Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żłobek przedszkole najlepsze rozwiązanie dla małego dziecka

Polecane posty

Gość gość

taka jest prawda, tam dziecko czuje się dobrze, ćwiczy czynności społeczne, ma kontakt z rówieśnikami, czyli znów mnóstwo ćwiczeń społecznych. A po południu wraca do rodziców i ich kocha :)

Gość gość
chyba żartujesz jeśli chodzi o żłobek :O, nie znasz psychologii rozwoju dziecka, postaw...no chyba że mówisz o 2,5 latku w żłobku, a nie o dziecku, około rocznym...

Gość gość
Jasne że tak pod warunkiem że krzywda mu się tam nie dzieje i nie choruje!

Gość gość
No tak o 2,5 letnim młodsze to się tulić do mamy powinno jeszcze a nie z obcymi babami!

Gość gość
Dla mnie żłobek to ostateczność, nam się udało uniknąć...no nie wyobrażam sobie totalnie rocznego dziecka całe dnie w żłobku :O

Gość gość
Nam niestety nie udało się tego uniknąć. Nie mamy żadnej babci w Warszawie. A jeśli chciałam wrócić do pracy chociaż na pół etatu to musieliśmy Misię zapisać do żłobka. Na szczęście mamy bardzo fajne miejsce zaraz obok domu (http://przedszkole-promyk.pl/) i mogliśmy tam ją zapisać. Więc odbierałam ją od razu po powrocie z pracy. I staram się nadrobić te kilka godzin mojej nieobecności. Na szczęście kadra jest miła, życzliwa i ciepła, więc nie mam obaw, że czas tam spędzony będzie dla niej traumatyczny.

Gość gość
Dziecko musi mieć swój wiek by można było je wysłać do przedszkola. Ja swoje zaprowadziłam w wieku 3 lat, wydaje mi się że wtedy była już przygotowana na to. Udałyśmy się do mniejszego niepublicznego przedszkola http://www.cherrygarden.pl/ z polecenia znajomego i jak dotąd wydaje mi się że jest szczęśliwa.

Gość gość
Również się z tym zgadzam, ja od razu jak tylko mogłam posłałam swoje dziecko do przedszkola. Wybrałam akurat niepubliczne www.wielkaprzygoda.com ze względu na to że chce by moje dziecko było pod większą opieką i było bardziej zaangażowane niż w dużych grupach w publicznym.

Gość gość
W pełni się z tym zgadzam. Odkąd z mężem posłaliśmy naszego Jasia do prywatnego przedszkola www.przedszkolekonradek.pl, widzę duże postępy w jego rozwoju. Nawiązuje tam przyjaźnie, uczy się wielu przydatnych rzeczy, tego jak funkcjonować w grupie itp. Kadra tego przedszkola stwarza idealne warunki do tego. Mają tam duże doświadczenie w zajmowaniu się dziećmi, wychowywaniu ich, nauczaniu. W ogóle powiem Wam, że wybór tego przedszkola to był strzał w dziesiątkę. trzyma super poziom pod każdym względem właściwie