Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uwolnić cycki!!! O publicznym karmieniu piersią

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Widziałyście to? Dyskusja nad wprowadzeniem stref bez dzieciaków plus o publicznym karmieniu i przewijaniu. Co wy na to? Można się wypowiedzieć w sondzie :) I dokopać przeciwnej drużynie ;) Głosujcie, będzie zabawnie :D https://www.youtube.com/watch?v=Js2MlONk0Sg

Gość gość
Zamierzam karmic dziecko gdzie bedzie potrzeba, i jestem zagorzala przeciwniczka zakrywania ciala z idiotycznych przyczyn. Robimy z cyckow i tylkow jakis nieslychany sekret, ale ze reklamy i teledyski pelne sa rozneglizowanych za marna kase kobiet jakos nikogo nie martwi. Spoleczenstwo byloby lepsze, gdyby nagosc nie byla tabu.

Ja karmiła synka na placu zabaw jak starsza córka się bawiła i w nosie miałam co inni powiedzą.

Gość gość
też bym to miała w nosie...w końcu można pojśc dalej...dlaczego nie załatwiać potrzeb fizjologicznych w miejscach publicznych...chociaż nie, mamuski wysadzają chętnie swoje dzieciaczki na ulicy...

Gość gość
Ja nie wyobrażam sobie żeby karmić dziecko przy innych osobach, nawet przy rodzicach a co dopiero przy obcych czy na placu zabaw. Masakra jakaś. Nie przyszło wam do głowy że innym to może przeszkadzać? To jest brak szacunku dla innych ludzi. Równie dobrze same możecie robić kupę przy ludziach bądź na placu zabaw bo to też potrzeba fizjologiczna. Skoro nagość ma nie być tabu.

Gość gość
Ach, jestem przeciwniczką zakrywania ciała z idiotycznych przyczyn, bo przecież potrzeba fizjologiczna taka jak katmienie, pójdę walnę sobie klocka na trawniku przed domem albo gdybym była facetem poonanizuję się na przystanku bo mam taką potrzebę

Gość gość
Brak szacunku do innych ludzi? Bez przesady. To dzieciak będzie się darł bo głodny i zaraz ludzie będą komentować że dziecko się drze. Nikomu nie dogodzisz. Mnie to tam rybka. Tak samo z wysadzaniem dziecka na dworzu. Co ma się zeszczeć w gacie i odparzyć d**e? Boże przecież to naturalne i normalne... Ludzie to debile po prostu. Karmisz cycem nie pasuje bo muszą patrzeć, karmisz mlekiem modyfikowanym to jesteś wyrodną matką. Ja jeszcze nie mam dzieci. Dopiero w drodze, ale jakoś nigdy mi takie karmienie lub wysadzanie dziecka na trawie pod drzewem nie przeszkadzało bo to normalne. A cofnijmy się parę lat wstecz, do dziadów pradziadów. Komuś to przeszkadzało? Nie sądzę.

Gość gość
Ja pies sie zesra to nikt nic nie powie a jak dziecko to wielka dyskusja :)

Gość gość
Gosc 9:35 - zgadzam sie :) . Moje dzieci wychowalam bez wywalania cyckow :)

Gość gość
a wywalajcie to żylaste zwisy w domu. Ble

Gość gość
10:12 - i o to chodzi ;)

Gość gość
Ja karmilam poltora roku i nigdy nikt mi uwagi nie zwrocil , nawet jrzywo sie nie popatrzyl , wrecz przeciwnie spotykalam sie raczej z milymi gestami , ale zawsze uzywalam apaszki do przysloniecia sie , bo szczerze to nie chcialabym zeby mnie ktos ogladal z biystem na wierzchu . Nie chodzi o karmienie piersia w miejscu publicznym , chodZi o to w jaki sposob to robimy . Na orade nie trzeba chowac sie po krzakach , jak sie przysloni dziecku glowke ( a tym samym piers) to wiekszosc ludzi nawet nie zauwazy ze karmimy , nawet w restauracji czy centrum miasta . Te hasla nie powinny brzmiec - zakaz karmienia piersia w miejscu publicznym , tylko zakaz polazywania piersi ( dotyczacy tak matek karmiacych jak i tych nie karmiacych a jednak cyca wystawiajacych

Gość gość
Karmiłam synka do 2 r. ż. Jak był malutki karmiłam tam, gdzie byłam. Np. na ławce w parku podczas spaceru. Delikatnie okrywałam się pieluszką i czułam się komfortowo. Jak był już starszy, karmiłam tylko w domu. Starszak może już poczekać na mleko, może dostać coś innego do jedzenia i nie było powodu karmić poza domem. A osobom, które mają problem z mamami karmiącymi swoje dzieci w miejscach publicznych współczuję, albo pochodzą z trudnych rodzin, albo mają jakieś zaburzenia seksualne. Ewentualnie są jeszcze bardzo mode i bardzo głupiutkie.

