Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starsza partnerka i zapoznanie rodziny

Polecane posty

Gość gość

Prosze przyjac taki scenariusz: Zwiazek dwoch osob. Partner jest o 4 lata mlodszy od partnerki. Czlowiek obyty, ale pochodzacy z dosc "tradycyjnie myslacej" rodziny (bez urazy dla kogokolwiek - przeciez rozni sa ludzie). Chce ja zapoznac z rodzina i rodzenstwem, ale boi sie aby nie powiedzieli ani nie zasugerowali czegos co ja urazi. Jak to najlepiej zalatwic?

Gość gość
o Ludzie jakie ty masz chłopie problemy:-D I co z tego ze jesteś młodszy?? Moja kolezanka ma narzeczonego 6 lat młodszego i sa szczęśliwi. Co to ma za znaczenie?? Gorzej jakbyś był od niej 20 lat sgtarszy ale 4 lata młodszy?? weź nie świruj

Gość gość
Taka róznica jest widoczna u dzieci i nastolatków, ale u dorosłych całkowicie niedostrzegalna. Rodzina tradycyjnie myśląca czy grupa prostaków?

Gość gość
W codziennych kregach to nie ma znaczenia i absolutnie nie jest widoczne, ale ta rodzina jest naprawde "tradycyjna." Jezeli cos powiedza nie tak, to moze to byc przyjete jako niechec do jej osoby.

Gość gość
Ja też jestem starsza od mojego przyszłego męża o 2 lata i nikt nie ma z tym problemu w kręgu rodzinnym;)

Gość gość
Tu nie chodzi o to, ze bedzie z tym problem. Ta rodzina potrafi byc po prostu bardzo bezposrednia, a partnerka jest kobieta z klasa, i moze nie wyjsc tak jak powinno.