diecezji zdecydowana większość pracowników kurii ma mieć nieukrywane preferencje homoseksualne".

Gość gość
gość dziś x w Polsce zakonnice są traktowane jak darmowa siła robocza współczuję tym kobietą co dwa lata je przenoszą by nie zawierały przyjaźni i przez przypadek się nie zbuntowały

Gość gość
TE... Autorze! A Rydzykowi daleś juz? To przecież taki święty człowiek i tak ludziom pomaga zwłaszcza starszym i naiwnym....

Gość gość
Czy heiter to człowiek który zadaje pytania na które Owsiak nie lubi odpowiadać ?

Gość gość
A mnie w*****a jak to WOSP jedzie zebrac za nami emigrantami... Jak przyjade do PL to nie mam leczenia za darmo, to samo moje dziecko. Z kraju musielusmy wyjechac zeby nie znalezc sie na ulicy... A ten apartamenty, drogie samichody, wysokie wynagrodzenia i jeszcze nas emigrantow co u obcych musielismy zebrac o godne zycie, przesladuje... Won...