Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ado

mieszkam w Niemczech z narzeczona,... zaszła w ciążę, jest w 6 tyg. ....

Polecane posty

Gość gość
Sorry, nie doczytalem, ze pracuje. Ale to nie zmienia faktu, ze puscic sie i tak mogla :D tym bardziej, ze z tego co tam liznalem (nie czytalem wszystkich tych Twoich wypocin) wynika, nie mieszkacie ze soba, bo Ty tam, a ona w PL

Gość gość
Chyba nie macie innego wyjscia niz tylko wziac slub,albo znalezc prace dla twojej dziewczyny.innego wyjscia tu nie widze.oczywiscie to ty bedziesz musial ja utrzymac na zasilki nie macie co liczyc. Po twojej wypowiedzi rozumiemy ze Ty pracujesz? Jesli nie wezmiesz z nia slubu, bedzie musiala rodzic ichodzic do lekarza w Pl, no chyba ze w Niemczech znajdzie prace, no ale to oczywiste. Pozdrawiam z Monachium

Gość gość
Najlepiej będzie jeśli poszukasz w Google forum Polonii mieszkajacej w Niemczech. Może znajdziesz tam podobny przypadek. kafeteria to nie jest dobre miejsce do szukania pomocy. Powodzenia ;)

Gość gość
ja Ci powiem. Po pierwsze jesli kobieta nie ma ubezpieczenie w niemczech,za wszystko musi placic. Wizyty to koszt ok 100e plus badania drugie tyle. wszystko przynajmniej raz w miesiacu. Sam porod to koszt ok 3tys e. Tez mieszkalam w bayern,ale ze wzgledu na koszt porodu,wizyt i badan wrocilam do PL. Zwroc uwage,ze jesli cos sie Twojej kobiecie stanie w ciazy,zabiora ja do szpitala to za wszystkie badania plus karetka zaplaci z wlasnej kieszeni,a to wcale nie jest mala kwota. Zasilek dostaniesz Ty jesli masz umowe o prace niemiecka,lub jesli odprowadzasz w niemczech podatki na firme. Do tego doichodzi elterngeld. pozdrawiam

Gość gość
Bravo następni idioci sie rozmnazają , mozesz iść do jobcenter ( harz 4 ) może sie uda to dostanie ubezpieczenie , jesli pracujesz będzie to dzielone na was dwóch , kinder geld dopiero po porodzie , ale jest jedno ale chłopcze oni cię zgnebia , jesli masz prace do bedą wszystko robić żebyś poszedł do innej ( lepiej płatnej w ich oczach ) będziesz musiał kursy robić , jak nie pracujesz oj przygotuj sie na " zabawę " , nawet jak masz cały etat , powiedzą ze masz iść dodatkowo na 400€ prace . Twoja dziewczynę zostawia do 3 urodzin dziecka , pare tygodni przed urodzinami wołają na termin i sie zaczyna . Miałam znajomych , co z nimi zrobili , oj ale tak to jest jak człowiek kombinuje , to sie złe kończy . W Niemczech maja dużo kombinatorow , i wiedza jak sie z nimi obchodzić

Gość gość
A jesli jest w ciąży to pracy nigdzie nie dostanie ( chyba ze na czarno )

"narzeczona,... zaszła w ciążę" sama nie zaszła, Ty bombardowałeś w nią klejem, więc powinieneś teraz tyrać podwójnie. Nie czytałam ani jednej Twojej wiadomości, bo niestety się nie da nic wywnioskować z tego chaotycznego teku pełnego niepotrzepnych kropek :D pozdrawiam......... :D

Gość gość
A jesli jest w ciąży to pracy nigdzie nie dostanie ( chyba ze na czarno )

Gość mieszkam w Niemczech
Czy twoja dziewczyna jest ubezpieczona? W jakiej Krankenkassie jestes Ty ubezpieczony?Jak bedzie Twoja zona to przepiszesz ja do swojej Krankenkasse. Jak bedzie konkubina to nie wiem jak to wyglada...

Gość mieszkam w Niemczech
Robiles kurs jezykowy w Niemczech?Moze wyslij teraz narzeczona,skoro nie pracuje,ma czas? Majac zrobiony kurs mozesz po 8 latach starac sie o niemiecki dowod a zona po 3 latach.

Gość gość
Autor się obraził :D