Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uwolnić cycki!!! O publicznym karmieniu piersią

Polecane posty

Gość gość
Ja osobiście nie jestem za tworzeniem dziwnych stref dla ludzi tak i jak na przykład w parku małego boksu gdzie wszystkie psy mają srać bo to może mieć fatalne skutki zdrowotne. xxx oczywiście lepiej jak psy walą wszędzie gdzie popadnie w całej rozciągłości miasta :D

Gość gość
No własnie głównie te j*******e mamuśki karmiące publicznie myślą że są pępkiem świata, bo nikt więcej ich nie obchodzi tylko one same... Można karmić piersią i wychodzić na 3 godzinne spacery nie karmiąc publicznie! Tylko trzeba umieć sobie radzić w życiu.

Gość gość
Z zakrywaniem lub nie to jak z puszczaniem baka- jak ktos kulturalny, to sie powstrzyma lub pojdzie w ustronne miejsce a jak niekulturalny, to sie zesmrodzi publicznie, bo kto mu zabroni? Niewazne, ze komus przeszkadza, wazne, ze powstrzymywanie gazow jest niezdrowe! A jak komus nie pasuje, to niech wysiadzie z autobusu albo zmieni kolejke w supermarkecie.Taka logika :'D

Gość gość
Sama jestem w ciazy,ale nie rozumiem wywalania zylastych flakow przy ludziach i karmienia. Naprawde mozna sie zaslonic apaszka, chusta,czymkolwiek... Nie raz widzialam jak w restauracji,na lawce w parku itp kobiety wyjmowaly piers i prxystawialy dziecko bez zssloniecia sie. Naprawde nie jest to apetyczne... Rozumiem,ze moze to kogos obrzydzac i szanujac innych ludzi zamierzam zaslaniac sie w takich sytuacjach. Niektore kobiety zachowuja sie faktycznie jak pepek swiata- przewijaja dziecko z kupy przy innych np.spozywajacych posilek ludziach. Bylam swiadkiem nie raz. Wiem,ze czasem trudno jest znalezc ustronne miejsce,ale bez przesady... Spacer mozna sobie zaplanowac tak,zeby byc przygotowanym na takie sytuacje. A co do psow- uwielbiam jak pies sra,a wlasciciel patrzy w niebo trzymajac psa na smyczy i udajac,ze to nie jego pies,albo,ze nie widzi co robi,zeby jeszcze przypadkiem ktos nie kazal mu posprzatac <3

Gość gość
Cóż... jeżeli nie widzicie różnicy między robieniemy kup, onanizmem itd. to naprawdę nie ma o czym rozmawiać. Niech się wstydzi ten kto widzi.

Gość gość
Wiedzialam ze cale szambo tu sie zleci. Karmienie to jedzenie. Ludzie jedza w parku, na placu zabaw, w kawiarni a ja tam karmie nie przejmojac sie opinia innych :) Nigdy nikt mi nie zwrocil uwagi a karmie juz drugie dziecko. Tu sa albo same trole albo w realu nie jestescie tak odwazni. Najbardziej prawdopodobne jednak, ze nawet byscie mnie nie zauwazyli, bo jestem tak jak wiekszosc mam karmiacych, bardzo dyskretna. Milego dnia hejterzy. Mama dwojga kp dzieci.

Gość gość
gość dziś a ja mam cie gdzieś nie patrz na mnie i tyle i to wy rowrzeszczane zboczone baby macie z tym problem, bo zazwyczaj nikt na mnie nie patrzy, ja się zakrywam i wszyscy są zadowoleni i widac ty sobie w życiu nie radzisz :o ja nie będę cudować, bo ty masz chorą psychikę :D

Gość gość
w realu żadna mi w oczy nie powie tych obelg ani uwagi nie zwróci hahaha takie jestescie odważne :P Tyle waszego pokrzyczcie sobie kretynki na kafe ja też się zakrywam i ludzie mnie mijają często nawet nie widzą, że dziecko mam

Gość gość
*robieniem kupy, onanizmem itd. a kamieniem piersią (tak to miało być)

Gość gość
menele pod sklepem, chamstwo na ulicy, golizna w tv i psie kupy nie przeszkadzają, ale matka karmiąca piersią niemowlę razu i kłuje w oczy... dziwne społeczeństwo. moje koleżanki karmią piersią czego bylam świadkiem wiele razy i nie wygląda to tak, że wywalaja cyce na wierzch. lekko rozpinaja koszulę, dziecko zasłania pierś jedząc, a dodatkowo można zakryć je pieluszką, chustą jesli kogoś obrzydza jedzące dziecko. ja nie mam z tym problemu. golizna naturalna mnie nie razu, ani u lekarza, ani pod prysznicem na basenie ani u karmiącej matki. nikt nie musi się gapić.

