Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blondyneczka87

Implantacja zarodka, jakie miałyście objawy? kontynuacja

Polecane posty

Być może akurat ja dostałam naturalnie bez wywoływania, myślę, że każdy przypadek może być inny. Podejrzewasz cykl bezowulacyjny czy masz stwierdzony? Może warto wybrać się do ginekologa i zobaczyć co i jak?

Gość Marlena000
Tak jak myślałam @ przyszła, pewnie znowu owulacji nie było :/ ten cykl był ponownie długi 41dni poprzedni 42 dni. Przed nami kolejny czwarty cykl starań, pozdrawiam dziewczyny

Gość gość
Marlena szkoda że nie masz jakichś wspomaga czy ....kasiek ja też w tym okresie czułam już ruchy :-) raz był mniej aktywny raz bardziej u mnie po wymiarach i z tego co narazie widać to dziewczynka :-) czekam ciągle aż iczozord napisze że karolek jest już w domu :-) maomi i jak tam lepiej już u ciebie mnie czasami jak chwyci zgaga to aż spać nie mogę :-( nitka i co z tym monitoringiem dalej ? Agnieszka czekam na twoje testowanie :-) gdyby jednaj

Gość Evi1705
To wyżej to ja zacięło mi się... Agnieszka gdyby (odpukać) nie udało się to i tak Przemyśl to żeby jeden cykl chociaż spróbować z tym duspathonem :-)

Gość gość
DOris, ja tylko podejrzewam cykl bezowulacyjny no bo jak inac. Zej wytlumaczyc, ze dzis mam 41 dc. Test ciazowy robiony w 40 dc negatywny a okresu i tak brak. Jesli przez weekend okres nie przyjdzie, a poki co, brak jest jakichkolwiek objawowo na @ to bede zmuszona pojsc do ginekologa. Pomyslalam wiec sobie. Ze skoro test jest negatywny to pewnie nie bylo owulacji i stad rozlegulowanie.

To rzeczywiście możliwe. W ogóle czytałam, że w roku mogą wystąpić 2-3 cykle bezowulacyjne i nie jest to nic nienormalnego tylko wiadomo, nam starającym się nie jest to na rękę bo wydłuża czas starań.

Evi no wlasnie ja nie codziennie czuje ale wydaje mi sie ze to jest maluch :) i to takie bardzo ale to bardzo delikatne :) no w koncu jakas dziewczynka bedzie bo dookola sami chlopcy sie rodza. Ciekawe co mi dzis powie, czy potwierdzi chlopaka czy jednak moze dziewczynka :)

Witajcie dziewczyny. Byłabym wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź i zrozumienie ponieważ już kompletnie nie wiem do kogo się zwrócić. Dzisiaj mam 21dc(1 maja pierwszy dzień krwawienia aż do 6maja) , nie mam pojęcia tak na dobrą sprawe kiedy miałam owulacje ponieważ tydzień temu(cykle 28,29) miał przyjść ten dzień a śluz kompletnie nierozciągliwy, testy na owulacje pokazywały dwie słabe kreski żadna z nich ni byla jaśniejsza bądź ciemniejsza. Od kilku dni zaobserwowałam u siebie biały śluz , taki serkowaty tylko czasem rozciągliwy + swędzenie pochwy. Jajnik czy podbrzusze nie boli "konkretnie" raz na 5 sekund odczuwam czasami jakiś ból. Żadnych innych objawów. Wiecie, mój mąż pracuje za granicą i kochaliśmy się ostatni raz 9 maja i od tego czasu nic. Na dodatek tego 9 był to nie pełny stosunek :/ Jak myślicie czy te objawy mogą być objawami ciąży.(wczoraj robiłam-jak panikara-test rano i był negatywny) Cykle mam raczej regularne, bardzo żadko zdaża się żeby miesiączka przychodziła wcześniej. Co mogą zwiastować te objawy, ciąże czy może jakieś zapalenie? Za tydzień miesiączka więc powinnam mieć sucho. Bardzo prosze was o pomoc. Pozdrawiam gorąco.

