Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ado

mieszkam w Niemczech z narzeczona,... zaszła w ciążę, jest w 6 tyg. ....

Polecane posty

Gość Ado

mieszkam w Niemczech,bayern,... z narzeczona,... zaszła w ciążę, jest w 6 tyg. .... nigdy tu nie pracowala.... jest od 5 lat zameldowana u mnie .... na jaka pomoc mozemy liczyć teraz od państwa DE .... ja jestem w Niemczech 7 lat... teraz idź 8my. ... co mamy zrobić? .... wziąć cywilny? Czy lepiej nie? Proszę was doradźcie nam .... i proszę abyście pisali jeżeli macie tylko pojecie na ten temat.... nie chce być wprowadzony w błąd. ... dzięki wam !!!

Gość gość
zaciął ci się klawisz z kropką?

Gość gość
Poprostu próbowałem wytłumaczyć dokładnie moja sytuacje w jakiej się znajduje. ..

Gość gość
znajdujesz się w gó/wnianej sytuacji weź się do roboty i zarób na rodzinę, którą stworzyłeś

Gość gość
Ale wlasnie... ja prosiłem o kakrety ....

Gość gość
i kup sobie słownik

Gość gość
kindergeld, jesli nie pracujesz na czarno ona w sumie tez powinna dostawac jakis zasilek?

Gość gość
Popatrz popatrz .... a skąd ty wiesz ze moja narzeczona nie chcepracowac.... jakie wnioski. ...wow brawo .... afery sta z ciebie i klamca. .... moja kobieta właśnie chcę pracować i sUkamy non stop. ... ale problem jest z niemiecki..... uczy się od podstaw.... juz umie się dogadać ale ciezko o prace..... ale koleś z ciebie idź lepiej poz się spać bo popatrz która godzina ....pewnie jesteś zmęczony i potrzebujesz snu koleś nara.....

Gość gość
5 lat ?? co robiła ? wiesz co, nie interesuje mnie jak żyjecie ale jak ktoś siedzi 5 lat i nic nie robi w państwie takim jak DE to...chyba jedyne na co liczy to na zyski :O wk********a mnie takie podejście do życia , bo można choć pracować na czarno aby coś mieć z tej emigracji a tu toootalny leń śmierdzący który bazuje na Twojej pracy ! Co może ...? Otóż , zależy od Twojego ubezpieczenia ,musisz napisać na jakich warunkach pracujesz w DE

Gość gość
ale koleś nie znasz sytuacji naszej. .... dlaczego ty piszesz takie beznadziejne rzeczy. .. sam wymysliles sobie jakąś bajkę ze moja kobietą ..... to len, żeruje na mnie, nierób. ... ty zastanów się co ty wogle piszesz i jak ty sam sobie bajki tworzysz..... nie opisywalem ci odnośnie mojej kobiety nic... dlaczego sam stwierdzasz fakty ..... i sam sobie je komentujesz.... popisuJesz się tu na forum KIM TO TY NIE JESTEŚ .... WAŻNIAK ZASRANY.... wielce mądry. .... a taki naprawdę AFERZYSTA. ... FAŁSZYWY SKURCZYSYN. ... WIG JESTEŚ TAKI HAMSKI I PRZEDE WSZYSTKIM TĘPY JAK BUT..... WIDZISZ TUTAJ JA W MOIM PYTANIP PROSILEM O KAKRETY ..... o tych żeby mi pomogli. ... Ty jesteś jeden z tych Polaków za granicą którzy pewnie przy Polakach mówią po Niemiecku. ....bo ci wstyd się przyznać żeś Polak... niemiecki paszport masz naprwno i się szczycisz.... a i pewnie jesteś ze Schlesien a nie ze śląska cz ta opolskiego..... jesteś zakuta pala. .... takich jak ty trzeba tepic. ... zero pomocy.... fest jestes..... ludzie jacy wy jesteście falszywi. ... najleiej takich na księżyc i spokój ... ciężko znaleźć człowieka o dobrychyba zamiarach który by pomógł.... ale są jeszcze tacy ludzie.... wiesz co .... gnojku. ... moja od 5 lat jest zameldowania u mnie .... ale ma meldunek w PŁ bo tam ma też swój stały pobyt. ... i prą e w ktirej trzyma się ledwo ledwo.... co miesiąc przedłużają umowe.... w weekendy staramy się żeby odwiedzać ona do mnie ja do niej ..... itp..... a przy okazji rozgladamy się za czymś dla niej. ... wiec spiepszaj ty z****** bajko pisarzu i rób swoje opinie komu innemu. ... zaczynając oczywiście od zdolowania. .... wymadrzania sie.... wymyslania. ... i pokazywania kim ty kurde nie jestes.... jesteś nikim i nie mam pojęcia na chu j ty tu jesteś wole jesteś nikim i wypiera dala j ....działasz mi na nerwy których nie mam .... i dlatego masz szczęście ze piszemy bo jak bysmy się widzieli to nos.... wal się na ryj...