Gość gość
mnie w tym wszystkim dziwia same kp mamy ktore nie maja potrzeby kp intymnie,jak da rade tylko przy mezu...Nie zrozumiem ze po porodzie kobiety zachowuja sie jak zwierzeta-piersi nie sa juz intymna czescia ciala...Na porodowkach laza w krotkich kosxulach z cipka na wierzchu,wiem ze bol,szok(sama jestem mama 3coreczek),ale przeciez dalej jestesmy takze kobietami...Mozna kp dyskretnie.Przez walniete baby obnazajace sie przy innych ludziach albo kp 2latki lub o zgrozo starsze dzieci temat kp jest taki obrzydzony i kontrowersyjny.Karmcie do 18r.z ale zawsze tak zeby innych tym qidokiem nie atakowac.I nie chodzi o wyglad czy brak estetyki-ja po prostu tego sobie nie zycze i mam do tego prawo.Naturalnym bylo podczas kp moich dziecize inni tego widoku moga sobie nie zyczyc ale najwiekszy problem mialam ja sama-swobodnie kp przy mezu czy tak jak teraz starszych corkach.Reszta jak mama siostra tesciowa przyjaciolka stresowaly mnie bardzo mimo ze mamy super kontakt.Nie wiem czemu inne swoje piersi wywalaja ot tak i zadaja tolerancji .... Kobieta matka to nadal powinna byc osoba majaca nie wymiona czy cyce ale piersi ktore owszem sluza w okreslonym zdrowym okresie czasu do kp dziecka,ale to nadal czesc intymna.Na Boga-nie jestesmy KROWAMI??!!

Gość gość
W realu żadna nie powie wprost ze macie schować cycki bo to jest takie frustrujace dla mnie ze nie mam ochoty wdawać się w takie dysputy. Poza tym nie trzeba od razu drzec mordy na kogoś żeby dojsc do wniosku, ze coś jest obrzydliwe i mi się nie podoba. Kuedts pisała tu na forum jedna taka, że dostala o******* jak karmiła na placu zabaw więc zdarzają się też takie agresywne hehe. Nie znacie dnia ani godziny wywalajace cycki - strzeżcie się haha :-D A co do psów srajacych, boksy są niepotrzebne - pies się nie wysra w miejscu gdzie jest gowno na gownie- tak jak i człowiek by tego nie zrobił. Wystarczy woreczek i posprzątać samemu kupę ;-)

Gość gość
Wystarczy woreczek i posprzątać samemu kupę xxx to może niech w końcu w Polsce pokur/wieni psiarze zaczną to robić, bo póki co ja żadnego psiarza z sprzątającego po swoim psie nie widziałam, a kupy kwitną na chodnikach i alejkach och kwitną!

Gość gość
Ty sobie możesz tego widoku nie życzysz, ale ja mam prawo nakarmić dziecko gdzie chcę. I tak będę robić.

Gość gość
Jestem za karmieniem w miejscach publicznych oczywicie że tak,bo gdzie? w kiblu?same sobie jedzcie w kiblu! ...ale pod warynkiem,że się to robi dyskretnie, zakrywając się chustką i tyle w temacie.

Gość nie mam dzieci
a ja nie mam dzieci i nie chcę póki co ale karmcie gdzie wam dobrze, tulcie i kochajcie dzieci :) dzisiaj przeszkadza nam karmiąca matka, a jutro zacznie nam przeszkadzać inwalida na wózku, albo człowiek upośledzony umysłowo, bo to takie nieestetyczne i niepoprawne w dobie idealnego świata :o matko ale sieczka w tych głowach sie porobiła niektórym :o

Gość gość
ja raz byłam zmuszona nakarmic dziecko cyckiem na placu zabaw bo dostało histeri i juz nie wiedziałam co chce myslałam ze jest głodne,chodz jadło przed spacerem,i strasznie sie wsydziałm dla mnie wywalanie cycka nie jest nic miłego zwłaszcza jak tatusiowie zagladają eh,dobrze ze miałam pieluszke to sie zakryłam zeby nie było widac ale dla mnie to krepujace wole w domu karmic na spokojnie,a nie zeby kazdy sie gapił

Gość gość
oczywiscie masz prawo wywalac swoje zwisy ale ona ma prawo nie ogladac twoich dydow i jak karmisz bekarta i tu sie konczy twoje prawo do karmienia bekarta

Gość gość
a kto mówi o pokazywaniu biustu? nie widziałaś specjalnych koszul i chust do karmienia które wszystko zasłaniają? Oj biedna jesteś no ale tam w tej patologii gdzie się wychowałaś i nauczyłaś tak brzydko mówić widocznie twoi rodzice bękarcie latali nago i cię molestowali i nikt o dyskretnym karmieniu nie słyszał. Przykro mi idź do psychologa, bo jest jeszcze szansa dla ciebie bękarcie :(

