Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

merkaba

Zaprotestuj przeciwko legalizacji aborcji farmakologicznej w Polsce!

Polecane posty

Gość gość
moge jedynie podpisac poparcie dla legalizacji aborcji i to w kazdej formie

Gość gość
jakiej aborcji?! czyli dzień po stosunku to już jest według was dziecko? niedługo zabronicie facetom masturbacji, bo to też aborcja :o🖐️

ale masturbacja i tak jest zabroniona jest grzechem co ty na swiad dopiero narodziłaś

Gość gość
Ludzie nie dyskutujcie z ta idiotka !

Na polskiej ulotce: Uważa się, że lek działa poprzez zatrzymanie uwalniania komórki jajowej przez jajniki. I koniec. Czyli teoretycznie wszystko w porządku, nie ma owulacji, nie ma ciąży, nie ma działania poronnego. Natomiast w języku angielskim działanie pigułki jest dużo szerzej opisane - m.in jako (tłumaczenie i podkreślenie moje): - zagęszczanie śluzu szyjkowego (increases the thickness of the natural mucus at the neck of the womb) - zmniejszanie grubości endometrum (wyściółki macicy), co powoduje, że nie jest ona przygotowana na zagnieżdżenie zapłodnionej komórki jajowej (tzn. zarodka - uwaga moja) (alter the lining of the womb, preventing it from being prepared for a fertilised egg). I perełka z ulotki: Zmniejszenie grubości endometrium, oznacza, że jeśli nastąpiła owulacja i komórka jajowa została zapłodniona, nie może się ona zagnieździć w macicy i w ten sposób zapobiega się ciąży (!). (is also thought to alter the lining of the womb, preventing it from being prepared for a fertilised egg. This means that if an egg is released from the ovaries and is fertilised, it cannot implant into the womb and therefore pregnancy is avoided). Skoro do zapłodnienia doszło to ciąża już jest, niezależnie czy zarodek się zagnieździł czy nie. Czemu tych informacji nie ma w polskich ulotkach? Według koleżanki farmaceutki wcześniej były... Wszyscy trąbią, że nie są to tabletki poronne, a w ulotce angielskiej stoi jak byk, że są.

Gość gość
nie wiem czy to troll czy naprawdę zaślepiony fanatyk :o

lepuj być zaślepionym niz ogłupionym ciekawe czemu na angielskiej ulotce pisze ze to jest poronne tabletki a w polskiej ulotce ze nie

w 1972 roku ukazał się raport "Granice wzrostu" przygotowany na polecenie Klubu Rzymskiego przez zespół naukowców z Massachusetts Institute of Technology, pod kierownictwem małżeństwa Dennisa i Donelli Meadowsów, w którym to raporcie jest zawarty zamiar depopulacji Polski do 15 milionów, -pod koniec 1974 r. Dennis Meadows uczestniczył w kongresie demograficznym w Bukareszcie, po którym udał się na objazd stolic państw bloku sowieckiego (warto zauważyć, że dla niego - co dla NICH charakterystyczne - żadnej "żelaznej kurtyny" nie było), -w styczniu 1975 r. udzielił wywiadu reżymowemu tygodnikowi "Kultura", w którym bez ogródek mówił o konieczności depopulacji Polski,

Gość gość
a możesz wskazać, gdzie w tej Twojej ulotce "JAK BYK" jest napisane, że dochodzi do zapłodnienia? :D

Gość gość
Nigdy!!! Niech zyje mozliwosc aborcji !!! I wolnego swiadomego wyboru a nie z plemnika dziecko robicie :/... codziennie w koszu na smieci laduja "potencjalne dzieci " p.anty czym sie roznia od tych tabletek? niczym !

plemnik to nie dziecko gdy połączy się z komórka jajowa w tedy dostaje także dusze Skoro do zapłodnienia doszło to ciąża już jest, niezależnie czy zarodek się zagnieździł czy nie.

