Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eternalfly

czy ktoś stara się o czwarte dziecko?

Polecane posty

Gość gość
ja nie rozumiem jak kobiety moga nie chciec dzieci i zamieniaja macierzynstwo na kolezanki, kochankow i podroze, jak sie ma malo kasy to wiadomo na duzo dzieci nie stac ale jak komus wystarcza, przeciez te dzieciaki potem maja siebie, nie sa same, ja jestem jedynaczka i bardzo ubolewam ze nie mam rodzenstwa w wielu sytyuacjach przydalo by sie niesamowicie

Gość gość
każdy ma inne wartości , ale to czy ktoś ma klasę ,szacunek ,wychowanie ,to inna bajka żeby uszanować obraz świata uznawany przez kogoś , to sztuka. Atu na kafe prostaki ,patologia ,z nie licznym odsetkiem fajnych kobitek znających życie >

Ja myślę inaczej.Ja rozumiem że ktoś nie chce dzieci lub jedno.Każdy ma wolną wolę.Tylko nie rozumiem po co komuś wtrącanie się w nie swoje sprawy i finanse.Mnie to wręcz fascynuje.Ludzie to bardzo złożone i dziwne twory.

Gość gość
mam kolezanke 41 lat ma prace wiele podrozowala i miala wiele facetow i znajomych , jednak latka leca, nie ma dzis meza i rodziny a na perwsze dziecko juz chyba za pozno, dla mnie to zalosne troche i co jej z tych podrozy, zdjecia zostaly i wspomnienia, a moje dzieci sa obok

Gość gość
A skąd ty wiesz,że ona żałuje? może jej sie podoba takie życie jakie ma - ja znam wiele kobiet, które nie żałują tego,że nie mają dzieci więc nie mierz wszystkich swoją miarą.

Gość gość
Mnie dziwi jak biedni ludzie sobie robią tyle dzieciarni, a potem latają po mopsach po zasiłki a dzieciakom wstyd ,bo nie mają normalnych ubrań. Wszystkie dzieci z rodzin wielodzietnych jakie poznałam narzekały na to,że mają tyle rodzenstwa i ,ze zawsze brakowało im uwagi rodzicow

Gość gość
a wszyscy jedynacy jakich ja znam żałują, że nie mają żadnego rodzeństwa

Gość gość
"a wszyscy jedynacy jakich ja znam żałują, że nie mają żadnego rodzeństwa" No to mało jedynaków znasz :)

Gość gość
"gość dziś ja nie rozumiem jak kobiety moga nie chciec dzieci i zamieniaja macierzynstwo na kolezanki, kochankow i podroze, " Ooo to ja ci chętnie pomogę ...nie rozumiesz bo jestes ograniczona !! i Twój móżdżek nie przyjmuje do wiadomości , ze ktos moze żyć inaczej i być szczesliwy .

Gość gość
ty na pewno nie jestes szczesliwa jakbys byla to bys nie plila takim jadem kochana frustratko, poprostu nikt cie nie chcial

Gość trzy plus 1
ja staram sie o 4 dziecko i chetnie popisze, mam2 dziewczynki i chlopca teraz pragniemy chlopca, najmlodsza ma kilka mies ja nie jestem mlodziutka wiec czasu niezawiele, puki co kilka cykli nieudanych

Gość gość
Nawet pisać po polsku nie umiecie mamuśki. Widać,że wasza edukacja zakończyła się na podstawówce i jedynym waszym celem pozostało rozmnażanie się,bo 'wyższych' celów się nie nadajecie.

Gość trzy plus 1
proponuje ignorowac te wszystkie glupie uwagi kazdy ma prawo do wolnosci, wlasnego zycia i wyborow, ja chcialam zawsze duzo dzieci i pragnienia mojego serca spelnily sie, znalazlam meza ktory mysli podobnie moze znajdzie sie wiecej mam ktore planuja czwarte dziecko lub wiecej zapraszamy do rozmowy

Gość gość
"a wszyscy jedynacy jakich ja znam żałują, że nie mają żadnego rodzeństwa" No to mało jedynaków znasz " a ty za mało dzieci z rodzin wielodzietnych poza tym teraz jest łatwo pisać, ale jak nadejdzie starość i zostaniesz sama w 4 ścianach, to dopiero wtedy się wypowiadaj nt. kto sobie bardziej zmarnował życie - matka wielodzietna, czy matka jedynaka lub bezdzietna

Gość trzy plus 1
moze ktos jeszcze w grupie zawsze razniej

Gość gość
Ja obecnie spodziewam się 3 dziecka, bło to dla mnie zaskoczenie ale nie żałuję☺ Sama pochodzę z wielodzietnej rodziny.