Gość gość
szkoda ze takie cos jak ty sie rozmnaza przeciez tam jest jasno napisane ze moze ona nie chce ogladac jak karmisz swojego bekarta a ty tu wylatujesz z jakimis koszulami

Gość gość
to niech nie ogląda, niech minie taka kobitę i tyle. Ile dziennie widzicie takich karmiacych babek? a ile kundli stawiających kloce na chodnikach? NO WŁAŚNIE ale wam zboczeńcom pies s*****cy i jego kloce nie przeszkadzają. W chałupach siedźcie i do ludzi lepiej nie wychodźcie

Gość gość
gość dziś a ja nie chce waszych głupich ryjów oglądać na ulicy i co mam zrobić? Wolno wam chodzić po ulicy pozostaje mi jedynie odwrócić się.

Gość gość
oczywiscie to co piszesz jest okropne ale tu wcześniej piszą baby, którym przeszkadza nawet zasłonięta chustą pani w ustronnym miejscu gdzieś z boku, w parku czy w samochodzie który az tak osłonięty też nie jest wyzywają i wyklinają wulgarne babska w niebogłosy. Sam fakt karmienia je tak obrzydza tu o to chodzi i oczywiscie dziecko to bachor i bękart dla nich. chociaz dziecko nic im nie zrobiło to trzeba je zgnoić ja z takimi debilkami nawet nie dyskutuję bo wiadomo z kim mam do czynienia.

Gość gość
Do poprzedniczki. Cudze dzieci dla obcych ludzi nigdy nie będą ładne i nigdy nie oczekuj, że oprócz ciebie i twojej rodziny obcy ludzie będą się zachwycać twoimi dziećmi. Ja mam swoje dzieci, które są cudowne dla mnie a dla innych pewnie są widziane jako bachory, które halasuja. Dla mnie też inneddzieciaki to bachory, wcale mi się nie podobają i nigdy nawet w sztuczny sposób nie zachwycalam się noworodkiem czyims, bo noworodki są po prostu brzydkie i tyle. Taka prawda, tylko mało ludzi potrafi się do niej przyznać :-)

Gość gość
Noworodki wyglądają jak małe psy rasy shar pei :-D

Gość gość
No to jest nawet biologicznie tak skonstruowane, że ssaki zagryzaja nie swoje podopieczne.

Gość gość
Gość z 14:00. Spacjalne koszule do karmienia? Masz na myśli takie z odpinanymi kieszeniami z przodu na cyckach? Chyba żadna kobieta, która lubi dobrze wyglądać nie założy czegoś takiego. Kiedyś widziałam jedną taką babę i uśmiałam się po pachy jak odpiela ta kieszeń i cyca wywaliła, no tylko ogrodniczki jak za komuny jej założyć do tego :D To ja już chyba wolę żeby karmily gustownie ubrane i wywalaly te cycki publicznie.

Gość gość
Bo kobieta po porodzie to już nie kobieta ale zwierzę i tak się zachowujecie (1/3). Obojetne jej że cyce oglądają wszyscy wokolo, przeciez ona juz nie jest kobietą a jej piersi intymną częścią ciała- ona jest już kawałem mięcha, jedynym wielkim cyckiem, ktorego MUSI oglądac kazdy wokolo. A niech by smial powiedziec ze to niefajne, ze nie chce ogladac tego cycka i basta, ze woli, zebys karmila swoje dziecko w domu albo zaslonila się pieluszką- to taki ktos jest chamem i najgorszą łajzą....Chore ze tak mało sposrod kp nie ma potrzeby robienia tego tak, zeby innych swoim widokiem nie częsotwac. a dyskusje o kupach, bąkach, golych d****h na bilbordach mają się nijak... Bo wnioskuję ze skoro klocki na trawniku pies stawia a na bilbordzie gola dupa to i wy nie macie zamiar traktowac siebie jak kobiety ale krowy z wymionami. gratuluję matka, ktora wykarmila piersią 3 corki I DALO SIĘ BEZ WYWALANIA WYMION, dyskretnie, najczęściej w domu,dalo się odciągnąc mleko na czas przychodni, dalo się wychodzic na karmienie do pokoju jak przyjezdzal tesc,rodzina itp. Trzeba tylko MIEC TAKĄ POTRZEBĘ- potrzebę bycia nadal kobietą a nie zwierzakiem. pozdrawiam

Gość gość
Odciągałaś i podawałaś butelką - twoja sprawa, moje dziecko nie miało w ustach smoczka i nie zamierzam przejmować sie twoim zdaniem a o tym czy jestem kobieca nie świadczy kp czy niekarmienie.