Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

merkaba

Zaprotestuj przeciwko legalizacji aborcji farmakologicznej w Polsce!

Polecane posty

Gość antyfanatyk 24 lata
znam to, bo gdy jeszcze byłem w podstawówce i chodziłem do naszej parafii to proboszcz również miał kochankę z osiedla i dwójkę dzieci. :D zawsze siedzieli w pierwszej ławce na niedzielnej mszy. co najlepsze owy proboszcz zawsze grzmiał z ambony jacy to ludzie i młodzież są zdemoralizowani, nie żyją w zgodzie z Bogiem i dekalogiem i ciągle moralizował.

wybieram mniejsze zlo, zło to zło Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła (1 Tes 5, 21) czyli np orkiestrę Owsiaka który z jednej strony kupuje sprzęt dla szpitala a z drugiej strony rozpija i demoralizuje młodzież na Woodstock Za największego piewcę satanizmu Ryszard Nowak uznaje organizatora festiwalu Jurka Owsiaka. bo na tym koncercie graja satanistyczne zespoły

Gość antyfanatyk 24 lata
idąc twoim tokiem rozumowania KK to jeszcze większe zło niż WOŚP 🖐️

i taki ksiadz będzie o wiele cierpiał w piekle niz ateista czy wierzacy za takie same grzechy czyli tak ksiadz postepował wbrew naukom jezusa a skad iadomo ze taki ksiadz pujdzie do piekła kto ogladał egzorcyzmy emilii roz ten wie ze tam był ksiadz kury za takie postepowanie poszedł do piekła i opentał ł ta dziewczynę nazywał ks. Fleischmann sypiał z kobietami. On to uczynił, ponieważ wymogi kapłaństwa były dla niego za ciężkie. Według relacji egzorcystów, demon Fleischmann potwierdził konieczność celibatu, i że mężczyznom, którzy już uprawiali seks, nie wolno zostać kapłanami.

Gość gość
Merkaba popieram w 100% :) Nie ma co się nimi przejmować, w większości (my oczywiście nie) na kafe sama patologia siedzi. Pozdrawiam :)

KK to jeszcze większe zło niż WOŚP nie kk ale ludzie kturzy w nim sa a postepuja wbrew naukom jezusa a postepuja egoistycznie np antykoncepcja to bym sie zgodził

Gość gość
"człowiek dostaje dusze gdy zostaje zapłodniona komórka takie są przekazy z nieba" Podaj te "przekazy".Po tych słowach wiem,że to durne prowo, osoba wierząca znająca Biblię takich bredni nie pisze.No napisz gdzie w Bibli jest o wejściu duszy w ciałao?Jako katoliczka nie powinnaś mieć z tym problemu.

Gość podnoszę bo mogę
Merkaba, skończ pisać te bzdety i chodź się p*****ać

Gość gość
Protestuje przeciwko legalizacji aborcji farmakologicznej w Polsce i żądam, żeby aborcja była dostępna dla kazdej kobiety w Polsce, na tych samych zasadach co w reszcie Europy.

pismo św zakazuje antykoncepcji wiec problem duszy kiedy wstępuje do ciała nie istnieje mówiłem o przekazach z nieba ostatni film był niebo istnieje naprawdę chłopiec był w niebie i spotkał siostrę która umarła w brzuchu pisze także gloria polo

jestem facetem Merkawa - potężny izraelski czołg Merkaba jest wehikułem, "rydwanem" z Boskiego Światła i merkaba i merkawa sa od tego rydwanu

Gość gość
Pismo Święte zakazuje antykoncepcji ale to obowiązuje tych którzy wierzą w bajki w nim zawarte. Dla całej reszty ten zestaw bajek nie ma żadnego znaczenia a już na pewno nie większego niż Bajki z Tysiącia i jednej nocy.

według mnie jesteś ignorantem bo nie wierz ze psychologia jest oparta na piśmie św nawet diety sa oparte na tych bajkach i nawet nauka wykozystyj***ajki niektóre patenty sa dzięki bibli

Gość gość
dlaczego nie ma tabletek dla facetow?Dlaczego kobiety maja sie truc?Podwiazac jaja,zakladac gumy a nie ****** co popadnie.

Gość gość
skonczyłam psychologie i zajęć z biblii nie była merkaba. zmyślasz.

bo skończyłaś ateistyczna psychologie przeczytaj ta książkę Jezus największy terapeuta wszech czasow. Psychologiczne przesłanie EwangeliiOdkryłem, że najnowsze odkrycia psychologiczne nie tylko nie kłócą się z przesłaniem Jezusa, lecz czynią je wręcz bardziej zrozumiałym, pełnym psychologicznej głębi, której wcześniej nie dostrzegałem. Książka ta rzuca świeże spojrzenie na dobrze znane przypowieści, pozwalając nam w świetle współczesnej myśli psychologicznej czerpać nową mądrość ze słów Jezusa.

Gość gość
skonczyłam naukową psychologię, taką jaka jest na całym cywilizowanym świecie.

