Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjazd dla rodziców w wieku 60 lat. Doradźcie proszę!

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuję konkretnych miejsc, informacji o atrakcach. Rodzice w wieku 60 lat, nie są za bardzo aktywni, właściwie to w ogóle. Siedzą tylko w domu (mieszkamy na wsi) i ich jedyna rozrywka to tv, wyjście do sąsiada, albo wyglądanie przez okno :( Chciałabym żeby się rozerwali, ciężko bedzie trafić w ich gust. Nie lubią spędzać czasu aktywnie. Lubią często grillować. Wszelkie wyjazdy typu chodzenie po górach odpadają. Macie jakieś pomysły? Dziękuję za odpowiedzi typu (popatrz na grouponie, w bieszczady) No dobra ale co w tych bieszczadach? gdzie dokładnie i co tam można robić? Mogą być jakieś fajne uzdrowiska. Dziękuję z góry za pomoc!

Gość gość
Ile planujesz przeznaczyć?

Gość gość
Aha i jeszcze z jakiego regionu Polski jesteś? I kiedy orientacyjnie miałby być ten wyjazd? Wiosna, lato, jesteń, czy juz teraz?

Gość gość
Chodzi mi o Polskę. Jestem z małopolski, więc im bliżej tym lepiej. Powiedzmy 1500 zł/ 2 osoby

Gość gość
Wyjazd na przełomie wiosna/lato

Gość gość
na cmentarz,sama tez tam zostań już

Gość gość
A będą sie poruszali samochodem, czy przywieziesz ich i zostawisz?

Gość gość
Samochodem by sobie sami dojechali. gość dziś lecz się, bo normalny to ty nie jesteś.

Gość gość
No to mam taka propozycję: Pensjonat Margaretka Świętokrzyska w Brzezinkach niedaleko Kielc. Byłam w ub. roku w czerwcu, korzystałam z diety, ale jest też normalne wyżywienie. Do podjechania i zobaczenia Kiellce, Łysa Góra, Kurozwęki (polecam!), Szydłów (polecam!), Oblęgorek (muzeum Sienkiewicza - polecam!). Właściciele organizuja wycieczki, ale dobrze mieć własny samochód. Troche ruchu wymusi na nich grupa, np. nordic walking, resztę mogą przesiedziec na balkonie lub przy grillu (powinien już być w tym roku). W cenie sa jakies pojedyncze masaże i sauna, większą ilośc trzeba sobie dopłacić. Ale pensjonat jest na wsi, zaraz pomyslę o czymś w mieście :)

Gość gość
Chyba nie masz styczności z osobami w tym wieku. Pracować mamy do 67 roku życia, to pomyśl. Poza tym nie wypowiadasz się na temat, więc spadaj.

Gość gość
Jeszcze mi przyszedł do głowy Ustroń - miejscowość typowo sanatoryjna, np. sanatorium Równica, albo bardziej kameralne _ malwa. (Godzina jazdy z Katowic, z Krakowa pewnie z 1,5 h) Rzecz jasna pobyt musiałby być płatny, a nie refundowany z NFZ. W turnusie na ogół jakieś potańcówki są z muzyka dla osób w ich wieku, do tego od czasu do czasu jakiś występ, typu Krystyna Giżowska albo kabaret jakiś. Wyxieczka do pałacyku prezydenckiego w Wiśle i taki średni ruch ogólnie rzecz biorąc. Trochę knajpek z grilowanym jedzenie i kilka kawiarenek na całkiem dobrym poziomie. Wyciąg krzesełkowy na Czantorię lub można podjechac do schroniska na Równicę.

Gość gość
sorki, do Ustronia z Krakowa jest tyle samo co z Katowic - teraz spojrzałam na mapę :)

Gość gośśśśś
MAGICZNY DOTYK 2 noclegi całodobowe wyżywienie ( śniadanie, obiad, kolacja lub śniadania i obiadokolacja) masaż gorącymi kamieniami zabieg nawilżający na twarz ( peeling , ampułka, maska) masaż twarzy kąpiel borowinowa kąpiel perełkowa z aromaterapią Cena 410 zł za weekend / osobę

Gość gość
Polecam Karpacz :) Ładne miasteczko a góry można zwiedzać dojeżdżając wszędzie za grosze takimi śmiesznymi autobusikami. Zaręczam że się nie zmęczą za bardzo :)

Gość gość
co ty piszesz "rodzice w wieku 60 lat nie są bardzo aktywni"tprzecież mamy pracować do 67 lat górnicy mają być cały czas aktywni bo społeczeństwu nie podoba się ich wcześniejsza emerytura ,policjant ma się uganiać za bańdziorami do 67 bo wcześniejsza emerytura sie nie podoba kierowca ma być bystry i wszyscy fizyczni ,pogoń ich w góry niech sie rozruszają lenie

Gość gość
gimnastykujecie się, szukacie, a autorka was zwyczajnie olała

Gość gość
A ja Zloty Stok polecam spr co jest w miescie do zwiedzania :D my bylismy z rodzicami w kopalni zlota ,zwiedziliśmy kilka zamków fajnie bylo. Male miasteczko cisza spokój spalismy w agroturystyce bez wyżywienia ale blisko sklepy .Pani miała ogromne podwórko wiec grill ognisko można bez problemu robic . Cena 40 zl osoba płaciliśmy

Gość gość
ale chamica, nawet wam dziekuje nie powiedziała

Gość gość
Nie każdy jest takim trollem, prawikiem jak Ty, że nie ma nic innego do roboty jak tylko dogadywanie innym na kafe. Jakbyś był normalnym człowiekiem to byś sobie siedział teraz z dziewczyną, albo znalazł jakiekolwiek pożyteczne zajęcie. Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc! :) O takie właśnie konkrety jak rekomendowane przez Was pensjonaty itp. mi chodziło :)