Gość gość
Do gość 10:00 ja tez uważam że taki egoizm (bo mam dziecko i karmię i mam w d***e wszystkich) to brak szacunku dla innych bo innych może to po prostu obrzydzać, taki wywalony cyc, może nie tak kobiety jak szczególnie mężczyzn. Moim zdaniem matka która juz wychodzi na dłuższe spacery z niemowalkiem powinna mieć tak "utrwalony harmonogram dnia" że wychodzi na spacer lub załatwia inne sprawy po nakarmieniu maluszka i wiedząc że się najadł. Przecież nie idzie na pielgrzymkę tylko na spacer gdzieś blisko domu, nie robi maratonu na drugi koniec miasta. Co do np. przewijania to kiedyś widziałam jak jedna pani to robiła w miejscu publicznym na dworzu - było lato i nikt nawet się nie zorientował bo miała wprawę i zrobiła to dyskretnie w wózku. A karmic no niestety nie da się dyskretnie bo to i trochę trwa i moim zdaniem może tez być trochę stresujace dla dziecka kiedy wokoło samochody, hałasujące dzieci na placu zabaw itp.

Ja to bym się nigdy na takie coś nie odważyła...Sama właśnie nie lubię tego jak to mama robi właśnie publicznie. Moim zdaniem jest to bardziej delikatna i intymna sytuacja więc nie powinno się z tym tak obnażać ale jak kto woli bo przecież różnie was potem ocenią.

Gość gość
" A osobom, które mają problem z mamami karmiącymi swoje dzieci w miejscach publicznych współczuję, albo pochodzą z trudnych rodzin, albo mają jakieś zaburzenia seksualne. Ewentualnie są jeszcze bardzo mode i bardzo głupiutkie." Pani psycholog z Bożej Łaski. Nie wiem jak możesz mysleć że ktoś uważa karmienie piersią za zachowanie seksualne dlatego krytykuje kiedy ma to miejsce np w parku (nie mamy tu na myśli osób psychicznie chorych). Nie uogólniajmy że takie osoby pochodzą z trudnych rodzin, uważam że wręcz przeciwnie, pochodzą z rodzin dla których kultura osobista jest priorytetem, które mają na uwadze odczucia innych ludzi. Od kiedy wyznacznikiem wieku lub inteligencji jest posiadanie własnego zdania na jakis temat?? Niektórym karmienie przeszkadza innym nie, takie jest życie.

Ja jestem za specjalnymi strefami!!! Utwórzmy różne getta: strefa bez dzieci, strefa bez starców, strefa bez kobiet, strefa bez mężczyzn, bez okularników, bez wegetarian, bez mięsożerców, dla czytających, dla tych co niczego nie przeczytali i takie inne do woli, a każdy tylko raz w życiu będzie mógł wybrać gdzie chce być. Ogrodzimy się drutami kolczastymi i pilnować nas będą żandarmi z karabinami, żeby mieć pewność, że się intruz nie przeciśnie! Super! ale bajkowy świat! :o a tak serio to codziennie widzę z****** chodniki i trawniki ale nikt się nie oburza ani słowem, bo to słodkie pieseczki. Matkę karmiącą widzę może raz w roku dyskretnie okrytą i nie wiem gdzie wy widzicie te obleśne cyce nie opowiadajcie takich bzdur, robicie z siebie głupsze niż jesteście, bo zawsze się kobiety zasłaniają.

Gość gość
o daga wszystkowiedzącą kafe debilka wróciła. NIE TĘSKNILIŚMY

Gość gość
Daga pomylilas wątek nikt tu nie pisał o obleśnych cycach... :-D ja uważam tak jak kasia wyżej to jest zbyt intymna sytuacja.Trzeba mieć choć trochę obycia i kultury. Każdą sytuację da się rozwiązać a jeśli ktoś karmi na placu zabaw bądź w parku to znaczy ze jest bardzo leniwy jeśli już poruszamy profile psychologiczne.

