Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uwolnić cycki!!! O publicznym karmieniu piersią

Polecane posty

Gość gość
Co 1,5 h to je takie które się nie naje. Jak matkom się nie chce dłużej posiedzieć przy karmieniu i dopilnować żeby się najadlo a nie zasnelo z cycem to później nie ma się co dziwić że karmią gdzie popadnie bo dziecko głodne.

Gość gość
uwolnić siusiaki! Pozwólmy panom załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne publicznie! Nie doprowadźmy do raka prostaty! Robienie siku to zwykła fizjologiczna czynność, panowie, nie wstydźcie się!

Gość gość
Trzeba być prostakiem, żeby porównywać karmienie dziecka do (za przeproszeniem) szczania 🖐️

Gość gość
Co 1,5 h to je takie które się nie naje. Jak matkom się nie chce dłużej posiedzieć przy karmieniu i dopilnować żeby się najadlo a nie zasnelo z cycem to później nie ma się co dziwić że karmią gdzie popadnie bo dziecko głodne. xxxxxx bystrzacho dziecko karmi się na żądanie...

Gość gość
co chwila piszą, że karmienie to taka naturalna rzecz. Sikanie też.

Gość gość
Bystrzacho przeczytaj wcześniej, pisały że karmią co 1,5 czy 2 godziny... He

Gość gość
Alez wy sobie macie prawo myslec co tylko macie ochote o karmieniu piersia, ba, nawet mowic o tym mozecie. Dopoki nie dopuszcza sie was do glosu i nie narzucacie innym swojego zdania, nie ma sprawy. Choc ja juz wolalabym protestowac odnosnie pijakow na ulicach, a nie jedzacych niemowlakow. Trzeba miec naprawde malo problemow, zeby cos tak nieszkodliwego moglo zatruwac wam dzien.

Gość gość
ale co wy z tym publicznym sikaniem? że niby tego nie ma i teraz wy na przekór chcecie to porównac i pokazac nam jakby to było gdyby kazdy sikała jak i gdzie chce?? Przecież to już od dawna już jest, bo wasze cholerne psy leją i sr/ają na chodniki. Kloc na klocu jak się do parku idzie. Stoi taka milejdi wielkie bydle obok niej sra na środku alejki, kloce jak u dorosłego chłopa i nikt się nie burzy, a na kobitę, która karmi dziecko i kawałeczek ciała przypadkiem spod chusty wyjdzie to najchętniej byście kwas wylały. PORĄBANE JESTEŚCIE w chałupach siedźcie i trollujcie, bo ja nie będę siedzieć w domu z dzieckiem do roku.

Gość gość
no właśnie dobrze to ujęłaś psie kupy tonami zalegają na chodnikach, kupy we wszystkich kolorach od czarnych po żółte, od twardych kul po rozlane ciapy, wszystkie słupki murki oszczane i śmierdzące co obrzydliwy opis prawda? ale to już delikatnym damom nie przeszkadza :D

Gość gość
Bystrzacho przeczytaj wcześniej, pisały że karmią co 1,5 czy 2 godziny... He xxxx nie karmiłaś piersią to nie wiesz, że na pewnym etapie to właśnie dzieci żądają piersi co 1,5-2h

Gość gość
t jak twoje dziecko żąda to ty jesteś zwykła krowa mleczna a nie kobieta:d

Gość gość
dekold?:D:D:D:D no mamunie karmiące a co to słownik wiecie?

Gość gość
a jak wiadomo-krowy wstydu nie mają. Tym się różnicie od normalnych kobiet karmiących. Tak to jest jak się ma mózg wielkości orzeszka i wyprawa na zwykłe zakupy bez wywalania cyca jest niemożliwa:D

Gość gość
Ach, jestem przeciwniczką zakrywania ciała z idiotycznych przyczyn, bo przecież potrzeba fizjologiczna taka jak katmienie, pójdę walnę sobie klocka na trawniku przed domem albo gdybym była facetem poonanizuję się na przystanku bo mam taką potrzebę xxx Mnie to akurat nie ebdzie przeszkadzac :D Tylko sobie wystawisz laurke :D

Gość gość
dziś o matko dziewczyno wróć do szkoły, bo noworodek własnie żąda, jest głodny i koniec i może nie wiesz ale nie powie "szanowna mamo może przygotujesz mi gicz jagnięcą, ze szparagami" matko gdzie takie głupie baby się rodzą

