Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kosztuje zrobienie wesela w remizie (alkohol swojej produkcji)

Polecane posty

Gość gość
Co nie zmienia faktu, że przepłaciłaś za tą świnię. :D

Gość gość
Moze u cb to za drogo ale tu gdzie ja mieszkam to normalna cena a wesele za 40 tys to nieco powyzej sredniej u mnie

Gość gość
2 tysiące za prosiaka hahaha Nieźle cię naciągnęli Za 2 tysiące to można mieć 2 konkretne świniaki po 100kg, a nie 30 kg prosiaczka

Gość gość
Nie chodzi o to, ile w jakim regionie kto daje za taką świnię. Chodzi o to, że w dowolnym miejscu w Polsce płacąc 2 tysiące peelenów za nędznego prosiaka nabijasz kabzę jakiemuś cwaniakowi. Trza było, tak jak my mamy w planie, przed weselem kupić utuczonego świniaka, niecały metr wystarczy, większy jest przerośniety, i sobie osmalić samemu, następnie upiec na oczach gości przed remizą.

Gość gość
Właśnie tak! 100 % racji.

Gość gość
On wazyl 100 kg s nie 30 haha zaraz jebne. On byl ogromny + dodatki do tego w formie kaszy I osobno kapusty. Ojaaa jednak sa jeszcze ludzie ograniczeni

Gość gość
Ja piszę o około metrowych świniakach.

Gość gość
Kasza i kapusta- to faktycznie tłumaczy skok ceny świni do 2000 :D

Gość gość
robimywedliny.pl/pl/p/Kasza-gryczana-prazona-1-kg/197 5,60 zł/ 1kg. hahahahahah :D

Gość gość
Co za plebs. Nie mam czasu na takie dyskusje. Wesele robilam za swoje nikomu nie ukradlam I moglam nawet na niego wydac 3000 tys. Goscie byli zachwyceni, ja rowniez, stac mnie bylo to mialam. Dziekuje. Do wiedzenia. Nie pozdrawiam.

Gość gość
Nikt na Ciebie nie najeżdża, wydałaś swoją kasę- ok. Chodzi o Twoją wcześniejszą wypowiedź, że taniej się nie da, a jeżeli się da, to na ubogim poziomie.

Gość gość
A tak z innej beczki... Wam też towarzyszyło takie dziwne napięcie, nawet na wiele miesięcy przed? Poczucie, że to już na zawsze, że klamka zapadnie?

Gość gość
Ok to moja ostatnia wypowiedz :) tak podpisuje sie pod tym: mozna zrobic wesele za 20 tys. - 30 na 150 ale na nizszym poziomie nie oszukujmy sie.. zrobmy szybkie podliczenie ( tansza wersja) : Sukienka 1500 Garnitur 500 Kosmetyczka/ fryzjer 200 Buty/ubrania na poprawiny 500 Wodka 4000 Napoje 3000 Owoce warzywa 700 Ciasto 1000 Tort 500 Ksiadz 200 Ubranie kosciola 300 Wiazanka slubna 100 Organista ministranci 100 Kamerzysta 2500 Orkiestra 3000 Jedzienie! !!! Kluczowe okolo 10 tys jak nic I to wszystko jest baaaaaardzo okrojone

Gość gość
Aaa wypadalo by jakies winko miec bo nawet wiesniacy pija wino, piwo

Gość gość
Dzięki za tą listę, bardzo pomocna będzie! Powaga :) Wszystkiego dobrego w małżeństwie.

Gość gość
I to jest ubogie wesele ! Aaa I jeszcze wynajecie sali. Jak komus zalezy na najtanszym weselu to ma podliczenie.. a te 10 tys na jedzenie to powtarzam baaaardzo okrojone bo 15 tys. nawet powinno byc

Gość gość
Jak wódki napędzim sami, to wino i francuskie możem kupić na to miejsce.

Gość gość
Sukienkę można wypożyczyć, garnitur też albo kupić tańszy. Fryzjer/kosmetyczka można taniej. Wódka swoja to dużo dużo taniej. Są tańsze zespoły i kamerzyści. Jedzenie kupujecie i robicie sami (tzn . wynajęte kucharki i wy pomagacie) to można sporo zaoszczędzić.

Gość gość
Wypozyczenie sukni kosztuje 1000 zl a jak zniszczysz nawet malutko to musisz ja odkupic, kamerzysty taniej sie nie znajdzie, a tak moze najlepiej niech nie bedzie kucharki a matki beda staly za garami cale wesele :/ bez przesady...

Gość gość
No właśnie o to by mi chodziło, może z pominięciem sukienki- chcę mieć swoją i w przyszłości przekazać mojej córce/ synowej. Poza tym gdzie ja znajdę taką sukienkę, jaką chcę włożyć... Teraz sama golizna, plecy, cycki, ramiona. Ja chcę sukienkę zakrywającą całe ciało, zapiętą pod szyjkę, uroda i młodość bronią się same.

Gość gość
Obrzydliwe wiejskie dziewuchy jak przekupy na targu, fuj.

Gość gość
Co jest Twoim zdaniem obrzydliwe w naszej rozmowie, w nas?

Gość gość
Jesteś gruba i brzydka?

Gość gość
pokazywarka.pl/sdffbw/ Taką sukienkę będę miała na sobie :) Ładna?

Gość gość
jest śliczna

Nie zdecydowałabym się na organizację wesela w remizie. O alkoholu własnej produkcji nawet nie wspominam ;) Dla mnie wesele ma być spełnieniem marzeń. Myślę o sali w stylu tej: http://www.palatium.pl/ i porządnym cateringu. Po latach chciałabym wspominać ten dzień z uśmiechem na twarzy, a nie ze wstydem.

Gość gość
ksiadz 200 zl, moj za chrzest wiecej bierze, nie mowiac o slubie :/

Gość majkosiak
Kiedyś to była lipa, teraz to macie całe aparatury - http://bimbrownicy.pl/ i można sobie całkowicie samodzielnie przygotować alkohol pod imprezę. Wiadomo przecież że jego jakość zupełnie nie będzie miała porównania.