Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomyślicie pewnie, że to prowokacja ale i tak napiszę.

Polecane posty

Gość gość

Poważnie rozważam złapanie faceta na dziecko. Aktualnie studiuję na bardzo dobrej (zagranicznej) uczelni, nawet dobrze mi się wiedzie - moi rodzice opłacają mi czesne, mieszkanie, przyjemności itd. Z drugiej strony zawsze mogłoby mi się lepiej wieść, prawda? Mocno rozważam zajście w ciążę z kimś zamożnym (a mam wielu takich adoratorów), przecież alimenty będzie musiał mi płacić (mój ojciec to prawnik więc z wyegzekwowaniem nie powinno być wielkich problemów). Wiem, że to trochę podłe i egoistyczne ale szczerze mówiąc nachodzą mnie takie myśli. P.S. Wiem, że myslicie że to prowokacja. Otóż nie, jest to wlaśnie to co mocno rozważam. Prosze o wypowiedzi, czy ktoś mnie rozumie?

Gość gość
nikt cię ie zrozumie, bo każdy, kto ma choć trochę empatii, nie zrozumie, jak można stworzyć nową istotę (a dziecko to ogromna odpowiedzialność) z TAKIEGO egoistycznego powodu..

Gość gość
Na pewno rozumie cię ta 29latka, która ma 2 dzieci z Januszem Korwin mikke (73l. ) :-)

Gość gość
Pominelas dawkę ?

Gość gość
odbiorą ci dzieciaka i sama będziesz musiała kasiore dawać

Gość gość
wszystko spoko, czemu nie? ale co z dzieckiem? dziecko trzeba wychować

Gość gość
Nie rozumiem jak można mieć tak egoistyczne myśli .

Gość gość
Skoro teraz myślisz tylko o sobie to jak mam wierzyć ze będziesz jak normalna matka przed siebie dziecko stawiała?

Gość gość
A dlaczego chcesz skrzywdzić dziecko, które się urodzi i będzie narażone na szarpaninę rodziców? Dlaczego zakładasz ze nie będziesz z ojcem dziecka, tylko ma cię zapłodnić? Jesteś jakaś zwichrowana panienka z bogatego domu? Czy wyrachowana franca co tylko chce mieć więcej kasy? Dlaczego masz łapać kogoś na dziecko? Młoda jesteś, poznasz kogoś kto będzie chciał z tobą dzielić życie. Na plaster komplikujesz sobie życie? I temu dziecku co się urodzi?

Gość gość
Myślę, że mimo wszystko będę dobrą matką. Zapewnię dziecku to co najlepsze i poświęce czas. To jest pójście na latwiznę, takie wrobiebie faceta w dziecko ale mam takie myśli.... Autorka.

Gość gość
Fakt, jestem młoda. Ale też lubię wygodne i dostatnie życie. W przyszłości chciałabym pracować na wymagającym stanowisku (bo jestem odpowiedzialna jesli chodzi o pracę). Niestety wymagające stanowisko w wymartzonej pracy nie równa się odpowiednio wysokim zarobkom. Gdybym miała dziecko, miałabym również też tak wysokie alimenty że chociaż o przyszlość dziecka nie musiałabym się martwić. A to, że chcę "kogoś" po sobie zostawić to wiem na pewno. Kilku mężczyzn, którzy liczą raczej na krótszą relację jeszcze wybadam. Najchętniej, jeśli już to zrobię (a jeszcze nie wiem, pewnie zabraknie mi odwagi) to z kimś kto nie będzie wyprany z emocji. Chcę zminimalizować szansę, że taki facet się wyprze ojcostwa, ucieknie przed odpowiedzialnością na drugi koniec świata itd. Na szczęście są jeszcze wrażliwi faceci, którzy mimo, że mnie nie kochają to pokochają dziecko.

Gość gość
Masz schizofrenie. Dlaczego chcesz plodzic dalsze chore dzieci? Poza faktem ze los cie może za to ukarać.

