Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kosztuje zrobienie wesela w remizie (alkohol swojej produkcji)

Polecane posty

Gość gość
to nielegalne jest

Gość gość
No dobra, to załóżmy, że z wódką ze sklepu. Tak na 150 osób. To ile? Pi razy drzwi.

Gość gość
Produkujesz alkohol? To nielegalne.

Gość gość
Wesele w remizie? :o Wódka własnej produkcji? :o "pi razy drzwi"? :o Słownictwo rodem z rynsztoku, wiejska prymitywna imprezka, plebs się żeni! :D

Gość gość
Ja to swojska dziauczyna jestem. To na ile się nastawiać? Ma ktoś doświadczenia w tym temacie?

Gość gość
30 tys.

Gość gość
Myślałam, że zamkniemy się w 20...

Gość gość
Co to jest "dziauczyna"? To jakaś działka prochów? :D

Gość gość
To w naszej nadbużańskiej gwarze znaczy tyle, co "dziewczyna".

Gość gość
No jak chcesz ubogie wesele to moze I 20 . Ja mialam sale, osobno kucharke, ale chxialam bardzo duzo jedzenia bo to chyba sie kojarzy z typowym wiejskim weselem... duzo ludzi pije wino, ja mialam dodadkowo prosiaka za 2000 tys. chor w kosciele I takie tam I bylo 40 tys. Wiec 30 tys no norma

Gość gość
Dziauczyna, nie działczyna. Jest tu ktoś, kto sądzi, zę udałoby mi się zamknąć w 20.000?

Gość gość
Matko Boska, wesele w remizie, alkohol własnej produkcji... Masakra. Już wolałabym w ogóle nie mieć wesela, tylko obiad dla najbliższych zamiast wesela w remizie. Tylko jak będziesz produkować ten alkohol to przynajmniej nie oszczedzaj na spirytusie i nie kupuj najtańszego, bo jeszcze połowa twoich gosci wyląduje na OIOMie z silnym zatruciem :O

Gość gość
A na ile osób robiliśta?

Gość gość
prosiaka za 2000 tys? :D :D nie wiedzialam ze za świnię trzeba dziś zapłacić 2 mln złotych. To juz taniej by Cie wyszło wesele w 5 gwiazdkowym hotelu niz Twoje wielkie wiejskie wesele z prosiakiem :D

Gość gość
Na 150 osob :) wodka byla oczywiscie kupna no I oczywiscie wiejski stol z swojskimi wyborami ktory byl strzalem w dziesiatke !:)

Gość gość
do 200 litrów bimbru na własny użytek jest całkiem legalne

Gość gość
A po co mi spirytus? Ja nie będę pędzić żadnego goovna. Najczystsza wódka własnej produkcji, destylowana. Lepsze to niż najlepsze absoluty i finlandie. To nie bimber, proszę nie mieszać pojęć. Bimber najlepszy pędzą w okolicach Hajnówki, może wezmę trochę na próbunek od nich.

Gość gość
Ojj polacy sie literowek czepiaja... no coz mentalonosc biedaka polaka.. 2 tys. zl mialo byc

Gość gość
serio? BYŁOBY Z***BIŚCIE! Tylko że my nie chcemy pędzić bimbru, tylko wódeczkę, najczystszy, krystaliczny alkoholik.

Gość gość
Za chwilę pomyśle, że siedzą tu same gimbusiary. Naprawdę, żadnych mężatek? :)

Gość gość
Powtarzam pytanie. Remiza, 150 osób, niech będzie, że wódka ze sklepu. Bez udziwnień. Orkiestra- kapela wiejska.

Gość gość
A za dwa tysiące to ja mam 4 prosiaki i wyrobów na dwa wesela hahahahahah.

Gość gość
Z 10/15 tyś. Takie wesela są super, byłam nieraz, wszystkiego dobrego :)

Gość gość
10 15 tys hahahahah nie moge... suknia garnitur kosciol ciasto tort orkiestra kamerzystka napoje jedzienie owoce I ty piszesz 10 15 tys hahahah

Gość gość
Ja miałam wesele w remizie, ale bez bajerów, normalnie-zespół, kamerzysta, fotograf, jedzenie, alkohol-ze sklepu, kucharki, jedzenie, tort, sala, do tego wystrój kościoła, sali, moja kiecka i wszystkie dodatki wyszło 24.000 zł. Wesele na 100 os. Nie miałam świniaka, wiejskiego stołu, chóru czy innych bajerów. Koleżanka miała z bajerami wesele w restauracji, fajerwerki nawet były, wydali 60.000zł.

Gość gość
Prosiak kosztowal 2 tys poniewaz byl robiony na zamowienie.. z zimnymi ogniami, ogniem byl pieczony a nie k***a na wyroby haha. Na wyroby to poszly 2 swinie ale to juz inna cena I inna bajka hahah

Gość gość
i ostatni wpis- dzięki! Czyli się da! Wystarczy nie być nadętym bufonem :) Nie mam nic do kobiet lubiących blichtr, proszę mnei jednak zrozumieć, ja jestem wieśniaczką. :) Lubię swojskie klimaty, moja sukienka będzie szyta przez wiejską krawcową i będzie miałam stójkę pod szyją. Zero nagości, bardzo skromna sukieneczka.