Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandra0562

Guzek w ogolicy warg sromowych. Czy się martwić??

Polecane posty

Gość Sandra0562

Hej dziewczęta. Od paru dni mam problem.. W sumie jego źródło sięga około miesiąca do tyłu, gdy to na zakończeniu wargi sromowej dużej, prawie na zgięciu między wargą a nogą, wytworzył mi się czyraczek, bo wrósł się włos. Włoska wyrwałam i wycisnęłam ropę. Niestety czyrak okazał się na tyle upierdliwy, że ropa była zbyt głęboko i postanowiłam dać mu spokój. Wszystko się elegancko zarosło. No i do sedna. Od paru dni w miejscu owego czyraka, skóra zrobiła się bordowo-brązowa, ale jest płaska, nie ma uwypuklenia, po prostu zmieniła kolor. Gdy naciskam na to miejsce, czuć pod spodem tak jakby "dziurę", natomiast gdy złapie się tą skórę w taki sposób, jakby chciało się coś z tej "dziury" wycisnąć, da się wyczuć coś, niby ropa, niby guzek, w sumie cholera wie co. Chciałam to troszkę pomaltretować, a więc wysmarowałam to spirytusem i zaczęłam usilne bez efektowne próby wyciskania. Po paru minutach stwierdziłam, że jednak może lepiej się tego nie tykać. Jak myślicie, co to może być? Pobolewa.. tak jak na początku byłam przekonana, że to efekt nieumiejętnie wyciśniętego czyraczka, tak teraz boje się i przychodzą mi miliony myśli odnośnie tego, co to może być.... :/

Poczytaj trochę o czyrakach zanim następnym razem przyjdzie Ci na myśl go wyciskać i to z takiego miejsca!!! on siedzi w środku i w żaden sposób go nie wyciskaj dalej bo zrobisz sobie krzywdę. Pamiętaj ze czyrak to nie krosta, a ta gruda to twarda ropa z całym wielkim czopem. wiem ze to paskudne,ale ludzkie...Do lekarza należy iść niech obejrzy. Czyraki maja podłoże hormonalne B. Czesto

Gość gość
Odrasta ten wrośnięty włosek (rosnąc się zawija). Dermatolog zaradzi.

Gość Sandra0562
Obawiam się, że lekarz będzie chciał to przecinać :S Jest możliwość, że to jakąś żyłę czuję pod tą "dziurą" ? Boje się, że to pójdzie gdzieś dalej..

Gość gość
To nie żyła, taka budowa kobiet, to normalne :) Głębiej nie pójdzie jak nie będziesz maltretować. Taki włosek zawija się, a później, jak każde ciało obce, zaczyna się otorbiać. Tobie chyba już zaczyna, skoro czujesz gulkę (ale to nie żaden czyrak, spokojnie). Dermatolog da maść na rozmiękczenie i zdecyduje co dalej, nic się nie bój...

Gość gość
Koledze sie taki wielki czyrak zrobil na policzku, lekarze mu to przecieli a tam klebek wlosow,jeden sie wrosl zachaczyl drugi,trzeci takie paskudztwo mu sie zrobilo,lekarze oczyścili i bylo ok.idz do lekarza,nie martw sie na zapas.

Gość Sandra0562
Dziękuję wam. Pewnie będę musiała się jednak przełamać i pójść ::(

straszne paskudztwo, ale dobrze,że można się go pozbyć.