Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość came from above

chciałabym być ratowniczką medyczną

Polecane posty

Gość came from above

ale czy w wieku 33 lat nie jest za późno by zaczynać takie studia? :O

Gość gość
Nie studia :) dwa lata studium i jak dobrze pójdzie to dostaniesz prace ;)

Gość gość
NIe ma już studium. NIe jesteś za stara, ale lepiej się zorientuj czy dostaniesz pracę jako kobieta. U nas w województwie bardzo ciężko.

Gość came from above
żałuję że nie poszłam do studium, nawet jak teraz trzeba robić studia to byłoby mi łatwiej z tym wiem, że z pracą trudno, mieszkam w dużym mieście wojewódzkim, więc raczej jakoś bardzo ciężko by chyba nie było...? :O

Gość came from above
ciekawa jestem czy ktoś wreszcie wpadnie na jakże genialny pomysł aby zrobić pomostowe dla ratowników, tak jak dla pielęgniarek...

Gość gość
Jak nie masz znajomości w tym wieku będzie Ci cięzko coś znaleźć, ale probowac mozesz...Niby nie jestes "stara" ,ale wielu jest absolwentów nawet studiów z ratownictwa w wieku troche ponad 20 lat więc takich zatrudnia szybciej, szczegolnie w takim zawodzie gdzie liczy sie sprawność, dobre zdrowie itd

Gość came from above
znam po prostu kilku ratowników, osób "wyżej" w hierarchi, w sensie kto by mógł być pracodawcą, nie znam :( moja kondycja jest dobra, pracuję nad nią teraz intensywnie zresztą. zawsze chciałam pomagać ludziom, nie wiem dlaczego wcześniej się nie zdecydowałam... :(

Gość gość
hmm.. no jak znasz jakieś osoby z służby zdrowia ,które by Ci ewentualnie mogly pomoc to probuj , ale slyszalam ,że w tym zawodzie dosc ciezko dostac prace. Ale jesli czujesz ,że naprawde chcesz to robic to chyba warto, a w koncu sie pewnie uda

Gość gośćula
studium nadal istnieją ,tylko że to pic na wodę ,teraz po studium nie przyjmują ,jeszcze pare lat temu miałabys szansę ,to samo będzie za chwilę z technikami farmacji ,pełno wieczorowych zaocznych tech farm tworzy nową rzeszę bezrobotnych.

Gość gość
no własnie teraz ludzie po studiach maja problem nie raz z dostaniem pracy, a po sytudium to szkoda gadać... zrób chociaz licencjat to już będzie moim zdaniem wyżej niż jakieś tam studium. I szukaj znajomosci, jakis dojść. Ale moim zdaniem jak sie bardzo uprzesz to i tak gdzieś w koncu Cie przyjma do pracy, ale jak pisałam moga byc trudnosci z tym

Gość came from above
mieszkam w dużym mieście, to źle być nie powinno chyba. studium już nie ma jeśli chodzi o ratownictwo, tylko studia. moim zdaniem trochę bez sensu to zrobili, tak samo pielęgniarki. system szkolnictwa w Polsce to w ogóle temat rzeka jeśli chodzi o niektóre zawody, to wygląda tak, jakby specjalnie chcieli ludziom utrudniać zdobycie wykształcenia czy podwyższanie kwalifikacji. ale to nie o tym topik. x x x reasumując, czyli 33 lata to nie za dużo waszym zdaniem? utwierdzacie mnie w moim przekonaniu.

Gość gość
Powiem Ci tak ,że TROCHE pozno bo bedziesz musiała konkurować w pracy z młodszymi,ale jesli czujesz ,że naprawde to Twoje powolanie to nie jest ZA pozno, zawsze warto walczyc o marzenia i jak czlowiek jest uparty mimo ewentualnych niepowodzen to przewanie sie mu udaje

Gość gość
Liczą się tylko znajomości. Mój sąsiad waży ze 130 kg i jest ratownikiem medycznym. Nawet by 50m nie dał rady przebiec.

Gość gość
idz na pielegniarstwo, napewno znajdziesz prace, jest możliwość zrobienia kursów czy specjalizacji z pielegniarstwa ratunkowego, po których będziesz miała więcej uprawnień niż zwykły ratownik

Gość gość
bo nie ma sie co oszukiwać, pewnie wiek będzie tu pewnym utrudnieniem, szczegolnie ,że jak pisałam slyszałam, że w tym zawodzie średnio łatwo jest z pracą, ale ludzie się w tych czasach dośc często przekwalifikowują więc jak bardzo Ci zalezy to ja bym próbowała na Twoim miejscu, najważniejsze to robic to co sie lubi i walczyc o marzenia