Gość gość
to jest dodatkowe działanie zapobiegawcze, także owszem, jeżeli zażyje się tabletkę za późno to komórka się nie zagnieździ, ale jest to działanie w razie czego, dodatkowe, którego skuteczność jest pewnie bliska 0 jeżeli już doszło do zapłodnienia, bo zażycie tabletki za późno nic nie daje. To są działania zapobiegające zapłodnieniu, spowalniające plemnik, upośledzające tymczasowo inne działania owulacji.

Gość gość
"gdy połączy się z komórka jajowa w tedy dostaje także dusze" doucz się fanatyczko, na jakij podstawie wypisujesz takie brednie, bo nie na podstawie Bibli.Poczytaj sobie od którego mement dziecko ma duszę, a póżńiej wróc, przeproś za brednie i oddal się w pokoju.

człowiek dostaje dusze gdy zostaje zapłodniona komórka takie są przekazy z nieba

i dla tego kosciuł jest przeciwny in vitro bo jedno sie rodzi a reszta dzieci ginie

Gość gość
takie tabletki powinny byc nie tylko bez recepty, ale i za darmo! Rozdawane nawet w liceach przez higienistki i tyle w temacie jak ktos nie chce, niech nie bierze i zamknie gebe

Gość KATOLIK 24 LATA
to co powie kościuł jest świente a wy nie macie nic do gadania :classic_cool:

Gość antyfanatyk 24 lata
co za twoje? a jak cały naród składa się na miliardowe dotacje dla kościoła w ramach konkordatu to jest w porządku? nikt nas nie pytał o zdanie czy w ogóle się na to godzimy.

Gość gość
a moga byc i za moje! place na kosciol to i na tabletki po tez zaplace , ale to drugie madrzej wydanie pieniadze niz na czarnych zbokow ps, jestem katoloczka

ps, jestem katoloczka moze i jestes ale nie postepujesz jak katoliczka czyli jestes ale tylko z nazwy to tak samo i ja moge byc szachem perskim

Gość gość
podpisałam

Gość antyfanatyk 24 lata
to nie wiecie, że katolikami mogą się nazywać tylko ci, którzy bezrefleksyjnie i bezkrytycznie podchodzą do tego co powiedzą bogowie w ludzkich osobach, czytaj "księża"? :classic_cool:

Gość gość
moze i z nazwy, ale przynajmniej MYSLE i wybieram mniejsze zlo, wole tabletki po , niz niechciane dzieci, badz wyrzucane na smietnik

jestes z nazwy czyli letni z ciebie katolik Obyś był zimny albo gorący! A tak, skoro jesteś letni i ani gorący, ani zimny, chcę cię wyrzucić z mych ust" (3,15n) Zimnym jest tu nazwany niewierzący, którego można wytłumaczyć, że grzeszy z niewiedzy. Takim był niegdyś sam Apostoł: (1 Tm 1,13). Letnim zaś nazwano tu grzesznego chrześcijanina, który popełniając taki sam grzech, grzeszy ciężej: (Hbr 10,29)" (De malo, q.3 a.13 ad 1). Zatem być letnim to kochać Boga miłością, która jest Mu wstrętna, miłością byle jaką, połowiczą, nawet nie próbując osiągnąć miary "całego serca, wszystkich sił i wszystkich myśli". Być letnim to próbować pogodzić rzeczy nie do pogodzenia -- zachowywanie Bożych przykazań i swoich niezgodnych z przykazaniami przyzwyczajeń, służbę Bogu i hołdowanie bożkom

Gość gość
tak ci bogowie, w czarnych sutannach sami namawiaja swoje kochanki do antykoncepcji... ksiadz proboszcz z mojej parafii(male miasto) ma 3 dzieci ze swoja gosposia, a drugi ksiadz z tej parafii dal na aborcje mojej znajomej historia prawdziwa

Gość marek krupski
Bardzo dobrze, jeszcze pełna aborcja, eutanazja i narkotyki i mamy wreszcie cywilizowany kraj. Super .