Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przed 40 sie sypnelamjestem zalamana

Polecane posty

Gość gość

zawsze bylam bardzo zwinna szczypla kobietka , bardzo ladna pelna zycia , w ciaglym ruchu az tu nagle okolo 39 stalo sie bum , utylam , mam morde jak ksiezyc w pelni z podwojna brode , wlosy mi wypadly tak ze skore mi widac i sa wiecznie tluste ( kilka godzin po umyciu juz sie swieca) mam wielki brzuch a jeszcze rok temu kostki biodrowe mi wystawaly , ogolnie nie jestem gruba wsedzie tylko strasznie twarz i brzuch (waze 55kg w tej chwili ale czuje sie jakbym wazyla 90) bylam u lekarza ale wedlug niego jestem zdrowa, popatrzyl sie na glowe nie stwierdzil nic dziwnego na skorze glowy , zrobil TSH w normie i wygonil mnie do domu Czy to poprostu starosc mnie dopada czy powinnam prywatnie powalczyc u lekarzy , co mi moze byc ludzie kochani

Gość gość
organizm tez sie buntuje,i ma do tego prawo.Utylas,bo zapewne zjadasz posilki nieregularne,byc moze mniej ruchu i kalorii zbyt duzo.Bierz witaminy,wlosy myj w skrzypie polnym lub pokrzywie,uzywaj szamponow bez siliconu,odzywki stosuj naturalne-miod,zoltko i oliwa i wroca do normy

Gość gość
Ile Ci TSH wyszło?

Gość gość
morda i geba to zbadaj sobie kortyzol. i profil wydzielania. Ja tez sie zestarzalem w rok przez wysoki kortyzol (wygladam o 10 lat starzej)

Gość gość
morda i brzuch mialo byc :)

Gość gość
tsh nawet nie wiem ile mi wyszlo bo dostalam tylko sms so lekarz ze wynik jest ok , wiem ze to dziwne ale nie mieszkam w Polsce i tutaj tak sie robi pobrano mi krew wyniki poszly do lekarza i dostalam taki automatyczny sms-wynik ok ten kortyzon co to jest , pierwsze slysze??

Gość gość
wlasnie dlatego pomyslalam ze zainwestuje i pochodze prywatnie bi psychicznie nie wyrabiam , boje sie w lustro patrzec , brzydze sie siebie, to nie ja

Gość gość
MI też kiedyś lekarz powiedział, że są ok było około 3,5 A teraz jak endokrynolog zobaczyła te wyniki to powiedziała, że już wtedy były złe. To że coś jest w normie nie znaczy że w Twoim przypadku jest dobre. Bo granice normy są szerokie. Idź do specjalisty endokrynologa, bo to nie jest normalne to co opisałaś.

Gość gość
Mowie Ci zbadaj kortzol, jestem studentem med. Podwyzszony kortyzol to wlasnie to co opisujesz plus te przetluszczone wlosy. Czy masz obizony nastroj lub zmiennosc nastrojow? Masz zwiekszony apetyt?

Gość gość
tak mam zmienne nastroje i jestem bardziej senna to fakt , myslalam ze to "meczenie materialu " jestem osoba pracujaca powiedzialabym nawet ze troche pracoholiczka myslalam , apetyt jakos nie zauwazylam zebym miala wiekszy , nigdy nie bylam obzartuchem raczej jadlam jak mi sie przypomnialo

Gość gość
jaki lekarz bada ten kortyzol i co to jest??

Gość gość
prawda, że 56,5 kg wagi to dużo? kurcze

Gość gość
A ile masz wzrostu?

Gość gość
125 cm

Gość gość
162cm

Gość bubu_
'125 cm' :D 🖐️

Gość gość
To nie jest dużo. Masz prawidłową wagę.

Gość gość
to ja autorka , waze w tej chwili 55 mam 161 cm , cale zycie nawet po dwoch ciazach wazylam 48-49 kg , moze te 6-7 kg wydawac sie wam niewiele ale zmiany w ciele sa drastyczne , na swoja twarz , wlosy i brzuszysko sie patrzec nie moge absolutnie nie akceptuje siebie w takim stanie

Gość gość
te 162cm to mam w pasie:(

Gość gość
a do tego wszystkiego psitka mi się wykłaczyła jestem załamana

Gość gość
to ja autorka , waze w tej chwili 55 mam 161 cm , cale zycie nawet po dwoch ciazach wazylam 48-49 kg , moze te 6-7 kg wydawac sie wam niewiele ale zmiany w ciele sa drastyczne , na swoja twarz , wlosy i brzuszysko sie patrzec nie moge absolutnie nie akceptuje siebie w takim stanie

Gość gość
no prosze podszywacz ma tez problem psitka mu sie wylkaczyla

Gość gość
jeszcze na dodatek zasuszyła mi się macica i czasami wpada mi do sedesu- absolutnie nie akceptuję siebie w takim stanie

Gość bubu_
moja kolezanka tak samo posypala sie po ciazy. wlos tragiczny. cera makabryczna. oczywiscie nadwaga (a tez zawsze wazyla ponizej 50 kg). zmarchy na czole i wokol oczu. tez tuz przed 40-ka. wiadomo - hormony. tyle, ze wziela sie za siebie (wciaz nie jest dobrze, ale na pewno lepiej). zaczela od medycyny estetycznej i scislej diety. z wlosami idz do trychologa, nikt ci lepiej nie poradzi.

Gość gość
ale ja sie nie posypalam po ciazy bo ostatnie dziecko urodzilam 9 lat temu i po ciazy wygladalam bardzo ladnie i czulam sie swietnie i nawet seksownie az do teraz:o

Gość bubu_
wiem, ze nie po ciazy, ale objawy jak u mojej kolezanki. u ciebie tez chodzi o hormony (tsh u kobiety powinno byc w okolicach 1, moze i masz ten podwyzszony kortyzol, a PCOs nie stwierdzono?) ja sie posypalam po 25 rz., jak wiekszosc kobiet, ale w kilka m-cy doprowadzilam sie do ladu i tak trzymam.

Gość gość
bubu_ A jak się pozbierałaś? Jakie masz metody? :)

Gość bubu_
1. kosmetyczka raz na 2-mce 2. trycholog 3. codziennie 30 min cwiczen 4. na co dzien: zero cukru, napojow gazowanych, slodycze & fast food max. raz w tyg. 5. dieta kapusciana (7-o dniowa) dwa razy w roku 6. ocet jablkowy 4. regularne badania krwi i moczu (tsh ponizej 1, monitoring glukozy) polecam!!!

Gość gość
bubu_ Dziękuję :) A co robisz z tym octem? Pijesz czy smarujesz się nim?

Gość gośćautorka
no to w sumie z twojej listy zostaje mi tylko trycholog i badanie krwi reszte warunkow spelniam