Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o ludziach, którzy ubierają się w tanich sklepach np HM, Biedronka?

Polecane posty

Gość gość

Cropp, Reserved, CCC, Lidl i reszta przecietnych sieciowek ?

Gość gość
jak na polskie warunki płacowe to i tak tam jest drogo

Gość gość
Reserved i Hm stawiasz w jednym rzędzie z Biedronka i Lidlem? Halo?

Gość gość
ja bym stawiała, bo jakość to żaden szał a ceeeny... ho ho ho... Kosmiczne...

Gość gość
w Polsce wielbia hm :D a u nas dla bezdomnych oddaja :)

Gość gość
Bo nie maja kasy na te co ty Tak trudno na to wpaść?

Gość lili134
w reserved czasem kupuję, czasem s a to dobre jakościowo rzeczy czasem szajs okropny w polsce nawet przy tzw średnich zarobkach ludzi nie stać na oryginalne rzeczy chyba że upolowane w ciuchlandzie albo z wyprzedaży

Gość gość
Nie ja nie czaje jak można najtańszy spozywczak gdzie czasem cos rzuca z ubrań porównywać do firm stricte odzieżowych... Paranoja jakas

Gość gość
Nie interesują mnie tacy ludzie, z byle kim sie nie zadaje i gowno mnie obchodzi co ze soba robią 🖐️

Gość gość
tak szczerze- czym się różni ten "najtańszy spożywczak" od innego spożywczaka?. Bo według mnie niczym. Ceną jedynie i to na plus akurat. To co, Biedra to dla biedoty i plebsu a państwo kupuje gdzie? W piotrze i pawle? No jak ekskluzywnie to i drogo.Ale niestety 3/4 produktów to dokładnie to samo, tylko droższe i ładniej podane na półeczce.

Gość gość
Nie ja nie czaje jak można najtańszy spozywczak gdzie czasem cos rzuca z ubrań porównywać do firm stricte odzieżowych... Paranoja jakas xxx paranoja ? przeciez ciuchy z marketow typu biedra, eleclerc, real, auchan to takie samo gowno jak szmaty z hm, reserved, mango, kappahl. TO TAKIE SAME GOWNO, tylko metka stwarza ci w móżdzku iluzje czegos lepszego, niektore sklepy mają ladny wystroj, muzyczke, ladne reklamowki i ceny nienormalne, w glowach sie tworzy iluzja drogie = dobre. Chcesz miec ciuchy tip top ? Idz do krawca najlepiej w Rzymie, Mediolanie, Paryzu, Londynie, Nowym Jorku, Tokio i zamow ciuchy, buty, zrobia ci z najlepszych materialow, recznie szyte, co tylko sobie zazyczysz, to jest luksus i jakosc z najwyzszej polki. WSZYSTKIE ubrania z ''galerii handlowych'' to GOWNO. Zauwaz, ze nazywają to GALERIĄ, ze to niby lepsze miejsce, GALERIA :D a przeciez to zwykle centrum handlowe, tylko troche ladniejsze od polspolitego Carrefoura. Spożywczak to blaszak, wyglada jak magazyn, a GALERIA ma posadzke z pseudo marmuru, pare kwiatkow, drzewek, ławek i juz jest cool. Sram na ten caly kapitalizm i marketing :classic_cool:

Gość gość
Biedra ma taka opinie najtanszego dla biednych i tez tam się widzi inna klientelę niz w np Almie Ja akurat biedre mam blisko i bywam w niej prawie codziennie, dzis zrobilam pyszny obiad a wszystko w biedrze kupione :-) ale czasem te warzywa i owoce pozostawiają wiele do życzenia

Gość gość
produkty dla sieciówek mają odrębną linię produkcyjną, są tańsze bo jakość kosztuje, zwykła ekonomia

To prawda, że H&M to tania sieciówka ale są tam czasami fajne rzeczy, które mi się podobają to mam ich nie kupować tylko dlatego bo są tanie i z H&m-u ? Stać mnie na ubieranie się w najlepszych sklepach w Mediolanie i Paryżu ale nie będę odmawiać sobie kupienia czegoś co mi się podoba bo jest z H&M. I bez przesady...nie stawiaj H&M na równi z Biedrą :O

przeciez ciuchy z marketow typu biedra, eleclerc, real, auchan to takie samo gowno jak szmaty z hm, reserved, mango, kappahl. TO TAKIE SAME GOWNO, <><><> Jakościowo pewnie tak, ale jednak nie przypominam sobie by kiedykolwiek podobało mi się coś w Biedrze lub lidlu.... a w h&m i new yorker mają czasami jednak fajne kolekcje.

Gość gość
Nic nie myslimy, ich sprawa. Zreszta jak wiemy nie szaty zdobia czlowieka! A produkty spozywcze sa bardzo podobne jak w innych sklepach. Piotra i Pawla na ten przyklad nie ma w wielu duzych miastach i jakos nikt nie ma z tym problemow. Lepsze rzeczy, to kupi sie w malym sklepiku/na targu czy z wiadomego zrodla a nie w sieciowych sklepach (nawet tych niby lepszych).

