Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szybamiposzła

Pęknięta szyba w aucie

Polecane posty

Gość szybamiposzła

Jade godzine temu z pracy i ciężarówa przede mną chyba mi wystrzeliła jakiegos kamiorka bo jak nie huknęło - aż sie wystarszyłam. No i podjeżdżam pod dom i ogladam auto a to po stronie pasażera taki odprysk na pół centymetra. Z boku na szczęscie może się policaje nie przyczepia tylko powiedzcie co z tym zrobić? zakleić jakąs naklejką czy co?

Gość gość
Zaklej przeźroczystą taśmą.

Gość szybamiposzła
mieszkam w bloku 4 piętrowym i obok mnie mieszka stary dziad z zona i nękają mnie. Mam poukładane życie ( męża, dziecko ). Ten starszy pan bezpodstawnie oskarża mnie o wszystko! Donosi, pisze różne pisma, wzywa policje ( raz na miesiąc przyjdą do mnie znajomi lub rodzina- co nie co wypijemy ale zachowujemy się rozsądnie i kulturalnie ) i wydaje mnie się, ze ten Pan chyba nie śpi cala noc lub tylko czeka na okazję żeby zadzwonić na Policje. Jest chamski i obrażliwy. Potrafił nawet zadzwonić do szkoły i powiedzieć, ze maltretuje dziecko ( miałam bardzo nie przyjemna rozmowę- dyrekcja nawet nie dała mnie się wytłumaczyć ). Już myślałam o prawniku ale raczej nikt za mną nie stanie bo ludzie maja własne życie. Napomknę, że jednym sąsiadom w ten sam sposób zniszczyli życie że aż się wyprowadzili.

Gość szybamiposzła
Pojechałam ostatnio na wieś do znajomej po jajka i mleko, a tam sołtys sie do mnie czepiał, że stanęłam za blisko płotu, ale to był płot mojej znajomej, ona nie miała problemu, a on owszem. Zresztą byłam tylko na chwilę po jajka i mleko, tylko małą kawkę na szybko wypiłam, byłam tam może z 15-20minut, a on sie czepiał jak jakiś upierdliwy dziad. Nie wiem co sie z tymi ludźmi dzieje, sam jad i zawiść się wylewa.

Gość gość
Dziada olej. Ewentualnie pozwij go za pomówienie i niech płaci odszkodowanie za "szkody moralne".

Gość gość
Co do sołtysa, to ludzie na wsi niestety tacy są. A i w mieście podobne egzemplarze się zdarzają.

Gość autorkategowątku
Jestem autorką tego watku i widze że ktoś zamiast pomóc sie podszywa z jakimiś bezsensownymi tekstami. Nudzi ci sie człowieku???????? załóż sobie swój temat i sie zabawiaj a mnie nie zaśmiecaj ja szukam porady w sprawie szyby a nie chce mi się czytac twoich fantazji Bardzo dziękuję za pomysł z taśmą, tylk oczy to cos pomoze?

Gość gość
policja może ci zatrzymać dowód rejestracyjny, odholują ci wózek na parking, stamtąd będziesz go musiała (oczywiście lawetą) zawieść do jakiegoś mechanika, który naprawi ci szybę, potem okręgowa stacja kontroli pojazdów wystawi ci świstek (oczywiscie nie za darmo), że auto jest już sprawne i nadaje się do użytkowania w ruchu drogowym, następnie z tym świstkiem musisz się udać do urzędu do wydziału komunikacji (tam wydają prawa jazdy i dowody rejestracyjne) by okazać im ten świstek dzięki czemu wydadzą ci wcześniej zarekwirowany przez policję dowód rejestracyjny :) proste co kotku? lepiej chyba samemu pojechac to naprawić niż być złapanym przez drogówkę

Gość szybamiposzła
debilko co ty wypisujesz? policja mi zabierze dowód za taśme na szybie? Naprawde niektórym się nudzi na forum Z tego wszystkiego boli mnie brzuch i latam co chwila do WC. Znacie jakieś dobre środki na rozwolnieni?

Gość gość
Jak jest niewielkie to policja nie zauważy. Ja z takim odpryskiem jeździłam z rok chyba i nic sie nie działo dopiero jak mi facet stuknął w bok to rysa poszła i wtedy wymieniłam całą szybę. Jak jest w niewidocznym miejscu to kup sobie taką folie ochronną i tym zaklej http://www.h-shop.pl/pl/p/H-VIZ-Folia-ochronna-na-szyby/8 to spowoduje że ci pęknięcie się od tego nie zrobi, a jak chcesz poszukaj specjalnego punktu gdzie zaklejają takie rzeczy. To zdecydowanie niższy koszt niż wymiana całej szyby

Gość autorkategowątku
Dziękuje za wreszcie mądre odpowiedzi. Właśnie wiem że policaje mogą mi dać mandat jak to zauważa ale pisałam że to jest niewielkie i w miejscu dosć niewidocznym i chyba tak bardzo nie wdać tylko chcę włąśnie jakoś to zakleić żeby nie pękało od tego. Piszesz że ta folia co polecasz jest skuteczna że nie popęka dalej? niedroga w porónaniu z kosztem wymiany szyby to bym może spróbowała to czymś takim zakleić - wiesz może jaki tam jest koszt wysyłki bo nie moge znaleźć i jak szybko przysyłają? albo czy można to kupić w jakimś sklepie z art. motoryzacyjnymi?

