Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ot tak

Rzucam palenie. Koniec z papierosami!

Polecane posty

Gość ot tak

Wiele razy mówiłam sobie, że kiedyś będzie trzeba rzucić te papierosy. Mówiłam, że nic nigdy nie zrobiłam w tym kierunku, aż tu nagle 6 lat minęło... W końcu powiedziałam sobie dość i udałam się do apteki po desmoxan. Właśnie wzięłam 3 tabletke. Myślę, że silna wola + wspomagacz pomogą mi raz na zawsze pożegnać się z nałogiem.

Gość gość
ta jasne :D

Gość ot tak
Dam radę, spokojnie

Papieros śmierdzi i po przeczytaniu Alen Car można rzucić a e papieros ma smaki i nie mogę tego rzucić pomożesz?

Gość ot tak
Mysia, to zawiera czystą nikotyne i jeszcze ten cukierkowy smak olejku, dlatego tak cię ciągnie do e palenia. Myślę że też możesz spróbować z tym co ja. Kup jeden blister na początek

Gość ot tak
Wiesz w aptece sprzedają to na blistry, ale jak mam możliwość podebrać bratu :-)

Gość gość
Trzeba było kupić Tabex, to to samo co Desmoxan a o połowę tańszy, jedno i drugie zawiera cytazynę w takiej samej dawce.

Gość Karolinajestem
hej. ją też pale i to długo bo zaczęłam w gimnazjum dziś mam 20 lat, i za skarby świata nie mogę rzucić tego gowna eh. Kiedyś nie paliłam aż 5 dni ale wraz wróciłam do nałogu, teraz szukam wspomagaczy na rzucenie palenia, jestem zdecydowana rzucić to w cholerę !. Przez te fajki nabawilam się problemow z oddychaniem i czasami bolą mnie płuca :-o Dodatkowo widzę że szkodzą mojej cerze i zębom. Fajki to zło!.

Dzięki za radę bo oszukuję siebie miałam rzucić i jeden dzień się przemęczyłam ale potem zapaliłam elektrycznego i jak używać jedną tabletkę na dzień czy 2 razy na dzień?

Brat zostawił mi na stoliku bo wyjechał za granicę i pozwolił. Kupiłam sobie paski na wybielanie zębów bo od papierosów mi z żółkły i mam taką motywację ale z elektrykami nie mam i muszę jakoś się przemęczyć tydzień a później z górki. Nie palę od teraz może tabletki pomogą ;)

Gość ot tak
W ulotce jest napisane, że można brać do max 6 tabletek dziennie na początku, ale z czasem te dawkę zmniejszasz

Gość gość
Zacznij stosować do e-papierosa coraz to słabsze liquidy, aż dojdziesz do zerówek, po to właśnie wymyślono e-papierosa.

Gość gość
objadłąm sie juz tabexów desmoksanów i gum antynikotynowych niestety ale jak paliłam tak palę nadal :)

Gość gość
Od 2 tygodni jestem wolna od fajek :) Dzięki Tabexowi, bez niego nie dałabym rady i próbowałam wszystkiego. I co najważniejsze, już mnie do palenia nie ciągnie. Mam nadzieję że ten stan już na zawsze się utrzyma. Polecam Tabex i Desmoxan, są najlepsze w walce z nikotyzmem.

Gość ot tak
Właśnie, a oprócz żółtych paznokci są jeszcze włosy, które po całym dniu palenia strasznie śmierdzą

Schowałam elektrycznego i już go nie używam i idę po tą tabletkę ;) idę do pracy na noc i jak wrócę zdam relację jak się czułam po niej i jak wrócę zażyję jeszcze jedną przed spaniem ;) nie może być tak że nałóg jest silniejszy ode mnie... A chce być zdrowa. Polecam takie draże do ssania miętowe w sklepie winterfresh strong mints za 2 zł one są mocne i jak oddychasz to wchodzą aż do płuc to taki zamiennik ;) i mentosy może pomogą ;)

Gość ot tak
Właśnie pracuje w punkcie z e papierosami i klienci, którzy próbują rzucić w efekcie przychodzą po coraz mocniejsze olejki. Najczęściej kupowany to ten o mocy 24 mg

Gość ot tak
Albo czarne hallsy. To dopiero moc w dropsie :-)

Zmniejszałam nikotynę ale nic nie pomagało mi bo mało gryzło, mało drażniło i naprawdę nie odrywałam z ust epapierosa bo gdyby nie praca to miałabym cały czas w buzi jak smoczek niestety nie dało się inaczej...

Gość ot tak
Tak, bo normalnego papierosa wiesz kiedy skończyć, a tego e można palić i palić...

Gość ot tak
Mysia trzymam za ciebie kciuki i za wszystkich którzy walczą z tym przeklętym nałogiem

Ja za Ciebie też trzymam kciuki autorko. Zdam relacje z rana jak wrócę po nocce ;) nie dajmy się głupiemu potworkowi, który każe nam się truć... My jesteśmy silne, ale tabletki zmniejszą działanie nikotynowe... Trzeba w tym czasie coś robić choćby odkurzać to wtedy się nie myśli o nałogu a kiedy siedzimy lub leżymy to jest najgorzej ;) więc ruch to zdrowie i wszystkie firanki do czyszczenia! hehe ;)

Gość gość
Właśnie pracuje w punkcie z e papierosami i klienci, którzy próbują rzucić w efekcie przychodzą po coraz mocniejsze olejki x Mi bez problemu udało się rzucić dzięki elektronikowi, nawet paląc 18mg miałem mniejszą potrzebę palenia niż przy zwykłych fajkach, bez problemów wytrzymywałem 8-9 godzin w pracy bez zaciągania się. Potem schodziłem stopniowo do zerówek i teraz od czasu do czasu palę zerówki dla samego smaku :) Widocznie wszystko zależy od chęci i woli.

Gość ot tak
Racja, akurat dzisiaj mam wolne, ale mój dom zaczyna już przypominać pałac pod względem czystości. A co do tabletek to poniekąd działają uspokajająco, więc to drugi plus. Też zdam relacje jak tam idzie kuracja. Na 3 dzień ma być już lepiej

Gość ot tak
Oczywiście, najważniejsza jest silna wola, żeby już do tego nie wrócić :-)

Powiem wam, że mi te tabletki pomogły i nie ciągnie mnie, mało tego miałam w pracy dobry humor i w szybkim tempie wyrobiłam się o 2 godziny przed końcem pracy i brałam tak jak na opakowaniu co 2 godziny jedną tabletkę a ogólnie 6 na dobę. Efekt dał mi kopa do działania i dobry nastrój a jak u was? Zobaczymy jak będzie jutro ;)

Gość karolinajestem
te tabletki to na receptę? i ile kosztują?;)

Gość ot tak
Karolina, tabletki są bez recepty. Mi też już łatwiej bez papierosa, a z każdym dniem będzie coraz lepiej