Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rak i lek prosze wejdź

Polecane posty

Gość gość

Zakładałam tutaj temat miesiąc temu .Mam nadzieję że ktoś przeczyta i wskaże drogę Muszę się komuś wygadać. Mam 22 lata . Zaczęło się od nadżerki . Lekarz pobrał cytologie stwierdził że nie wiadomo co tam wyjdzie. Nie pamiętam jak wróciłam do domu całą drogę płacz że pewnie mam raka . Potem usg dopochwowe - torbiel na 9 cm . Jeszcze nigdy nie byłam tak roztrzęsiona płakałam podczas usg że mam raka . A lekarz na to że to mu na raka nie wygląda ale kwalifikuje się do zabiegu . Zabieg się odbył usunęli torbiel poleciała na badanie HP. Wynik za miesiąc. Ściskało mnie w żołądku serce klatkę piersiową. W między czasie przed wigilią zgłosiłam się do kliniki prywatnej na gastroskopię i usg jamy brzusznej. Przed badaniem lekarka zaprosiła mnie do gabinetu i zapytała co się dzieje. Ja w płacz. Że coś mnie ściska cały czas nie mam apetytu itp a ona proszę się uspokoić zrobimy usg, Położyłam się trzęsłam się cała .Wreszcie mówi że nic złego tam nie widzi i jej zdaniem nie ma sensu robić gastroskopii. Ja się uparłam że chcę i będe spokojniejsza . Przeszliśmy do sali zabiegowej położyłam się zapłakana , założyła ustnik i wkłada. Nie patrzyłam na ekran nie chciałam widzieć. Wreszcie wyciąga i mówi : po co to było ? Nic tam nie ma . Usiadła koło mnie powiedziała że mam jej obiecać że zgłoszę się do psychiatry bo się wykończę. Chwilę zadowolona wróciłam do domu jednak ścisk nie mijał . Więc to może klatka piersiowa ? Guz? I jazda na drugi dzień obdzwaniam wszystkie gabinety i pracownie rtg . Rtg klatki - bez zmian . W tym samym dniu usg tarczycy - leżę trzęsę się lekarz mówi co pani taka wystraszona ? Może to nerwica? Lekarz nic nie mówi trzęse się jeszcze bardziej i w końcu Proszę się uspokoić ja tu nie widzę żadnej choroby jest jeden powiększony węzeł z prawej strony ale nie przekracza nawet 1cm . I powiedział że wszystko jest ok . W między czasie odwiedziłam SOR 3 razy . Bo objawy nie mijały. W internecie przeczytałam że usg jamy brzusznej nie wykryje raka . Wpadłam w panikę w dosłowny szał . Jak to nie? To co wykryje? tomograf... Więc poszłam z wynikiem gastro i usg na tomografię. Lekarz pytał ale jak to ? Wyniki są w porządku, jego zdaniem bezsensu . Powiedziałam że mimo badań nadal są bóle brzucha zażywałam tabletki itp i nic . Zgodził się. Całe przygotowanie do tomografii . Płakałam trzęsłam bo napewno coś wyjdzie. Pięlegniarki uspokajały że jestem młoda żeby się nie denerwować . Po oczyszczeniu się z kontrastu po pół godziny lekarz woła mnie do gabinetu . Myślałam że zesłabnę. Na wejściu " I po co te nerwy wszystko jest w najlepszym porządku . Tylko macica powiększona bo byłam w czasie okresu . Dostałam opis , płytę i pojechałam do domu. Chwilowa euforia że nie mam raka nie potrwała długo. Bo nadal czuję dolegliwości a jest ich sporo : kłucia w klatce piersiowej, ścisk w żołądku , odbijanie, kłucia w szyji , punktowe swędzenie, serce mi czasem bardzo mocno zabije tak jakby się zatrzymało i zaraz bije normalnie , mrowienie policzka, palców ,Apetyt jest słaby . Wpadłam w obłęd . Mam chwilowe przebłyski i znowu wraca ten koszmar. Mam też wadę wzroku -4 . Ostatnio pogorszyło mi się widzenie . Internet - zaćma , jaskra , ślepota. Paniczny szał . I do okulisty badanie dna oka , pomiar ciśnienia oka , sprawdzenie rogówki . Lekarka proszę nie panikować nic się tam złego nie dzieje zaleciła witaminy , krople do oczu. Wszystkie te badanie wykonywałam prywatnie straciłam dużo pieniędzy . Ciągle myślę dlaczego mam CRP 9 . Wiem że coś mi się chyba stało w głowę , nie mogę siedzieć dłużej w towarzystwie bo od razu chcę mi się płakać ,uczelnia odstawiona całkowicie . Ludzie pytają co tak schudłam a ja od razu w głowie że mam raka i dlatego chudnę . Chciałabym się uwolnić z tego koszmaru . Jestem zapisana do psychiatry . Wiem że dużo dolegliwości można przypisać nerwicy ale myślicie że nowotwór wyszedłby podczas dotychczasowych badań ? Bo dalej się nakręcam że zrobiłam ich za mało . Myślę o rezonansie magnetycznym klatki piersiowej , głowy . Już nie wiem jakie badania mam wykonać jestem bezradna . Proszę o pomoc

Gość gość
Zrob to, co obiecałaś lekarce - idz do psychiatry. O ile ten temat nie jest głupim żartem ...

Gość gość
wierzysz w moc stwórczą myśli ?

Gość gość
Kobieto nie można się tak stresować bo w końcu zawału dostaniesz. Większość Twoich dolegliwości wynika ze stresu. Ja też miałam torbiel ponad rok temu, niby wylecsona, a boli do dzisiaj, do tego ostatnio wyszły mięśniaki na macicy w usg i nie rwę włosów z głowy.. będzie co ma być.... psychiatra to dobry pomysł..

Gość gość
Trzeba się badać żeby nie było za późno. Badania staram się wykonywać regularnie co rok. Ostatnio byłam w http://www.medycynadab.pl/ i wszystkim kobietom, które chcą się zbadać pod kątem chrób kobiecych polecam to miejsce.