Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiaszatanistka1994

Mogłam isć do technikum a nie do liceum

Polecane posty

do jakiegoś technikum oferującego jakis sensowny zawód, a potem znaleźć prace i iść na studia zaoczne :P a nie tak jak teraz, prawie 21 letnie małe dziecko, co musi prosić mamusie o pieniądze :P Czemu człowiek decyduje o takich sprawach, gdy ma 16 lat, ja wtedy uważałam, że mądrzy ludzie idą do liceum a głupi do innych szkół, zero racjonalnych przesłanek :) i już czasu nie cofnę. wy też załujecie pójścia do liceum? :)

Gość gość
a co w tym technikum byś się uczyła obróbki metalu? :D

Gość gość
na ślusarza jest obróbka metalu :)

Gość gość
Bo ogólniak to głupota, już lepsze liceum zawodowe, bo różnie to bywa w życiu, na studia można się nie dostać, można wylecieć, albo nie dać sobie rady i co wtedy? Wykształcenie ogólne to żadne wykształcenie! Lepiej mieć 2 zawody niż jeden lub wcale.

licea zawodowe(profilowane) już zostały zlikwidowane, i dobrze, bo nie dawały żadnego papierka w przeciwieństwie do technikum, to były takie ogólniaki z roszerzonym programem o przedmioty zawodowe, nic więcej :P

"To ty masz małe dziecko , które ma 21 lat? " Opisałam w ten sposób siebie :) Dorośli ludzie utrzymują sie sami, zresztą jeszcze kilkadziesiat lat temu w moim wieku wychodzono za mąż. Czegoś więcej nie rozumiesz? :)

Gość gość
też żałuję, że poszłam do ogólniaka, teraz tyram na magazynie, a w międzyczasie robię policealkę, która też mi g.. da, a potem może pójdę na studia zaoczne.