Gość gość
rodzenstwo jest fajne dopoki sie mieszka razem potem kazdy idzie w swoja strone, zaczyna sie zazdrosc, zawisc i walka o spadek. Life :) Ja znam kilku jedynakow, to towarzyskie osoby, maja sporo znajomych i nigdy nie slyszalam by zalowali ze nie maja rodzenstwa. Slowo. Rozumiem gdy ktos decyduje sie na kilkoro dzieci ale tylko gdy naprawde maja dobra sytuacje materialna. Jest kapitalizm nie socjalizm . Bez kasy nic nie znaczysz i Twoje zycie to tylko harowka bez zadnych przyjemnosci

hEJ TRZY PLUS JEDEN. Witam w naszej małej grupce. Ja nie wiem o czym toczy się rozmowa gości.Cały czas słyszę brak kasy , zła sytuacja.Teraz coś o Mopsach.Przepraszam ja nawet zasiłku rodzinnego nie pobieram.O co wam chodzi.Idźcie szcuć gdzie indziej.Od tej pory nie zauważam głupich wpisów.Pa Trzy plus jeden. Za nami dopiero 3 cykle starań.Może w tym miesiącu się uda. Przed chwilą wróciłam z dzieciakami z imprezki urodzinowej u ich koleżanek(rodzinka 4+2):)).Było super.Był też ich sąsiad z żoną i 4 miesięcznymi bliźniakami.W domu mają jeszcze trójkę.Na pytanie czy zamykają warsztat stwierdzili że jeszcze młodzi są i nie wiedzą.Bardzo pozytywni ludzie. I co do niektórych co to czytają ta "patologia" dla was przed miesiącem kupiła całkiem ładny domek w okolicy

Gość gość
etenarfly poprostu niech te jadowite glosy stana sie dla nas niewidzialne, my rowniez mamy domek z ogrodem a na zycie nam w zupelnosci wystarcza udaje sie jeszcze odkladac na stopniowe remonty, wszystko kwestia wartosci i zoragnizowania, dla mnie moje dzieci sa najwieksza radoscia i kazde kolejne jest witane z otwartym sercem, my wlasciwie probujemy od kilku mies moze bedzie juz z 5 cykli, mialam nadzieje na ten cykl bo trafilismy dokladnie w dzien domniemanej owulacji no ale niestety przyszedl okresm, tym razem bardzo chciala bym chlopca, mamy jednego juz dosc duzego a dziewczynki sa mniejsze,

Gość trzy plus 1
to ja powyzej

Gość gość
sorry ale dla mnie patologia to jak zdradzaja sie na bokach, lataja po alkoholowych imprezach, wakacje a na nich pludniowa przygoda, to nie jest zycie, to jest wegetacja, prawdziwa radosc mozna odnalezc w macierzynstwie w rodzinie, oczywiscie mowa o prawdziwych kobietach nie kurw,,,,,, pozdrawian duze rodziny

Gość gość
czyli fajne kobitki to te które będą przytakiwać "taaak, dużo dzieci to jedyny cel kobiety?" a te niefajnie, jadowite raszple to te co zwracają uwagę że 2500 na 5 osób to zwyczajnie MAŁO pieniędzy i dzieciaki będą łapać się na wszelkie socjalne dodatki bo nawet państwo uważa, że to za mało (sic!)? x I to Wy podobno jesteście takie życiowe, takie wyrozumiałe i wgle?

Gość gość
no te gnomy nie dadza pogadac spadac z topiku tu wstep tylko dla rodzin wielodzietnych

Gość gość
4 bachorów noż ja p*****le:D

Gość gość
spadac gnomy bezplodne

Gość gość
a ja mam 1 dziecko i niestety,tak juz chyba zostanie,a dla mnie idealna rodzina to kilkoro dzieci

Gość gość
jak chcesz dla mnie 1 dziecko to za malo

Gość gość
wole jedno ktore bedzie zyc na poziomie niz kilkoro zyjace w biedzie. Moja kolezanka ma 3, maz super zarabial i po 14 latach sie rozstaja, ona moze zostac na bruku bo nie stac ja na kredyt a tatus w d***e ma nawet ich dzieci i przestal pracowac. Life is brutal. A kiedys pytalam czy sie nie boi -3 dzieci a w zyciu roznie bywa. Wtedy do glowy by jej nie przyszlo ze moga sie rozstac

Gość gość
polskie matki to sa na ogol skrzeczace c**y neinawidzace ludzi bo nie wiedza nawet kim chca byc 333 www.youtube.com/watch?v=nlPRhdwZtxQ