Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1212121211

zez i inne objawy u 4 latka

Polecane posty

Gość gość1212121211

witam, dziś byłam u lekarza rodzinnego po skierowanie do okulisty. gdyż zauważyłam od dłuższego czasu niepokojące objawy. skręcanie główki( patrzenie bokiem) np. na bajkę czy podczas słuchanie i przymrużanie oczu(marszczenie brwi) wstyd się przyznać nie zauważyłam wady w postaci zeza która zauważył lekarz. syn często zmienia pozycje oczu przekręca nimi i ma małe często przymrużone. ale kiedy po diagnozie lekarza w domu sprawdziłam-- lewe oczko mu zbiega do noska i to drastycznie tak jakby cały czas tam było. za 2 dni ide prywatnie ale chciałam was zapytać czy zez i patrzenie bokiem z przymrużeniem mają wspólny wpływ.

Gość gość
nie wiem ale moj chlopak gdy miał własnie 4 latka miał zeza ale spokojnie to wyleczyli. Teraz ma 24 lata i czasami sam czuje jak oko mu ucieka, ale tego nie widac bo zaraz stara sie to korygować. Własnie sobie przypomniałam o tym i jutro musze kopnąc go w d**e zeby poszedł do okulisty

Gość gość
Tak to pewnie zez, a patrzy bokiem bo pewnie lepiej widzi na jedno oko, szybko do okulisty, ja bylam z dzieckiem w warszawie w szpitalu na niklanskiej,ale na szczescie zeza nie ma

Gość gość
ja mam zeza ukrytego i patrze bokiem nieraz i mrużę oczy nie wiem czy ma z tym to związek

Gość gość
a miałam zeza ale niestety jeszcze troszkę mam nie całkowicie się wyleczył, ale u mnie zdiagnozowano jak miałam 8 lat. brat miał krótkowzroczność, starszy syn i od strony męża brak problemów z wzrokiem. to że ma zez to wiem tylko się obawiam ze mogą towarzyszyć temu inne objawy wad wzroku.

Gość gośćć1212121211
to powyżej to ja

Gość gość1212121211
mój syn jak płacze to mu łzy po plecach ciekną