Gość gość
''Ach, jestem przeciwniczką zakrywania ciała z idiotycznych przyczyn, bo przecież potrzeba fizjologiczna taka jak katmienie, pójdę walnę sobie klocka na trawniku przed domem albo gdybym była facetem poonanizuję się na przystanku bo mam taką potrzebę'' Kobiety tez sie onanizuja ;) Nie zalatwiam potrzeb filozoficznych przy obcych, ale nie dlatego, ze mam obsesje na temat mojego ciala. Predzej chodziloby o smrodek - prysznic przy obcych wezme ;) Jesc przy ludziach potrafie, dorosli maja do tego prawo, wiec niemowleta tez powinny. A ze komus to przeszkadza? Mi od zawsze przeszkadzalo, kiedy ktos jadl obok mnie kielbase, smierdzialo to niesamowicie, ale jakos nie robilam awantur. A przeciez nawet nie wystarczylo odwrocic wzroku, jak w przypadku dziecka. Mimo to nie chcialabym w kraju do tego stopnia kontrolujacym zachowania ludzi, by zabraniac jesc tego paskudztwa. Taki urok w zyciu, ze czasem jest super, a czasem trzeba zacisnac zeby i zniesc widok piersi z rozstepami.

Gość gość
Ala Ala ma Anala!

Gość cołko prowda
najwieksze kafe debilki to tu akurat spod goscia piszą w realu byś się pewnie ze strachu zeszczała jakbys miała takie coś dadze w oczy powiedzieć ech kafe suki :)

Gość gość
dziś ale pisały o karmieniu a wszyscy wiemy w czym zboczuszki maja problem ;)

Gość gość
Uwazam, że karmienie piersią publiczne jest okropne. Mówię to ja matka ! Zawsze można znaleźć ustronne miejsce, jak np samochód lub po prostu specjalne pomieszczenia.argumenty, który wcześniej jakaś Pani przytoczyła : dziecko będzie sie darło w niebo głosy z głodu a ja mam nie karmić itd do mnie nie przemawia bo umowmy się, ze doakonale własne dzieci znamy i jak mamy coś do załatwienia czy też zakupy do zrobienia zawsze można Wybrać porę drzemki lub po karmieniu.nie zachowujcie Się kak Jakieś kalekie hiateryczki, którym brak jakiejkolwiek organizacji ! Sama ostatnoo byłam świadkiem kiedy to pewna mamusia zaczęła karmić swoje dziecko przy kasach w supermarkecie ukazując wszystkim dookola swoje fałdy tłuszczu i rozstępy - może Was toz dziwi, ale brzydzi mnie szkaradne ciało jakiejś obcej kobiecy, która bezobcesowo w tłumie pokazuje swoje ciało blee karmiwnie tp sprawa intymna.intymna dla matki i dziecka.tp czas w ktorym w spokoji dziecko powinno sie najesc a matka powinna sie temi oddac bez tlumu gapiów ! Kobietu same takim zachowaniem traktujecie karmienie jak szukanie drobnych przy kasie na szybko :/

Gość gość
wniebogłosy piszemy razem bezobcesowo ? A coż to za neologizm i co oznacza? :P

Gość gość
na zadnym innymforum nie spotkalam tyle cha.mstwa na gazecie na wizazu, zawsze milo a odmienne zdania sa wyrazane bez wyzywania sie, kafeteria to chyba dla patologii jest stworzona,kiedys tu bylo inaczej, czas juz odejsc z kafeterii.

Gość gość
No kur** zawsze można się gdzieś "schować" i nakarmić, albo zakryć cyca tetrówką. No nie wyolbrzymiajmy problemu którego tak naprawdę nie ma.

Gość gość
do gość dziś :jakaś Pani przytoczyła : dziecko będzie sie darło w niebo głosy z głodu a ja mam nie karmić itd do mnie nie przemawia bo umowmy się, ze doakonale własne dzieci znamy i jak mamy coś do załatwienia czy też zakupy do zrobienia zawsze można Wybrać porę drzemki lub po karmieniu.:: widac,ze nie KP, dziecko takie je co 2h,czasem i 1,5h sprobuj wyrobic sie w ciagu 2 h tj.nakarm ok20 min potem zmina pampersa,ubranie siebie,ubranie dziecka to ok 15min teraz zima, droga do sklepu 20 min a w sklepie na szybko wszystko kupujemy to i tak 20 min, stanie w kolejce 10 min, wszystko szybko bo nie moge nakarmic a a laweczce bo jaks tam zboczona psycholka bedzie mi w dekold zagladac a potem nie bedzie mogla spac w nocy.

Gość gość
Po karmieniu zmien pampersa, ubierz siebie i dziecko itd.a w centrum handlowym to pottafisz wywalic cyca w minute i zaczac karmic ? To zmien pampersa przed karmieniem itd.pozatym jak sie ma takie male dziecko, ktore je co 1,5 h bo tak to tylko noworodek ma to sie nie szlaja pol dnia po mieście !