Gość gość
Ty SE rybki kup! Bo nawet psa ba nawet chomika bym Ci w opiekę nie dala !a co dopiero dziecko ile masz lat 16?

Gość gość
Zapewnię dziecku to co najlepsze x Fakt, brak ojca i brak widoku kochających się rodziców rzeczywiście jest tym co najlepsze, przecież rodziców można zastąpić ps4 lub xboxem. A tatuś prawnik niewiele ci pomoże w wyegzekwowaniu alimentów i módl się abyś to ty ich nie musiała płacić, bo w zagranicznych sądach sprawę masz z góry przegraną.

Gość gość
Dlaczego uważasz, że mam schizofrenię? Autorka

Gość gość
Nie prawda, nie mam sprawy przegranej. W takich przypadkach, po badaniu DNA i stwierdzeniu ojcostwa są zasądzone alimenty. Autorka

Gość gość
Dziecko to nie jest zachcianka ani kaprys! Jesteś nie poważną!

Gość gość
Nikt cie nie chce czy jak? Po co tak kombinujesz? Tatuś prawnik cie nauczył? Czy wy wszyscy prawnicy jesteście tak zdemoralizowani?

Gość gość
Masz pieniądze i jeszcze ci malo? Skonczysz jak Bachleda bo do arystokracji nigdy nie wejdziesz. Kolejna Poleczka co robi świetną opinie

Gość gość
Właśnie na powodzenie nie narzekam ale nie czuję się gotowa na związek, chyba szukam ideału:) Mam tyle pasji, że nie mam czasu na związki ale dla dziecka bym zwolniła. Nie obrażaj mojego Taty, to wspaniały i mądry człowiek. Myślę, że potępił by to co planuję (ba, jestem tego pewna) więc dlatego piszę tutaj a nie rozmawiam z rodziną.

Gość gość
Bezambitna egoistka!

Gość gość
Żaden Lord cie o rękę nie poprosil ? Żałosna pipa. Idź się lecz

Gość gość
00;48 - troszkę CI się nie udała złośliwość:) Poza tym nie jest powiedziane, że zgodziłabym się na propozycję lorda. Nie każdy lord dobrze wygląda a co mi po brzydkim mężu z tytułem;/

Gość gość
No świetnie cie wychował. Pogratulować. Co za wartości wyznajesz. A gdzie koleżanko uczciwość?

Gość gość
Ja piernicze przeczytaj dziewczyno co żeś napisala , ręce nogi opadaja

Gość gość
Nawet nie marz o księciu. Żaden lord czy inny baron nie traktuje kobiet z poza sfery poważnie. Nigdy nie wejdziesz do brytyjskiej arystokracji. Znalazła się gwiazda hahahahahaha

Gość gość
Nie prawda, nie mam sprawy przegranej. W takich przypadkach, po badaniu DNA i stwierdzeniu ojcostwa są zasądzone alimenty x Ale te alimenty zasądzi tobie, a nie ojcu, bo sąd za granicą (oczywiście mowa o ojcu, obywatelu innego kraju) nigdy w życiu nie odda dziecka jakiejś tam Polce i prawo do opieki nad dzieckiem otrzyma ojciec, a nie ty. Nie masz żadnych szans wygrania sprawy za granicami naszego kraju, jedynie w Polsce kobiety mają monopol na prawa do dzieci. Chyba że masz zamiar złapać na dziecko Polaka, to wtedy spodziewaj się alimentów w wysokości 400-500zł :)

Gość gość
00;53 Kochana czy Ty znasz słowo ironia? Bo z Twojej wypowiedzi to nie wynika Autorka

Gość gość
00;53 - niestety mylisz się, prawie zawsze dziecko jest z matką. Szczególnie, że myslę, że taki wrobiony w dziecko, skupiony na karierze zawodowej facet z pocałowaniem ręki przyjmie moją propozycję opieki nad dzieckiem. Nie wymądrzaj się skoro nie wiesz. Autorka