Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jula93

bóle w podbrzuszu 8 miesiac ciazy

Polecane posty

hey dziewczyny jestem w 34 tygodniu ciąży, w nocy mnie bardzo bolał brzuch myślałam ze to pęcherz poszłam do WC wróciłam i nadal bolał dziś od rana mnie tak poboluje na dole cały trochę jak na @ co to może oznaczać? mała się kreci kopie ruchy czuje normalnie A DO lekarza dopiero idę za pare dni . Któraś tak może ma/miała? martwie sie

Gość gość
ja w 34 tc dokladnie trafilam na 2 dni do szpitala, bol jak na okres mialam przez 2 dni i przez ten czas strasznie napinal mi sie brzuch no i co sie okazalo to szyjka sie skrocila maksymalnie i powodowala juz skurcze. Dostawalam kroplowki na powstrzymanie akcji porodowej. Nie chce Cie straszyc :) ja bym pojechala na IP lepiej sprawdzic choc u Ciebie to moze byc cos innego. Na poczatek proponuje ciepla kapiel, nospe i polezec. Jesli nie minie jedz na IP

Gość gość
wez nospę,w ciąży można. Jesli ból nie przejdzie jedz do lekarza niech Ci zrobi ktg

Gość gość
na 2 tyg trafilam do szpitala mialo byc :)

ok dzieki wiesz co jutro pojde do lekarza ciekawe co mi powie. martwie sie bo to jeszcze troche czasu do porodu a boli brzuch na dole od dwoch dni w nocy mnie bardzo chwycil bol myslalam ze pecherz ale poszlam go oproznic a nadal bolal i mi wlasnie twardnieje brzuch czesto twardy. do mnie co tydzien juz polozna przyjezdza i mi robi ktg wszystko w normie a ruchy tez czuje nawet bardziej niz ostatnio kreci sie jak nie wiem

Gość gość
broń boze cieplą kąpiel!!! w ciązy nie wolno sie wylegiwac w wannie w gorącej wodzie bo moze to doprowadzic do skurczy, jak juz to letni prysznic , moze to skurcze przepowiadające?? mysle ze jak nie bola cie plecy i nie zgina cie w pół to nie ma sie czym martwic wez nospe i magnez a jak nie przejdzie to na izbe

Gość gość
ciepla kapiel mozna.. nie mozna goracej

Gość gość
to zalezy co kto uwaza za ciepłą kąpiel, dla mnie ciepłą kapiela jest wrzątek w wannie właśnie :) moj gin wogole w ciazy nie zaleca brac kapieli nie wazne jakich , najlepiej prysznic

Gość gość
w sumie racja ;) ja uwielbiam goraca ale coz, jeszcze dwa tygodnie i bede sobie moze mogla pozwolic :D

Gość gość
weź nospę, jeśli nie przejdzie to radzę wybrać się do lekarza, może szyjka się skraca, u mnie tak było, tyle że to był początek 37 tc, trafiłam do szpitala bo wyszło też białko w moczu, urodziłam zdrowe dziecko 10 dni poźniej

Gość gość
w 34tc jesli chcieli by wstrzymac porod to jeszcze sie uda jesli nie bedzie rozwarcia a jak nawet to nie martw sie bo dostaniesz pewnie sterydy na szybszy rozwoj plucek u dziecka. Ja tak mialam w 32tc. Jestem w 37 i nadal chodze w "dwupaku" :D

Gość gość
Tez jestem w 34 tc mialam to samo tez wszyscy mowili ze szyjka sie skraca nastraszyli mnie a jak poszlam do lekarza powiedzial ze szyjka jest ok tylko musze wiecej odpoczywac****ic dziennie 2litry wody i jest ok;)

tez jestem w 34 tygodniu i dzis rano chwycił mnie ból brzucha jak na okres i był dosc mocny,promieniował do krzyża,ale ustąpiło i narazie cisza

ok dzieki dziewczyny za wsparcie :) mam nadzieje ze to nic powaznego