Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cena szczepionek

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie ile kosztuja teraz szczepionki i jakie. Ja szczepilam corke 11 lat temu. Bralam 5 w 1 juz nawet ceny nie pamietam.i warto szczepic na rotawirusy i pneumokoki?

Gość gość
Ja za 6w1 płaciłam 3xpo 200 zl,dodatkowo na rota 2xpo 200,nie wiem czy faktycznie uodparnia ale kiedy w domu panował rota maly nie zachorowal. Na pneumokoki nie szczepiłam jeszcze

Gość gość
A nie mozesz sprawdzic chociazby w aptece internetowej?

Gość gość
Zdecydowanie warto szczepić przeciwko pneumokokom. Zakażenia wywołane przez pneumokoki są drugą przyczyną śmierci ludzi na świecie, wywoływanych przez czynniki infekcyjne. Ludzie do ukończenia 2 roku życia są całkowicie bezbronni, a dopiero po 5 roku życia ur******ają w pełni sprawny system obrony organizmu przy tym zakażeniu. W normalnym funkcjonowaniu codziennie spotykamy się, a wiec zakażamy się, co najmniej kilkoma czynnikami infekcyjnymi i organizm musi uruchomić system naszej naturalnej obrony. Podanie więc kilku antygenów w szczepionce najczęściej nieżywych, a więc niezdolnych do namnażania się w organizmie, nie jest szczególnym obciążeniem. Cena szczepionek jest różna w różnych aptekach, ale generalnie jest to koszt ok. 250-300 zł za dawkę.

Gość gość
infanrix hexa i prevenar 13 - około 450 zł - nowy dwór maz

Gość gość
zdecydowanie NIE szczep. do 3 r.ż. układ immunologiczny wypracowuj***ariere ochronną, niszczycie te dzieci waląc w nie wszystko. szczepcie z głową. pneumokoki nagle są śmiertelnym zagrożeniem-szczególnie dla matek, które nic nie wiedzą o większości chorób, ani nawet o sposobie ich leczenia. i że czasem lepiej jak dziecko chorobę po prostu przejdzie-jak ospę wietrzną. gra nie warta świeczki. wzw b, np. - pomyśl nad zaszczepieniem, ale ludzie, nie dajcie się zwariować - pneumokoki, rotawirusy, za chwilę wynajdą przeciwkatarkowe szczepionki i będziecie bezmyślnie stać w kolejce po więcej... biedne dzieciaki.

Gość gość
Ja szczepiłam na pneumokoki dwa miesiące temu PCV13 dałam 220 zł za jedną dawkę. teraz czeka nas druga