Gość gość
Moje psy jeszcze nigdy nie zalatwily się w miejscu publicznym. Robią to u mnie w ogrodzie który jest dość duży ale ja sprzątam ich odchody :-D A karmienie w miejscu publicznym to nie to samo co sranie psa. Wcześniej były wypowiedzi co do załatwiania potrzeb fizjologicznych przez ludzi to też nie to samo. Chodzi o to że jeżeli taka mama już musi nakarmić to jeśli jest taka możliwość znajdzie ustronne miejsce i niech się zakrywa. Mnie się wydaje że krytykujemy raczej te mamuśki co się stafirują z cyckami na wierzchu bo przecież mają dziecko. A takie np centrum handlowe chyba nie jest odpowiednim miejscem na karmienie dziecka i w ogóle zabieranie go tam gdzie pełno zarazkow i suche powietrze od klimy. Bo raczej karmimy piersią małe dzieci. A kilka razy widzialam jak taka mama karmi prawie trzyletnie dziecko. Ten widok niektórym się po prostu nie podoba lub czują się nieswojo. Pamiętam jak moja kuzynka kiedyś wyciągnęła cyca przy wszystkich gościach i karmila a moj ojciec później smial się z niej że się zachować nie potrafi. Przecież mogła iść do innego pokoju. No bo co innego też w parku na ławeczce. Kiedy rzeczywiście nie ma innego wyjścia a chcemy pobyć jeszcze na powietrzu. Nie miałabym nic przeciwko. Jest spokoj nikt nie zwraca na nikogo uwagi ale nie na placu zabaw gdzie jest pełno ludzi...

Gość gość
''Ten widok niektórym się po prostu nie podoba lub czują się nieswojo'' Niech wiec ida do domu czuc sie nieswojo. Jeszcze tego brakowalo, by ustalac prawa pod dyktando jakichs wydelikaconych dziwadel. Ja sie bardziej nieswojo czuje ze swiadomoscia, ze jakiekolwiek dziecko jest glodne, niz patrzac na miliony golych cyckow w galeriach. Moim zdaniem to bardziej normalne. Paniczny lek przed zobaczeniem kawalka czyjegos ciala z cala stanowczoscia swiadczy o zaburzeniach.

Gość gość
Wywalanie cyca świadczy o braku kultury osobistej i braku zaradności życiowej. Wszystko na ten temat.

Gość gość
a widzisz różnice między cyckami z reklamy a wiszącymi zylastymi torbami z których leci?:-o

Gość gość
''Wszystko na ten temat.'' Fajna zagrywka retoryczna. Ja bym to ujela tak: 'Dalszej dyskusji nie przewiduje, bo nie mam argumentow''.

Gość gość
No przecież kobiety się zakrywają, widziałaś kiedyś te słynne ohydne cyce? to jakieś chore dewiantki rozkręcają sztuczne aferki, kłamią i zmyślają i wybacz mnie obrzydza tak samo kupa psa jak kupa człowieka i nie wyjeżdżaj mi tu z twoimi psami, bo po pierwsze 99,9% psów sra w miejscach publicznych, a po drugie nie powesz mi, że twój piesek nigdy nie zrobił tego na ulicy albo, że zawsze w razie czego posprzątalaś. Gdyby tak było to nasze ulice byłyby czyste. Obrzydza was wysunięty przypadkiem kawałek ciała, a psie kloce i durni psiarze łażący z tymi sierściuchami już nie.... no i wiadomo z kim mam do czynienia :o

Gość gość
''a widzisz różnice między cyckami z reklamy a wiszącymi zylastymi torbami z których leci?'' No i prosze, znalazl sie i argument. Widac niektorym mniej przeszkadza fotoszopowa manipulacja celowana w ich portfele niz normalne zycie.

Gość gość
A mi to nie przeszkadza iech sobie karmia,nie widzialam nigdy kobiety karmiacej z wywalonymi piersiami NIGDY,natomiast laski z dekoltami do pepka juz tak i tu juz piersi widzialam.Wiec chyba jednak gorsze sa te swietobliwe.

