Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tytuł profesora

Polecane posty

Gość gość

Czy jeżeli ktoś ma tytuł prof. jakiejś tam uczelni to znaczy, że jest tym profesorem czy bardziej doktorem habilitowanym? Spotkałam się też z opisem dr hab. JAKIŚ TAM, prof. Politechniki Jakiejś tam

Gość gość
jezeli ma tytul profesora i doktora to znaczy, ze jest i profesorem i doktorem :) to sa tytuly,ktore sie zdobywa praca a nie dostaje z racji urzedu, wieku itp itd ;)

Gość gość
moze byc prof. nominowany przez Prezydenta RP lub prof. uniwersytecki (niekorzy dr hab)

Gość gość
stad prof uniwersytecki to dok hab

Gość gość
A i wszystko jasne ! profesoro jakiejś tam podrzędnej uczelni jak moja (szczerze mówiąc) jest "tylko" doktorem. Czemu więc mamy go tytułować? niektórzy są jednak zakompleksieni.

Gość Haze
Jeśli jest doktorem habilitowanym to zwyczajowo mówi się profesorze. Po prostu, tak już jest. Od momentu kiedy zostaje samodzielnym pracownikiem naukowym zwraca się do niego per profesorze. A to, że jest profesorem jakiejś uczelni to nie tytuł naukowy, tylko stanowisko. Tak jak profesor nadzwyczajny - to nie jest tytuł naukowy, tylko nazwa stanowiska.

Gość gość
kazdy zwraa sie jak uwaza za stosowne, w uk do prof mowi sie per you i nikogo to nie dziwi a w Pl jak zwykle tytulomania:o

Gość gość
DZIĘKI :)

Wiesz gościu, ja do niektórych profesorów też mówię na Ty. Anglia to inna kultura, ichniejsze you nie zawsze odpowiada naszemu ty, ale to szczegół.