Natka wydaje mi się że raczej to chyba na jakąś infekcję wygląda, ale kto wie, są w aptece testy na infekcje intymne - może spróbuj zorbić, albo wybierz się do lekarza Marlena przykro mi że @ przyszła :( nie wybierasz się do gina po jakieś wspomagacze lub monitoring w tym cyklu? parzonamocna witaj :) ja nie zaobserwowałam u siebie żadnego plamienia implantacyjnego - tydzień po owulacji zaczęło mnie coś boleć w środku podczas stosunku i lekkie ciągnięcie w prawej pachwinie czułam - nie byłam pewna czy to jajnik czy wyrostek :) poza tym nic szczególnego nie czułam :) aneta gratuluję maluszka :) teraz już możesz się troszkę uspokoić :) dbaj o siebie :) Sarilec Tobie też spokoju życzę :) kiedy masz kolejną wizytę? :) Marta co tam u Ciebie? annamaria jak się czujesz? gościu oby Twój brak @ zaowocował dwiema kreseczkami :) Evi ja chyba przechwaliłam trochę dwój brak mdłości bo wczoraj znów miałam kiepski dzień, ale dziś znów troszkę lepiej - może tak już będzie po prostu :) senna jestem przez te deszczowe dni i nic mi się nie chce... dziś zaczęłam 9 tydzień :) dziewczyny która teraz testuje? :) reni, kasik, scarlet, lenna, pulowa, kamyczek, ruda, olilila, MamaOleńki, madziaaa88, ssylwusia, kamilusia122, julitaaaqq co tam u Was? który macie dc? Baletko co u Ciebie? wszystko ok? Emilia Blanka jak się miewacie? Iczozord chyba miała termin gdzieś na początek czerwca, ale może już Karolek jest na świecie :-) czekamy na wieści :)

Gość kasiek151
Natka mysle ze to moze byc infekcja. A ja bylam na wizycie i w sumie jestem jakas niezaspokojona :( nie potwierdzil mi plci, szybko zrobil USG pokazal tylko ze serce bije, lozysko jest ok, podnioslo sie, jest na przedniej scianie wiec pewnie to nie ruchy czulam :( i stwierdzil ze mam kandydoze ale zapomnial o recepcie i mi tez wylecialo z glowy :( mam nadzieje ze nic sie nie stanie przez 3 tygodnie do nastepnej wizyty jak bede z tym chodzic nie leczonym?

Natka wydaje mi sie ze 9 maja to za szybko na owulacje. A takie objawy (sluz) moze mowić o infekcji, tym bardziej ze odczuwasz swędzenie.. Kasiek i jak po wizycie? Znasz płeć? Wszystko w porządku? Evi ja kolejna wizytę mam w sobotę i wtedy zobaczę co z moim pęcherzykiem:) w poniedziałek miał 14 mm wiec teraz ma koło 20 pewnie, czytałam ze przyrasta średnio 2 na dobę:) mam tylko nadzieje ze sie nie wchłonął:) No i ze endo zgrubialo:) przytulanki trwają i tu sa dwie szkoły codziennie zeby trafić czy lepiej co dwa dni jak gin mówiła zeby sie plemniki zregenerowały? Jak wasi lekarze radzą? Dziewczyny a mierzycie sobie temperaturę? Wtedy przynajmniej byłoby wiadomo czy owulacja była czy sie przesunęła co? Ja np sluz plodny mam od jakiś 5 dni a owu jeszcze nie było i skoku temp tez nie. Wiec juz widm, ze samym śluzem nie ma sie co kierować..

Gość gość
Natka, skad pomysl ze przed miesiaczka musi byc sucho? Pytam z cirkawosci? Moim zdaniem test zrobilas za wczesnie. Swedzdnie moze swiadczyc o infekcji. Jesli nie przejdxie samo poszlabym do ginekologa.

Gość Doris32
Natka, przykro mi ale w ciąży to raczej nie jesteś. Tak jak pisała Nitka: 9dc to trochę za wcześnie na owulację i jeszcze ten niepełny stosunek (nawet w czasie owulacji jest bardzo niskie prawdopodobieństwo zajścia przy stosunku niepełnym - rozmawiałam na ten temat kiedyś z ginekologiem) . Tak jak poprzedniczki myślę, że to mogą być objawy jakiejś infekcji, umów się do ginekologa żeby zobaczył co i jak.