Gość gość
Czasami ludziom się wydaje że wszystko wiedzą najlepiej i nie liczą się ze zadaniem innych. Wiedzą kto co robi, co widział a czego nie, jak się zachowuje i czy sprząta po swoich psach. PRAWIE każdy ocenia drugą osobę swoją własną miarą. Nie rozumiem czemu te karmiące publicznie mamy tak się bulwersują słowami krytyki. Nie wyobrażam sobie żeby karmić przy innych osobach. Jest to zbyt intymne. Jedynie przy mężu ale nawet przy własnej mamie bym się nie odważyła. Jest to zbyt krępujące zajęcie wymagające spokoju.

Gość gość
ja tez nie widziałam jakiejs naguski karmiącej :D ale widziałam baleroniaste nastolatki w szortach gdzie cellulit wypływał dołem, a sadło górą no ale to młodość i to takie urocze :o

Gość gość
gość dziś Ty za to widzę wszystko wiesz najlepiej i To ty sobie nie wyobrażasz karmiania i to nie jest mój problem ja całe lato miałam siedzieć z dzieckiem w domu? chodziłam na 3 godzinne spacery po parku, gdzie było mało ludzi i zawsze i tak znalazłam najustronniejsze miejsce i zakrywałam się i tak oburza mnie takie wasze oburzenie jakbym co najmniej na golasa za takimi jak ty biegała :o Normalnych ludzi takie coś nie gorszy nawet papież Franciszek powiedział, ze dziecko ma swoje prawa i on popiera karmienie wszędzie. Nikt nie wywala piersi publicznie ograniczona kobieto i czy ci się to podoba czy nie mnie też obrzydza polska zaklockowana przez psy ulica i to, że ty sobie powiesz, że tak nie jest, bo cos tam to nie zaczaruje obrzydliwej rzeczywistości... no jasne dla psychicznych bab psia kupulka jest apetyczna :o

Gość gość
Ja osobiście nie jestem za tworzeniem dziwnych stref dla ludzi tak i jak na przykład w parku małego boksu gdzie wszystkie psy mają srać bo to może mieć fatalne skutki zdrowotne. Jednakże uważam, że szkoda, ze nie każda kobieta rozumie, ze jej biust przepełniony mlekiem nie jest za ładny. Sutki są duże i ciemne cycki zylaste i widok takiego cycka kiedy idzie się na przykład na zakupy nie jest miły dla oka. Powiedziałabym że nawet wręcz obrzydliwy. Nie lubię karmić piersią z synem to była katorga i teraz z córką też nie będę długo karmić, pewnie miesiąc lub dwa i zakończę to p********ie się. Mleka modyfikowane są też dobre i karmienie piersią w naszym kraju nie jest gwarancją przeżycia dla dziecka jak w Afryce. Pozdrawiam :-)

Gość gość
''Jednakże uważam, że szkoda, ze nie każda kobieta rozumie, ze jej biust przepełniony mlekiem nie jest za ładny.'' Widok pomarszczonej zniszczonej zyciem staruszki tez nie zawsze jest ladny. Moze zakaz spacerow dla brzydkich staruszek. Naprawde, estetyka ma byc wazniejsza od karmienia dzieci? Niektorzy mysla, ze sa pepkiem swiata.

Gość gość
Wszystko zależy od tego jak ktoś karmi piersią. Kiedyś na placu zabaw jedna młoda mama karmiła. Robiła to tak dyskretnie że nawet bym się nie kapnęła, gdyby nie fakt że moje dziecko bawiło się tuz koło niej i podeszłam bliżej - myślałam że po prostu tuli dziecko. Za to moja kolezanka w restauracji wywaliła na wierzch obie piersi bo stwierdziła że dzidziuś jak je z jednej to drugą lubi "miętosić". I tak tkwiła z biustem w pelnej okazałości. Nie wyglądało to apetycznie, mi - choć sama byłam matką karmiącą momentalnie odechciało się jeść. Odnosiłam przykre wrażenie że ona celowo prowokuje otoczenie, robi jakąś dziwaczną demonstrację. A jeżeli chodzi o zmianę pampersa - zawsze robiłam to w toalecie. Jak nie było przewijaka to czasem się nakombinowałam. Nie wszyscy muszą oglądać kupę i genitalia mojego dziecka. Raz jeden musiałam przebrać smyka w parku. Trochę się nachodziłam nim znalazłam ustronne miejsce i przewinęłam go w wózku - by jak najmniej było widać.