Gość gość
Ta folia z h-shop dobrze chroni. Mój brat jest zawodowym kierowcą i on mi ją polecił bo na swojej szybie sprawdzał. W zestawie masz 2 folie więc jedna ci zostanie w zapasie. Kosztu dostawy nie znam bo od brata dostałam ale przecież nie będzie jakiś mega wielki, sama folia to tylko 30zł to w 40 czy 50 sie z przesyłką na pewno zmieścisz

Gość autorkategowątku
a mogłabys mi kupic i wysłac na mój adres? Byłabym Ci niezmiernie wdzięczna :)

Gość gość
Jak trafi na Gumoszczaka to nie ma przeproś ten to dokoła wozu z lupą gania nie przepuści na bank!!!

Gość bogusiaz
Moi znajomym też raz pękła szyba, ale ta boczna. Okazało się, że już wcześniej była lekko pęknięta ale nie było tego widać. Spory wybór szyb jest tutaj: http://www.car-glass.pl/pl/folie-samochodowe.html w sklepie też można znaleźć różne folie oraz lusterka samochodowe więc można się za jednym zamachem wyposażyć we wszystko;)

Gość zuziagola
Muszę cię zmartwić, policja niestety może się przyczepić. Po za tym odprysk może pękać dalej i będzie po szybie, najlepiej podjedź tutaj http://www.topauto.pl/auto-szyby-samochodowe.html . Doradzą ci co z tym zrobić dalej albo ci to zakleją, albo jak się nie da to niestety szyba do wymiany.

Gość gość
Wejdź na stronę internetową http://www.auto-szyby.pl/uszkodzona_szyba i dowiedz się co zrobić w takiej sytuacji, jak regulują to przepisy. Najlepiej będzie wymienić szybę tanio i szybko, na tej stronie dowiedz się jak to zrobić. Polecam.

Gość gość
ja przez kilka miesięcy jeździłam z taką kropką, odpryskiem od jakiegoś kamienia prawdopodobnie. No i pewnego dnia od kropki zaczęła iść w dół podłużna linia i to mnie przestraszyło trochę. Pojechałam do mechanika (tutaj, polecam, przy okazji https://www.motointegrator.pl/uslugi/30401-wymiana-szyby-przedniej-w-samochodzie) i niestety musieli mi wymienić na nową. A gdybym z tą kropką przyjechała to dałoby się coś zaradzić bez wymiany, tak więc dopóki pęknięcie jest małe to jedź to sprawdzić, bo może uda się bez wymiany całości

Gość gość
tez kiedys miałam podobną sytuacje. Jeśli nie jest całkiem potłuczona to trzeba pojsc do dobrego warsztatu i powinni naprawić bez problemu. Mój mąz zaprowadził auto do Jerzego kalety z nowego Sącza http://jkszyby.pl/.. I dpbrze zajeli się regeneracją szyb, bez problemu usuwają odpryski po kamieniach i peknięcia liniowe.

Gość gość
Też korzystałam u nich z wymiany szyby w aucie....nawet nie dorgo zapłaciłem jak za tylnią szybe.

Gość gość
Zadnego zaklejania tylko wymiana! Zrob to dla własnego bezpieczeństwa. Pęknięta szyba i tak prędzej czy później puści a nie chcesz , żeby to się stało w trasie. Ja wymienialem całkiem niedawno szybę w www.euro-glass.pl i wszystko poszło bardzo sprawnie, ja jestem zadowolony, ale przede wszystkim bezpieczny.

Gość gość
Miałam dokładnie tak samo. Kamień spod opony ciężarówki zrobił małą dziurkę która potem powiększyła się do takich rozmiarów że była konieczna wymiana jej na nową. Szybę wymieniałam w serwisie www.slavauto.pl.

Gość layla_89
Nie wiem, ja na wszelki wypadek wymieniła bym ją. Słyszałam, ze czasami się czepiają nawet o małe rzeczy tylko aby wlepić nam coś. Na przyszłość mogę polecić te firmę http://euro-glass.pl/ , nie dość że profesjonalnie przebiega wymiana szyby, to tez przyciemniają. Polecam

Gość gość
Zobacz sobie bo jeśli to nie jest duży odprysk czy pękniecie to da się to ogarnąć takimi zestawami naprawczymi które na przykład można kupić na http://maszynyparowe.com/ Mi sie tak udało szybę ogarnąć u siebie w clio

Gość gość
Ja miałam tez ostatnio incydent, przy zmienianiu asfaltu kawałek asfaltu odprysnął mi w szybę, dużych szkód nie było ale dziura była i trzeba było zapłacić, gdyby ktoś miała taką sytuacje to warto zwrócić się do http://autoszybynowysacz.pl/ z N.Sącza.

Gość gość
Jak zajdzie taka potrzeba, dobre szyby kupisz u nich www.euro-glass.pl jak karoserii porysowana bądź kolor się znudził, na to również maja sposób można obkleić folią i będzie wyglądać bardzo pro ;)

Gość gość
To jest moim zdaniem naprawdę świetna miejscówka http://jkszyby.pl/ można im zaufać, bo jakość idzie w parze z dobrymi cenami