Gość fatalinka
Można by też pomyśleć o jakimś fajnym weekendzie SPA. W kwocie 1.500 zł dasz radę się zamknąć. Takie 3 dni w SPA nad morzem - na przykład, na pewno dobrze im zrobi. Zerknij może na tą ofertę, jest świetna: http://www.primaveraspa.pl/spa-wellness/ Masz tam u góry zakładkę "PAKIETY SPA", możesz wybrać coś konkretnego. Moim zdaniem, fajny byłby na przykład ten pakiet "3 dniowe SPA - Pakiet SPA dla dwojga". Pobyt razem z zabiegami to 1353 zł (dla dwóch osób już policzone), więc nawet mniej Cię to wyniesie razem. W ramach tego pakietu masz: Zabieg polinezyjski raj – dla niej: *Zabieg kosmetyczny na twarz, szyję i dekolt odpowiednio dobrany do rodzaju skóry *Żurawinowy zabieg na całe ciało, oczyszcza, rewitalizuje, przywraca jędrność i elastyczność skórze *Aromatyczny, relaksacyjny masaż pleców, ramion i karku *Pedicure SPA de Lux Zabieg energetyzująca eskapada – dla niego: *Detox SPA – detoksykująco – odżywczy zabieg na całe ciało wykorzystujący mineralne błoto z dna morskiego *Masaż sycylijski – intensywny masaż całego ciała, połączony z elementami strechingu i delikatnej mobilizacji *Manicure man express *Masaż refleksologiczny stóp Brzmi zachęcająco, myślę, że rodzice się zrelaksują ;).

Gość gość
co wy pieprzy/cie !? ! ? !! 60 lat i do sanatorium ??

Gość liokio
ja też mam prawie 60 lat i najbardziej to chciałabym jechać do Szczawnicy.Autorko, piszesz że góry odpoadają, ale w Szczawnicy jest gdzie chodzić po prostym . Jest tam mnóstwo sanatoriów , domów wczasowych, czy pensjonatów, wystarczy tylko poszukać odpowiedniej oferty. Poleciłabym sanatorium Budowlani, tyle że umiejscowiony jest wysoko, ale mają szeroką bazę rehabilitacyjną iwłasny basen, jest też SPA a może pensjonat u Malinowskich. Nowy budynek, blisko głównej ulicy, ale w głębi, więc nie ma hałasu samochodów.

Gość gość
Zapraszam serdecznie do mojego ośrodka wypoczynkowego, do miejscowości Międzybrodzie żywieckie /k Żywca. Na terenie ośrodka znajduje się 21 murowanych domków letniskowych czynnych przez CAŁY ROK . W skład każdego z nich wchodzi sypialnia 3 lub 4 osobowa ( w zależności od domku ) na piętrze . Na parterze znajduje się salon ( szafa , stolik, tv,radio , zestaw wypoczynkowy ) kuchnia ( objętościowy elektryczny ogrzewacz wody , kuchenka elektryczna, czajnik elektryczny , lodówka, naczynia , garnki , szklanki , kieliszki , sztućce ) , łazienka ( prysznic , wc umywalka z szafką , lustro ). W wyposażeniu domków są również grzejniki elektryczne , które stanowią główne źródło ogrzewania domków . Na terenie obiektu jest plac zabaw dla dzieci , duży parking oraz miejsce do grilowania . W domkach możliwość dostawek . Akceptujemy zwierzęta . Możliwość organizacji szkoleń , narad , spotkań rodzinnych . Miejscowość słynie z jednego z beskidzkich szczytów jakim jest "Żar" . Na asfaltowej drodze prowadzącej na ten szczyt można spotkać się z niecodziennym zjawiskiem przedmioty na pewnym odcinku tej drogi toczą się same pod górę wbrew prawu grawitacji . Na szczycie jest wyciąg narciarski sztucznie naśnieżany , a w okresie letnim na tym terenie funkcjonuje słynna w całej Polsce górskich szkoła szybowcowa i parolotniowa. Nieopodal naszego ośrodka płynie górski wodospad "Isepnica" potok ten wpada do przepływającej przez miejscowość rzeki "Soły" . Na terenie miejscowości znajduje się również jezioro Międzybrodzkie z piaszczystą plażą sztucznie utworzone poprzez spiętrzenie wód na rzece "Sole" . W okresie letnim wypożyczamy sprzęt wodny . W Porąbce ( miejscowość położona ok 5 km od naszego ośrodka ) można zwiedzać elektrownie wodną szczytowo-pompową "porąbka-Żar" Serdecznie zapraszam dla każdego są tu atrakcje o każdej porze roku i bardzo atrakcyjne ceny !

Gość gość
Może Wieliczka? :) Na rocznicę ślubu kupiłam moim rodzicom pakiet noclegów w http://hotellenart.pl/ . Byli naprawdę zachwyceni.

Gość gość
Myślę, że mogłoby się im spodobać w ładnym hotelu ze SPA. Ja z mężem byłam ostatnio w http://www.chotynia.pl/ . Świetne miejsce, mają warsztaty winiarskie i wiele atrakcji.

Gość gość
Hotel Medcial Sensus jest stworzony dla osob ktore chca zdrowo wypoczac :) pakiety zawieraja zbilansowane posilki pod okiem dietetyka zabiegi oraz poradnie fizjoterapeutyczna i lekarska ;) po takim pobytcie wraca sie zrelekasowanym i wypoczetym :) dodatkowe atrakcje jakie poponuje hotel oraz miasto polanica zdroj sa dodatkowym udogodnieniem ;) polecam goraco :)