Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość autor

Mamy po schudnieciu

Polecane posty

Gość gość autor

Mamy którym udało się zrzucić nadprogramowe kg jak dbacie o siebie? Pilnujecie się, cwiczycie? Ile razy w tyg i co? Liczycie kalorie? Generalnie jak wygląda utrzymanie/stabilizacja wagi u was? Ja schudłam 20 kg, obecnie ważę 55kg i mam 175 cm. Ćwiczę codziennie i 3 razy w tyg basen. Pilnuje się z jedzeniem ale coraz częściej jest trudniej bo zdarzaja się wpadki najwięcej w weekend a to ciasto, a to drinki ze znajomymi itp. Dochodzę do wniosku ze zrzucenie kg to pikuś ale utrzymanie to już gorzej.

Ale osiągnęłaś idealną wagę! Ja wróciłam w miarę szybko do swojej wagi, ale pozostał mi brzuch, którego nie mogłam spalić nawet intensywnymi ćwiczeniami z Chodakowską :) Dlatego zdecydowałam się na liposukcję laserową. Efekt Lipoline polecam naprawdę każdej kobiecie, która ma problem z odkładaniem tłuszczyku w tzw. trudnych partiach. Po jednym krótkim zabiegu pozbyłam się tłuszczu w okolicach brzucha raz na zawsze i w dodatku wymodelowałam talię -jeszcze nigdy nie miałam takiej figury, nawet przed ciążą :) Nie wiem ile czasu zajęłoby mi osiągnięcie takiego efektu naturalnie, także gorąco polecam wszystkim młodym mamom, które borykają się z podobnymi problemami. . Foto-relację z mojego zabiegu możecie zobaczyć na stronie Lipoline Clinic. Kiedyś nie byłam zwolenniczką jakichkolwiek zabiegów chirurgii estetycznej, dziś jestem ich propagatorką, bo wiem, że za jej pomocą bezboleśnie i szybko możemy odzyskać wymarzoną sylwetkę i pewność siebie.

Gość gość
Autorko mam dokładnie taką samą wage i wzrost co ty, ja schudłam po ciąży ok 25 kg w niecały pół roku. Waga waha mi się od 55-57. ja ćwiczyłam z mel b, chodakowską. Trzymam wagę już pół roku ale ciągle muszę się pilnować. obecnie nie ćwiczę bo mam z/a/p/i/e/p/r/z/ w pracy że hej i biorę prace nawet do domu. dla mnie najwazniejsza zasada nie jeść na wieczór i nie jem słodyczy. ewentualnie w weekend ale to malutki kawałeczek ciasta, ale staram się jednak w ogole nie jeść cukru bo zaostrza apetyt i okropnie niszczy zęby.

Gość gość
no i staram się jeść o stałych porach i nie podjadać między posiłkami. czasem już burczy mi w brzuchu ale czekam jeszcze te 20 min np do obiadu. ewentualnie zjem jabłko, 2 wafle ryżowe,wypije jakąś ciepłą herbatę co wypełni żołądek.... ogólnie lekko nie ma, ale nie chce za cholerę przytyć.

Jak czytam Wasze wypowiedzi to mam wrażenie, że z ulubionymi potrawami trzeba rozstać się raz na zawsze, żeby utrzymać wagę i to już samo w sobie wywołuje bunt mojego organizmu, bo jak bez ciastka do kawy i tak już do końca życia na warzywach?

też rozważam liposukcję laserową w walce z moją oponką, moja znajoma dzieki temu ze spodni M wcisnęła się do s-ki bez diet i cwiczen, efekt utrzymuje juz ponad rok, a poza tym wiadomo dieta :) 1500 kcal dziennie i do pracy na piechotkę

Gość gość autor
Gościu z 11:51 To ja mam identycznie. Tez jem o stałych porach i nie podjadam między posiłkami. Jem 5 posiłków dziennie. Ale mam problem ze słodyczami. I to spory. Chyba jem za mało węglowodanów bo tak mnie ciągnie do słodkiego, ale i do wszystkiego co mączne. Makaron, bułki mogłabym jeść i jeść. Oczywiście nie robię tego ale ciągnie mnie strasznie. Codziennie jem 2-3 kostki czekolady gorzkiej ale od dzisiaj postanowiłam sobie ze zrezygnuje z niej w ogóle. I dziś po raz pierwszy rano do kawy nie zjadłam czekolady. Na razie się trzymam aczkolwiek nie powiem chce mi się. Wiem, ze detoks z cukru to trudna sprawa bo cukier niesamowicie uzależnia jak narkotyk. Ale może dam radę. Jak ważysz tyle co ja i masz tyle samo wzrostu to powiedz czy otoczenie nie mówi Ci ze wyglądasz za chudo? bo moi mi non stop trują, żebym przytyła bo mi kości sterczą.