Gość gość
Jezus nie jest największym terapeutą bo nie żyje od dwóch tysięcy lat. Trupy nie są terapeutami.

Gość gość
jego nauki zostały dla tych którzy w niego wierzą. dla całej reszty nikt taki nie istnieje i jego nauki również.

Gość Biologia
Dlaczego się tak rzucacie na tą dziewczynę? Z punktu biologicznego widzenia-skoro połączenie dwóch komórek daje życie, to zażywając taki specyfik to życie niszczysz, zabijasz, uniecestwiasz kto jak woli. To nic że początkowo jest to zlepek komórek -ale życie, nowy twór. A nie dopuszczając do zagnieżdzenia się zarodka w macicy nie pozwalamy na rozwój tego życia. Nie oceniam, nie krytykuję- wyrażam tylko swoją opinię. Jeżeli mam się wypowiedzieć- jestem przeciwna. Niedawno urodziłam dziecko i nie wyobrażam sobie życia bez tego "zlepku komórek" który przeistoczył się w taką mała kruszynę. Są inne alternatywy aby nie dopuścić do ciąży, taka tabletką nią nie jest. Poza tym tabletka została stworzona w innym celu (są to skrajne przypadki- na odrębny temat) to ludzie przekierowali ją dla swojej wygody.

Gość gość
Merkaba a ktos Ci kaze brac te tabletki, na sile Ci je beda wciskac do gardla czy jak? Nie wciskaj ludziom swojej filozofii zyciowej, bo kazdy ma prawo do wlasnej. Nie chcesz, to nie uzywaj, nikt Cie nie zmusza, ale nie zabraniaj innym, bo to nie Ty potem bedziesz dzieciaka karmic i wychowywac.

Myślenie antykoncepcyjne przedstawia człowieka jako niewolnika popędów, który rzekomo jest za słaby, żeby nad nimi zapanować. Czy taka koncepcja człowieka nie jest poniżająca; czy da się ją pogodzić z mocnym chrześcijańskim przekonaniem: "wszystko mogę w Tym, Który mnie umacnia"? Katolicka etyka seksualna przywraca człowiekowi jego właściwą godność Antykoncepcja ma uwolnić człowieka od odpowiedzialności za skutki jego działania seksualnego - obiecuje się wolność bez odpowiedzialności

Gość Biologia
Sprostowanie: Merkabo- mężczyzno - również jestem przeciwna.

Gość gość
Dajcie spokój z tym" pismo swiete nakazuje" czy " biblia nakazuje" . Biblia zawiera wiele kontrowersji. Kobiety maja prawo postępować w zgodzie z WŁASNYM sumieniem. Podpisalabym tylko legalizacje tabletki po czy to aborcji.

Gość gość
Chrześcijanskie przekonanie dotyczy tylko chrześcijan a tych jest zdecydowana mniejszość na świecie. Macie takie przekonania to sobie miejcie ale nie wciskajcie je innym ludziom.

no to Ogłaszam po(d)stęp! Pan minister Neumann, ze swoich wcześniejszych deklaracji się wycofał i tabletki „po” będą już niedługo dostępne bez recepty. I nie szkodzi, że sieją spustoszenie w kobiecych organizmach, upośledzając działanie systemu hormonalnego. I nie szkodzi, że mogą wywoływać wiele negatywnych skutków ubocznych. Nie szkod******ońcu, że mogą działać wczesnoporonnie. Najważniejsze jest, by „kobieta miała wybór” i wygodę. (A producenci specyfiku kasę?).

Wystarczy zresztą przejrzeć fora internetowe, na których licealistki piszą, że „na wszelki wypadek” łyknęły kilka albo robią to parę razy w ciągu jednego cyklu. Mamy w Polsce plagę niepłodności i wiele par latami stara się o dzieci. A my co robimy? Serwujemy ludziom masowe ubezpładnianie. Konsekwencje będą potworne dla jednostek i dla społeczeństwa. Kto na tym zarobi? Prócz producentów tabletek, kliniki sztucznego rozrodu – im się opłaca, by w Polsce było jak najwięcej niepłodnych par, one się żywią ludzkim nieszczęściem.

Gość gość
Wystarczy zresztą przejrzeć fora internetowe, na których licealistki piszą, że „na wszelki wypadek” łyknęły kilka albo robią to parę razy w ciągu jednego cyklu. xxPewnie tak jest. Wynika to z faktu, ze zamiast uczyć je o tym co to jest i do czego służy, uczy się religii...

Gość Biologia
To właśnie antykoncepcja jest odpowiedzialnością za ewentualne przyszłe życie. Sprowadzać na świat dziecka którego się nie chce, jest skutkiem zniewolenia i tragedii życiowej. Środki antykoncepcyjne a owa tabletka to dwie różne rzeczy- nie mylmy pojęć. Antykoncepcja nie dopuszcza to ciąży- natomiast owy specyfik w postaci tabletki o której tak głośno- to ewentualne przyszłe życie niszczy. Dla mnie to istotna różnica.