Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malywloczykij

popuroda kontra uroda dla koneserów

Polecane posty

Gość error dream
Pamiętam, że gdy pierwszy raz zobaczyłem Nicole Kidman, to od razu pomyślałem, że fajna dziewczyna, tylko te koszmarne włosy i chyba piegi, tak ją pamiętam :D I co? Włosy wyprostowała, piegów też nie widzę.

Gość gość
Jak dla mnie Kidman jest i była brzydka, zwłaszcza jak zaczesuje włosy do góry

Gość syttsyn
Tam zaraz dosrać. Wyczułam brak luzu po moim poście "uff dobrze że ja tak nie mam" i następnych. A kwestia "ona mi się nie podoba bo nie jest umalowana" jest wg mnie dziwna i bezzasadna. Przeciez nieumalowana twarz jednej osoby może być tak samo wyrazista i ciekawa jak umalowana twarz innej osoby - o bardziej mdlych, pospolitych rysach. Ot co. Wracajac do tematu Co do Kidman - na pewno nie jest brzydka, prędzej piękna, ale razi mnie jej zbyt wysokie czoło.

Gość gość
Jak szydzisz z wypowiedzi innych bo wydają ci się dziwne to czego się spodziewasz? Może być taka twarz wyraźna, zrośnięte brwi też są wyraźne, nie o to chodzi

Albo inaczej - przecież chodzi o to jak twarz ostatecznie wygląda, a nie czy to zasługa makijażu. Moim zdaniem. Na logikę ;-) Tak samo styl makijażu- czy słowo styl oddaje to co ma? Makijaż ma pasowac do urody, do stroju, do sytuacji. Może być oczywiście styl rockowy czy nie daj Boże emo czy cos tam jeszcze ;-) ale poza tym? Makijaż dzienny albo mocniejszy, wieczorowy, mocniejsze usta lub oczy, kreski cieńsze lub grubsze, cienie w takim kolorze lub innym lub ich brak, ale jakoś pojecia stylu w odniesieniu do makijażu nie chwytam. Moim zdaniem stylowy jest umiar, gust, pasowanie do typu urody i sytuacji. Z makijażem łatwo przesadzić, tj twarz wygląda na bardziej umalowaną, ale bez celu, wcale nie korzystniej. Czasem odpychajaco. Makijaż mocny nie pasuje na zwykły dzień do pracy i styl idzie się **. Makijaz nie powinien przytlaczac twarzy i myślę ze powie tak każda stylistka ;-)

"Szydze" - tak, pewnie aż slyszysz mój szyderczy śmiech :-D Szydze. Hm :-D niezwykle trafne słowo

Dokładnie. Zrośnięte brwi, pryszcze i wąsiki. :-) czytasz w myślach. Fajnie dyskutujesz

Gość gość
Ładna twarz w mocnym makijażu będzie mi się bardziej podobać, to moje zdanie nie stylistki. Przykłady były podawane. Co chcesz udowodnić? Jak się nie malujesz mocno to ok, mnie się podobać nie musisz. Nie chodzi tylko o to żeby twarz była wyraźna, ale nie chce mi się przepisywać postów z całej dysksji. Wróć i poczytaj jak chcesz wiedzieć Inne słowo przyszło mi na myśl, ale staram się zachować kulturę

Udowodnić? Argumentuje moje zdanie. Nie rozumiem makijażu dla "wyrażania swoich preferencji estetycznych", temat tez jest raczej o urodzie a nie makijażu ;-)

Gość gość
Wróć, przeczytaj, dowiesz się skąd to się wzięło. Ty swojego zdania już nie argumentujesz, tylko złośliwie oczekujesz tłunaczenia naszego zdania

Ty się irytujesz , wmawiasz złośliwość, szydzenie, zaraz dojdzie hipokryzja pewnie, i brak umiejętności czytania ze zrozumieniem Czyżby jajko pisanka?

Słowo styl - wyjasnij mi co pod nim rozumiesz w odniesieniu do mojego postu z 13:29 Bo zamiast tego rozwalasz dyskusje prztyczkami ad personam

Gość gość
malujesz się czasem?

Gość gość
Chodzi o stałą preferencję w makijażu która dopasowana jest co całego wyglądu. Póki co posądzam cię tylko o niechęć do przeczytania postów

Nie więcej niż 10/razy w miesiącu Kreski, tusz , czasem podkład, kolor na usta

To się cofnij a przeczytasz o złośliwości, dosrywaniu , szydzeniu i inna rzecz na która twoja kultura osobista ci nie pozwoliła :-)

Gość gość
Weź na przykład Lily Cole - ona ma bardzo charakterystyczny makijaż. Temat ma 9 stron, przed twoimi złośliwościami mięliśmy całkiem niezłą dyskusję gdzie nikt nie kwestionował upodobań innych. Ciebie chyba osobiście dotknęło, że ktoś może nie doceniać uroku zwykłej, ludzkiej twarzy. Error bardzo dobrze to gdzieś wytłumaczył, poszukaj sobie.

Gość gość
a skoro mowa o Lily Cole...opinie?

Osobiście dotknęło? Raczej nie. Po prostu mnie dziwi taka opinia, u faceta jeszcze łatwiej mi zrozumieć ze ceni makijaż jako atrybut kobiecości. Jak ta stała preferencja w takim razie wygląda skoro piszesz tez ze dopasowujesz makijaż do stroju? To jak np malujesz sie na grill party na luzie, a jak na bal karnawałowy? Z tego co pamiętam, pisalas tez ze bez makijażu masz malo wyraźne oczy. Lily Cole - nie patrzę czy make up czy nie, rażą mnie jej szeroko rozstawione oczy i okrągła Buzka. Tak dziwna ze aż lekko przerazajaca ;-)

Poza tym z tego co widzę ma po prostu delikatny makijaż dopasowany do typu urody.

Gość gość
Mam ciemne oczy, są bardzo wyraźne więc pamięć cię zawodzi :) Na grilla pewnie w ogóle bym się nie umalowała.

Gość gość
a tak poza tym to właściwie noszę makijaż który niektórzy pewnie robią tylko na sylwestra. :) Lily Cole nie ma delikatnego makijażu - właściwie na każdym zdjęciu ma policzki jak światło stopu. Nie jestem specjalną fanką tego typu urody, ale ogólnie podoba mi się jej wizerunek "laleczki" który znika kiedy nie ma dużej ilości różu.

To jakbys określiła swoja stała preferencje w makijażu?

Ze zdjęć jakie pokazuje wyszukiwarka, mocne poliki ma może na 1/10 zdjęć :-)

Gość gość
pin-up (czyli bardzo mocna kreska na oku) albo "punkowy/rockowy" czyli ciemne cienie i trochę różu.

Gość gość
Właściwie na każdym na naładowane różu, tylko umiejętnie rozprowadzony tak, że nie ma efektu clowna.

Z tego co zauwazylam, taka mocna wyciągnięta kreska jest teraz na topie. Żadne tam filozofie wyrażania stylu :-P

Gość gość
nie twierdzę, że mój styl jest oryginalny, ale taki mi się podoba. Filozofię to ty z tego robisz, ja tylko powiedziałam, że lubię mocne makijaże.