Gość gość
Tylko w Polsce macie kompleksy z takich powodow jak zakupy w h&m :D ja mieszkam w Niemczech w duzym bogatym miescie, ubieram sie w wszystkich mozliwych sieciowkach tak jak wszyscy mooi znajomi. Mamy kase, nie mamy kompleksow

Gość gość
a "ZARA" to też tania sieciówka ?

Gość gość
Jakościowo może i podobne ale przynajmniej w odzieżowych jest jakiś wybór Ja szukam naturalnych materiałów i niesztampowych fasonow, i jest strasznie trudno o to w Pl , racja z tymi galeriami ;-)

Gość gość
eee tam, najważniejsze to kupować to co się lubi i co uważa się za potrzebne dla siebie. A czy to Biedra czy Alma czy mediolański krawiec to naprawdę bez różnicy. Jak kogoś stać to niech sobie jeździ na drugi koniec świata po zakupy, co komu do tego. Jak ktoś robi zakupy w hm czy biedrze to jest ok, śmieszne jest jak jakaś dama "z wyższej sfery" robi zakupy w biedrze i czuje się tym głęboko zażenowana. Bo to sklep dla "biedy" ;P Ja robię zakupy gdzie mi się podoba i na ile mnie stać, jak się komuś nie podoba to niech mi dorzuci trochę kasy co miesiąc na konto, chtnie pojadę do Paryża po jakąś kieckę a co ;P nie ma się co spinać, niech każdy pilnuje siebie i nie wala głupa że wyżej sra niż doope ma.

Gość gość
W marketach i dyskontach ubrania często są bardzo dobrej jakosci za niską cene, ale wyglądają beznadziejnie. Wszystko jest tam w zlych rozmiarach, Mka ma rozmiar XL, fatalne kroje jak na jakąś kulturystke albo grubaske. Szczerze mowiąc do Biedronki nie lubie chodzic, czuje tam jakis ''brud'', czesto nie mozna niczego znalezc, maly wybór, rowniez czesto porozwalane produkty, kartony na podłodze :O Wole Lidla albo te duze sklepy jak Auchan, Carrefour. W Almie bylam raz, nic ciekawego, duzo egzotycnych nietypowych rzeczy a w składzie taka sama chemia i syf

Też istotną kwestią jest CO się chce kupić. Jak jakieś bluzeczki, sweterki, spodnie, tuniki to w takich tanich sieciówkach są nie raz ładniejsze niż w tych droższych. Jak chcesz kupić sobie buty (na czym jak na czym ale na butach nie powinno się oszczędzać), garsonkę, kurtkę, płaszcz, suknię wyjściową to wtedy faktycznie lepiej zainwestować i kupić w jakimś droższym butiku. Jeszcze staników bym nie radziła kupować w sieciówkach tylko w renomowanych salonach z bielizną bo rozmiarówka w sieciówkach typu H&m, reserved, new yorker itp. jest tragiczna...potem wszystkim kobietom dookoła wydaje się, że mają 75 A, B, C :O

Gość gość
a Van Graaf to według was tania sieciówka ?

Gość gość
H&M to z******ty sklep, czego wy chcecie...

Gość gość
A co mam myśleć. Ludzie jak ludzie ja bym nie kupiła tam ubrań bo to ani nie przymierzysz ani to nie mój styl. Ale jak ktoś chce to niech kupuje co w tym złego i tak większość rzeczy to made in china

Gość gość
chodzi o to zeby sie UBRAC, a nie przebrac. we wszystkich tych sieciowkach mozna znalezc cos fajnego. a w biedrze jest sporo dorych produktow, szczegolnie swieze ryby, nabial, slodycze, chemia, woda, soki, swieze salatki itp. teraz maja fajna serie produktow wloskich

Gość gość
poza tym zwraca uwage na sklad (aby byl w miare naturalny/oddychajcy) oraz pochodzenie (rzadziej, bo wybor jest ograniczony)

Gość wifigdańsk
to nie są tanie sklepy,bynajmniej niektóre. jeśli to tanie sklepy to ktore sa drogie? poza tym nawet jesli tanie to co dziwnego w tym ze tak się ubierają ludzie,gdzie jest napisane ze trzeba sie ubierac tylko drogo? ten topik jest wybitnie prowokujący i sugerujacy obrażanie ludzie ubierających się w tanszych sklepach, dla mnie nie ma znaczenia gdzie kupuję ubrania,czasem na targu,czasem w lumpie,czasem w Biedronce a czasem w drogiej galerii,kupuję to co mi się podoba i co chcę i nie sądzę zeby fakt kupowania przez ludzi ubran w tanszych sklepach zasługiwał na jakąkolwiek sensację.

Gość wifigdańsk
przepraszam bardzo ja osttanio kupiłam w biedronce poduszkę oraz koc taki biały jakby z futerka oczywiscie sztucznego ale w dotyku jak prawdziwy,na drugi dzien chcialam dokupic wiecej poduszek ale nie było, a potem szukalam w innych sklepach o wiele drozszych i nigdzie juz nie dostałąm tak miękkiego i przyjemnego w dotyku materiału wiec nie wiem co autorka ma do Biedronki chyba masz jakies kompleksy ze wogole zakladasz takie tematy.

Gość gość
a ja lubię H&M bo jako jeden z niewielu sklepów ma kilka stałych linii które się od siebie różnią więc wybór jest troszeczkę większy.