Gość gość
Tepak haha

Gość gość
prostak z ciebie jak ch...j no ale najwięcej takich w DE widzę to co dziennie na ulicy w pracy czy w sklepie :) Twoja baba jak widać leń jak cholera , bo prócz tego że zmarnowałeś 10 minut na klikanie w klawiaturę nie zaprzeczyłeś insynuacji jakoby nie pracowała:) Czyli dobrze napisałem ,leń i pasożyt do tego rozpleniła się jak królik parkowy w DE :) Powiem krótko ...chłopcze masz ubezpieke na full to masz pełne prawa a ona przy Tobie jak weźmie ślub z Tobą. Nie rozumiem takich ludzi jak wy , bo mimo twojej pracy będziecie tu żyć jak dziady i nie pisze tego złośliwie tylko wiem jak to tutaj wygląda ponieważ , pracuję w urzędzie :) powodzenia

Gość gość
Takich jak ty to dużo i jesteście p******i.... zdroscicie....nie rozumiesz takich ludzi jak ja .... a ty jak się dowiedziałeś o takich rzeczach .... tez nie wiedziales.... tez od kogoś się dowiedziales. ...tepaku chyba że urodziłeś się z wiedzą :) !ale i tak nikt cię nie lubi pewb nie.... k***s .... wole w urzędzie pracujesz ? To z******tch mają pracowników po c***u fest niemili ale tacy wlasnie jestescie Zasrani urzednicy. .. robicie się cze z mózgu ludziom i oszukujecie ... wy pajace...

Gość gość
konkretnie pisz :) nie używaj kropek i staraj się pisać czytelnie daruj sobie wyzwiska ,sensu w tym żadnego nie widzę :)

Gość gość
Takich jak ty to dużo i jesteście p******i.... zdroscicie....nie rozumiesz takich ludzi jak ja .... a ty jak się dowiedziałeś o takich rzeczach .... tez nie wiedziales.... tez od kogoś się dowiedziales. ...tepaku chyba że urodziłeś się z wiedzą :) !ale i tak nikt cię nie lubi pewb nie.... k***s .... wole w urzędzie pracujesz ? To z******tch mają pracowników po c***u fest niemili ale tacy wlasnie jestescie Zasrani urzednicy. .. robicie się cze z mózgu ludziom i oszukujecie ... wy pajace...

Gość gość
nie pij , nie kopiuj tego co już "spłodziłeś" pisz konkretnie bo jak tak dalej będziesz się zachowywać to zdechniecie z głodu w tych niemczech :)

Gość gość
na czym ty piszesz? na domofonie? :O

Gość gośćaaa
Z tego co ha zrozumiałam jego dziewczyna ma meldunek u niego ale tam nie przebywał na stałe, mieszka w Polsce i jeździ do niego na spotkania, Nie wiem czy nie pracuje w Polsce, ale to jest nie istotne w tym temacie. Pytanie brzmi do jakich zasiłków i pomocy mają prawo spodziewając się dziecka, podczas gdy ona będąć zameldowaną przy nim nigdy w Niemczech nie pracowała. :) Bardzo proste pytanie ale widać skrajne emocje biorą górę, trzeba zaraz przecież ludzi od leni wyzywać itd... Chamy jesteście i tyle wam powiem. Wyzywacie ciężarną kobietę od leni nic o niej nie wiedząc. Jakim trzeba być prostakiem żeby się w ten sposób zachowywać. Sama jestem kobietą i na prawdę nie potrafię zrozumieć że ludziom tak ciężko przychodzi życzliwość i chęć pomocy młodym ludziom spodziewającym się dziecka. Nic was to nie kosztuje, a jeśli nie macie pojęcia o tym i nie wiecie to po co te wyzwiska i udzielanie i złośliwość? Autorze musisz poszukać gdzieś indziej, na pewno w google powinieneś coś znaleźć bo tutaj w tym gnieździe żmij tylko zepsujesz sobie humor

Gość gość
Punkt pierwszy , nie ma życzliwości w DE ,nie ma uprzejmości choć tak wam będzie się wydawać :) Tu jest twarde życie i tylko głupcy uważają ,że "wszyscy ich kochają " Nie ma współczucia ,bo to nie ten wiek :) Kochacie współczesne czasy? Zapewne tak,zatem witamy w demokracji :) Dwa, chłopak niech dorośnie i zacznie pisać konkretnie :) A Ty młoda się nie pultaj ,i nie wymagaj od świata tego czego ci własna rodzina nie zapewniła ;) a teraz do rzeczy ...

Gość gość
wysublimowany cynizm to jest to co lubie, szacun gosciu 🖐️

Gość gość
Powiem tak żeby wszystko co kochasz zesralo ci się na ryj ty debilu .... ty k*****e nacpany. ... będziesz bral moresom do buzi ty ce lu zaczeles to masz gniota ******a

Gość gość32
Napisz o co chodzi, ale bez tych wielokropków, bo z nimi, to nie wiem co chcesz.

Gość Wale we doope polskich szwabow
Zluzuj gume w gaciach, bo Ci po kablach pojdzie i bedziesz mial kolejny wydatek na glowie :o

Gość gość
a wyskrobać nie możecie?

Gość gość
Gowno dostaniecie.

Gość gość
skrobanka w DE jest legalna, nie to co w katolandzie

Gość gość
Najważniejsze to ubezpieczenie dla niej bo poród kosztuje około 10tys€!!nic jej się nie należy jeśli nie pracowała przynajmniej rok i 3moesiace!!! Ty jeśli pracujesz legalnie to będzie należeć się kindergeld o to tyle! A tak poza tym jeśli mogę wypowiedzieć swoje zdanie to tępić takich jak ty którzy chcą żerować na państwie , już w pierwszym poście się pytasz co wam się należy ! Do pracy a nie tylko kasę wyciągać !! Darmozjady piepszone

Gość gość
Nie uzywaj tych wielokropko. Ten znak interpunkcyjny ma inne zastosowanie, a Twoja eypowiedz przez ich nadmiar nie staje sie poexja eysokich lotow tylko nieczytelnym belkotem.

Gość gość
Jestes pewny, ze to Twoje dziecko? Moze z tego bezrobocia sie puscila?

Gość gość
Autorze przestan pisać z tymi kropkami bo nic nie idzie zrozumieć albo naucz się pisac!