Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy uważacie,że rząd powinien pomóc ludziom mającym kredyt we frankach?

Polecane posty

Gość gość

jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Gość gość
w jaki sposób ma niby pomóc?

Gość gość
spłacić im część kredytu

Gość gość
9:42 :D

Gość gość
no tak a mi powinien dołożyć na konto oszczędnościowe.

Gość gość
Z jednej strony jestem za tym bo to wina panstwa ze ludzie na nic nie maja i sie brzytwy frankowej lapali, bo w PLN nie mieli zdolnosci a z drugiej nie jestem bo to by bylo krzywdzace wobec tych co splacaja swoje kredyty w PLN-im nikt nie pomaga.

Gość gość
skoro rząd pomaga młodym przy kupnie własnego mieszkania (program MDM) to może też pomóc frankowiczom

Gość gość
To jest głupia prowokacja!To banki namawiały na takie kredyty i to one powinny pomagać...są różne możliwości,ale nie wiadomo,która dobra

Gość gość
A jak brali kredyt to pytali rząd ,dali by sobie cokolwiek powiedzieć,no raczej,byli mądrzy niech i teraz wytężą swoje możliwości.

Gość gość
to niech mi pomogą bo ja mam fanaberie mieć fajne zęby i potrzebuje na aparat ;) x 1. wiedzieli w co sie pakują 2. brali we franku z cwaniactwa i czesto z chęci wzięcia WIĘKSZEGO KREDYTU (jak komuś w plnach nie dają więcej to chyba o czymś to świadczy) 3. Płacili do tej pory NIŻSZE raty niż złotówkowcy, jeśli opłacali cały czas terminowo to i tak wychodza na plus 4. w momencie gdy mieli niskie raty nie myśleli o tym my odłożyć trochę franków na trudne czasy x podsumowując: NIE MA MOWY. tysiące polskich rodzin są w trudnych sytuacjach z WINY PAŃSTWA (poczytajcie o aferach ze skarbówką jak ściga ludzi za byle g****o a byznesmeny nowaki w tym czasie się śmieją), prędzej im powinni pomóc niż komuś kto nawarzył z premedytacją za dużo piwa i nie potrafi wypić

Gość gość
banki namawiały? a ty jak ta owieczka na rzeź? no tak -tak to jest jak się człowiek głupim urodzi

Gość gość
Teraz rząd będzie pomagał kopalniom,bo ci na górze mają za małe odprawy i zarobki,więc nie ma na co liczyć,że zrobią coś w tej sprawie,bo boją się wyborów...

Gość gość
przecież każdy kto ma trochę oleju w glowie wie, że kursy waluty ulegają wahaniu. Jak mial tanszy kredyt to się cieszyl, jak jest droższy to placze. Jeśli chcial miec staly kuts, trzeba bylo brac w zlotowkach. Czy ten co bral w zlotowkach i stracil prace chce, zeby rzad za niego placil? Nikt sie nim nie przejmuje Przy kredytach zawsze jest jakies ryzyko niestety

Gość gość
Nie. Mimo, że sama mam taki kredyt, to uważam, że to mój cyrk i moje małpy, jak ktoś wcześniej nie pomyślał, to niech teraz płacze.

Gość gość
ja mam kredyt w zł i tez chce pomocy mogli sie z tym liczyc ze obca waluta raz spada a raz rosnie gdyby wartosc franka znsczaco spadła to byscie płacili wiecej bo by wam nadwyzka zostawała

Gość gość
A dlaczego rząd miałby nie pomóc? Pomaga wszelkim odpadom społecznym, które mnożą się jak króliki. Biegają po zasiłki, rodzinne, kasę na wyprawki do szkół, dofinansowania obiadów itd. Nie wspomnę już o lokalach mieszkalnych socjalnych czy komunalnych, które państwo musi im zapewnić. Więc dlaczego państwo ma nie pomóc ludziom, którzy mieli odrobinę honoru i nie chcieli żyć na łasce państwa i na koszt podatników?

Gość gość
"Więc dlaczego państwo ma nie pomóc ludziom, którzy mieli odrobinę honoru i nie chcieli żyć na łasce państwa i na koszt podatników? " okej, to niech POMOGĄ WSZYSTKIM. Ja z kolei mam taki honor, że jak mnie nie stać to nie żyję ponad stan, więc sypnij mi parę tysięcy. Gdzie mam podanie pisać?

Gość gość
do 9.49 co pomogli kopalnią wywalili tamten zarzad dali im odprawy i wsadzili swoich na stolki i odnowa to samo za 2 lata cyrk ten sam bedzie .Mniejsze podatki to tanszy wegiel,paliwo,zywnosc,itp.a nie pier......e ze rząd musi dopłacac z budzetu

Gość gość
niech sobie obciągną albo ryminng strzelą

Gość gość
jedyna pomoc na jaką mogę się zgodzić to wydłużenie im czasu kredytowania, żeby ich obecne raty nie zabiły

"Z jednej strony jestem za tym bo to wina panstwa ze ludzie na nic nie maja i sie brzytwy frankowej lapali" x Jasne, wina państwa. Mentalność homo sovieticus - człowiek sowiecki który za własne niepowodzenia obwinia państwo. x Co do frankowiczów - biorąc kredyt zaakceptowali ryzyko kursowe i teraz je ponoszą. Równie dobrze ja mógłbym wtopić na giełdzie a potem oczekiwać że rząd (tzn podatnicy) mi zrekompensują stratę.

No i z walutami jest tak, ze czasami też spadają. Jak frankowiczowi rata spadnie to podzieli się zaoszczędzoną sumą z podatnikami? A jak ktoś jest głąb i zakładał że dołek na kursie waluty utrzyma się wiecznie to jest sam sobie winny.

Gość gość
Skoro chcą pomoc frankowiczom powinni tez pomoc tym co maja w polskiej walucie,bo i to kredyt i to kredyt,oba niosą za sobą ryzyko niemożności sptaly. Rzady zusy nachapia sie naszej kasy ze im bokami wychodzi wiec uwazam ze lepiej gdyby te pieniądze trafily do ludzi.

Gość gość
dlaczego teraz kredytu we frankach wziąć nie można?

Gość gość
Rząd powinien zadziałać tak jak Viktora Orbána. W ogóle nie powinno być możliwości by banki taki przekręt w państwie prawa robiły. Ani kredytobiorca ani bank franków nie widzieli na oczy. To wszystko to wirtualne spekulacje dzięki którym teraz przejmują nieruchomości. Tak to jest jak się sprzeda banki.

Gość gość
Poza tym jeśli rzad lekka reka doklada na koscioly 16mln to sory ale niech kazdemu chociaz z 10% dolozy do każdego kredytu(w obu walutach),wiecej wydaja na utrzymanie kryminalistów którzy sami smialo powinni pracować spolecznie na swoje utrzymanie, zbierajac śmieci czy kopiąc rowy.

"W ogóle nie powinno być możliwości by banki taki przekręt w państwie prawa robiły. Ani kredytobiorca ani bank franków nie widzieli na oczy. To wszystko to wirtualne spekulacje dzięki którym teraz przejmują nieruchomości. Tak to jest jak się sprzeda banki." x Jaki przekręt? Bierzesz kredyt we franku to płacisz wg kursu franka. Gdzie tu przekręt? Jak się na tym oszczędza to git, ale jak franek podrożeje to już granda i przekręt? x Co ma struktura własności banków do tego? Bank działa w granicach obowiązującego prawa, a jeżeli ktoś twierdzi że nie to może iść do sądu. x Jakąś populistyczną papkę zapodajesz.