Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kopniecia dziecka

Polecane posty

Gość gość

Czy kopniecia waszych dzieci po raz pierwszy jak je odczulyscie to wygladaly jak by was ktos ukul od srodka?? Bo moje dziecko wczoraj pierwszy raz koplo i te kopniecia byly jak ukucia od srodka

Gość gość
A czemu mowisz ze to kopniecie jak potem pytasz czy to kopniecie? Takie igly od srodka i klucie to nie kopniaki tylko powiekszajace sie wiezadla macicy i macica. A pierwsze ruchy dziecka to raczej takie babelki w brzuchu, pozniej ja to czulam jakby mnie ktos od srodka laskotal, no a teraz to juz mi armata zebra siniaczy od srodka :D a w ktorym tyg jestes?

Gość gość
Jestem w 19tygodniu ciazy a powiekszajaca sie macica mam taki bol jak przy miesiaczce ze mnie strasznie brzuch boli a teraz doszly bole w okolicach krzyza

Gość gość
ból jak przy miesiączce to nie powiększanie macicy???, tylko może dziać sie coś złego, np. wyw. przedwczesny poród, mówiłaś o tym lekarzowi? generalnie brzuch w ciazy nie powinien boleć, zachodza powolne procesy rozcigania, powiekszania etc... to nie boli

Gość gość
Podobno to jest normalne ale kiedy i jak poczuje ze to dziecko kopnelo ???

Gość gość
A kto powiedział ze rozciaganie macicy nie jest bolesne? Kazda kobieta odczuwa to inaczej, mnie czasem tak zakluje, ze az się ruszyc nie moge- 19 tc i tak jest od początku. Dziecko zdrowe, rozwija się prawidłowo. Ja w zeszłym tygodniu chyba poczulam takie jakby bąbelki ale tylko wieczorem i jak lezalam na boku. Do teraz nie wiem czy to ruchy:-).

Gość gość
Bzdury piszecie, bóle jak przy miesiączce nie są niczym normalnym w ciąży, przynajmniej poza porodem.

Gość gość
Bóle miesiączkowe to są bóle wywołane skurczami macicy, więc w ciąży to nie jest normalne.

Gość gość
Śmieszna jesteś Ty w 19tc. "Dziecko zdrowe", specjalista się znalazła, do (prawidłowego) porodu masz jeszcze daleko, nie jesteś nawet w połowie ciąży a wiesz co normalne, a co jakbyś 5 dzieci urodziła.

Gość gość
Bole miesiaczkowe w ciazy to normalka. I nikt tu bzdur nie gada.

Gość gość
A co jak wogole sie nie poczuje ruchow dziecka??

Gość gość
Bo moje dziecko wczoraj pierwszy raz koplo x KOPŁO? Wtf?

Gość gość
Doradzce bo nie wiem co mam zrobic

Gość gość
17.27. Ty za to inteligencja nie grzeszysz jeśli musisz koloryzowac wypowiedzi innych osób:-). Autorko, jesli będziesz spokojniejsza to idz do lekarza na kontrole.

Gość gość
A brzuch w ciazy koniec 4 a poczatek 5miesiaca jaki powinien byc bo ja mam troszeczke widoczny i sredni a lekarz na pierwszym usg powiedzial ze tydzien jest za male

Gość gość
Od czego jeszcze moze brzuch w ciazy bolec ?? Prosze o odpowiedzi

Gość gość
Przy powiększaniu macicy można odczuwać pewien dyskomfort, ale nie ból. takie igiełki nie zawsze są przyjemne, ale w żaden sposób nie można porównac tego z bólem miesiączkowym. Ja miałam ciąże zagrożoną od początku, dopiero w 18tc lekarz pozwolił mi wstać i bardzo starannie mnie szkolił co do bólu i wyraźnie powiedział, że BÓLE JAK NA MIESIĄCZKE --> DO SZPITALA!!!! nie musi to oznaczać od razu poronienia, ale na pewno nie są normalne i w takiej sytuacji trzeba się skonsultować z lekarzem. pytanie jeszcze czy jestes pewna że jest to ból jak na miesiączke, czy inny rodzaj bólu. z punktu widzenia fizjologii brzuch w ciąży nie boli!!! czasem moze być nieprzyjemnie jak ciągną więzadła, jak wbijają się igiełki, jak dziecko sie źle przekreci, albo skopie ci żebra i masz wrazenie posiniaczenia od środka, ale to nie ból, a jedynie dyskomfort

Gość gość
Teraz jakos nie odczuwam tych igielek tylko czuje pelny brzuch i taki ciezki ze dla mnie to troche dziwne uczucie jest nie mam krwawienia i wogole nie mialam

Gość gość
A czemu Ty nie pójdziesz na kontrole do lekarza? Ja spanikowalam jakies 2 tygodnie temu i od razu pojechalam do gina zeby sprawdzil czy wszystko ok. Kolejne 120 zł w plecy, ale cóż- nie zamierzam oszczędzać na moim dziecku.

Gość gość
Podepne się pod temat bo chyba odczulam pierwsze ruchy- 19 tc. Kiedy Wy odczulyscie? Z jaka częstotliwościa? Na poczatku to chyba raz się czuje, raz nie?

Gość gość
Ja wizyte mam za 2tygodnie i ginekolog ma mi puscic bicie serca czy wszystko jest ok a potem mam badanie usg

Gość gość
jak czujesz pełny brzuch to może to po prostu zaparcia i jelita cię bolą?

Gość gość
Nie to nie a brzuch w ciazy koniec 4miesiaca a 5 miesiaca moze sie zdarzyc ze jest maly?? Bo wedlug mnie moj jest sredni

Gość gość
Martwie sie dajcie odpowiedzi bo nie wiem