Natka serowata wydzielina plus swedzenie to moze byc nawet grzybica, lec do lekarza Justynka piekny wynik:D boshe Kochana jak ja Ci zazdroszcze :) u mnie okres sie zaczyna a maz wraca za tydzien :D

Gość gość
U mnie będzie przerwa na ok.4 m-ce ze staraniami.Ginekolog powiedziała,że dalej nie pękł mi pęcherzyk z tamtego miesiąca i dała mi tab.anty.żeby pękł lub sie wchłonął.Mam zacząć od nastepnej @,ale mam nadzieję że może jeszcze w tym m-cu sie uda,mam teraz 18dc,a jutro podobno mam miećowulację,robię testy owul.i trochę kreski sie przyciemniają,może pęcherz pęknie lub z 2 jajnika będzie owul.Ciesze się żetyle dziewczyn ma 2 kreski na teście,miło się to czyta i gratuluje wam.Ja juz powoli głupne z tym zajsciem w ciąże,mójjuz tego nie wytrzymuje i mówi,że to wszystko psychika robi,ale jak tu o tymnie mysleć jak się chce 2 dziecko bo czas leci,mam już 29lat i syna 4,5 lata.

Gość Ruda31
U mnie 20dc,czasem cos zakuje jajnik i w dole brzucha ale to raczej efekt ziółek hormony szaleją i jajniki tez bo one pobudzają ich pracę,strasznie muli mnie spanie :-( nic się nie nakręcam i na nic tak naprawde nie liczę co ma być to będzie do @ jeszcze daleko ma być planowo 31 maja

Gość Doris32
Emilia masz dopiero 29 lat i już raz udało Ci się zajść w ciążę, spokojnie,zajdziesz i w kolejną :) Wczoraj rozmawiałam z moją psycholog na ten temat, mówiła, że rzeczywiście psychika może w jakiś sposób utrudniać chociaż gdyby to ona miała decydujący wpływ to nie trzeba byłoby wymyślać antykoncepcji :). Mówiła też o orgazmie (chociaż to raczej nie jest jej działka), podobno pomaga, kwestia skurczy macicy i pochwy, które popychają plemniki w kierunku komórki jajowej, szyjka się obniża i "zasysa" więcej nasienia oraz obniża się kwaśny odczyn pochwy. Czy któraś z Was rozmawiała na ten temat ze swoim ginekologiem?

Gość kasik922
maomi no ja mam płodne tzn nawet sluz takiki a mojeg lubego nie ma :(

Gość Evi1705
Kasiek to już mogą być ruchy mi już podczas wizyty w 15 TC położna powiedziała że mam się przygotować na ruchy :-) kasik nie wiem czy można czekać ja na twoim miejscu bym od razu zadzwoniła i pod jechała tylko po receptę... maomi ja też tak miałam że raz było lepiej a raz klapa a chyba najgorsze było to że siedziałam w firmie... no nitka kontroluj to :-) natka moim zdaniem to infekcja a nie ciąża ....

Gość gość
Dziś @ nie przyszła, choć wypada. test negatywny:(

Gość Olilia92
Hej. U mnie 11 dc, miałam is na monitoring ale pocałowałam klamkę u pana ginekologa :p akurat dzisiaj miał zamknięte :| W poniedziałek pojadę, może jeszcze nic straconego :) będę miała 15 d to chyba tak akurat :)

Nitka nam kazał ostatnio codziennie jak było rzadziej to się nie udawało zobaczymy :-) Ruda to idziemy podobnie ja mam 19 dc. :-) Blondyneczka to akurat będziesz w okolicy dni płodnych jak wróci twój men oj będzie się działo :-)

Dziękuje kochane za odpowiedź. Swędzenie przeszło. Dzisiaj cały dzień mdłości do tego potworne ciągnięcie w dole brzucha. Wszystko takie dziewne. Chyba jakaś paranoja że może jednak się udało... Tylko tak jak mówiecie , jakim cudem jeśli ostatnie zbliżenie było 9 i jeszcze takie :/

Gość Marta0912
Maomi, jestem pod ogromnym wrażeniem jak Ty o wszystkich pamiętasz :* Ja czuję się dobrze. We wtorek odebrałam wyniki badań zleconych przez lekarza. Z tego co tam wydedukowałam to wyglądają na zadowalające. Miałam trochę kłopotu ze zrozumieniem wyniku na toksoplazmozę, ale poszperałam w necie, (wujek goo.. czasem jest pomocny ;) ) choć czasem trzeba uważać co się wyczyta bo potem człowiek chodzi struty. Do lekarza mam trochę czasu bo powiedział, żebym się pojawiła tak między 16-19 czerwca. Czytam Was codziennie i trzymam kciuki, za szczęśliwe wiadomości :)