Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 palmeciak

Czy to dobry moment na nieruchomo艣ci?

Polecane posty

Go艣膰 palmeciak

Czy to Waszym zdaniem dobry moment na zakup nieruchomo艣ci? Mo偶e by膰 jeszcze taniej? Czeka膰 czy inwestowa膰 ju偶 teraz?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 haciolak
Ale co? Mieszkania? Mieszkania s膮 rekordowo tanie, jest ich mn贸stwo i raczej b臋dzie jeszcze taniej. Jak na razie np. kupowanie mieszkania pod wynajem to jedna wielka bzdura, mo偶na co najwy偶ej wtopi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 palmeciak
Bardziej lokale u偶ytkowe, ewentualnie mniejsze hale magazynowe, jaki艣 ma艂y biurowiec. Tak si臋 z艂o偶y艂o, 偶e dysponujemy du偶ym kapita艂em, ale te偶 jednocze艣nie chcemy go perfekcyjnie wykorzysta膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 utaras
Panowie - w tym momencie w nieruchomo艣ciach mo偶na zrobi膰 艣wietny interes, bo okazji jest ca艂a masa, ale trudno przewidzie膰 za jaki czas faktycznie te ceny p贸jd膮 do g贸ry...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zalezy dla kogo, ja kupuj臋 mieszkania na rynku wt贸rnym ale tylko wy艂apuj臋 dobre okazje nie kupuj臋 po to 偶eby sprzedaj膮cemu da膰 kase tylko jak widz臋 interes w tym je艣li jest dobra lokalizacja , potrzebna dla spo艂eczno艣ci , mieszkanie dobre , niski czynsz, dobra spo艂dzielnia i czlowiek chce szybko pieni膮dze w ci膮gu miesi膮ca , jakiekolwiek pieni膮dze aby mie膰 bo musi to wtedy jest okazja i kupuj臋 szybko na takim mieszkaniu nigdy nie strac臋 bo mam kolejk臋 ch臋tnych do wynajmu a i sprzeda膰 moge od razy z 30 % zarobkiem i kupowa膰 nast臋pne w ci膮gu 2 lat wi臋c zale偶y jak dla kogo i jakie mieszkanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bawarski
Firma, kt贸r膮 tutaj wspomnieli艣cie ma w bazie nawet hale w SSE, a to precyzyjnie dowodzi, 偶e to jest okres wyj膮tkowo niskich cenach i okazji. Nie s膮dz臋, aby jaki艣 czas temu co艣 takiego mia艂o prawo d艂ugo wisie膰. Bardzo szybko zosta艂oby przej臋te.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no oczywiscie ze tak ale to tylko jak sie wie jak 333 www.youtube.com/watch?v=H8dqeVcRT4g

Udost臋pnij ten post

Spo艂ecze艅stwo jest biedne, nie sta膰 go na kredyty hipoteczne, bezrobocie du偶e, pensje niskie, nie pr臋dko si臋 to zmieni. Deweloperzy musz膮 budowa膰, musz膮 p艂aci膰 pensje pracownikom, musz膮 kupowa膰 nowe grunty i musz膮 sprzedawa膰 mieszkania. Poda偶 z roku na rok jest coraz wi臋ksza, bo sporo mieszka艅 wraca z rynku wt贸rnego. Do tego dochodz膮 mieszkania z licytacji komorniczych. Starzej膮ce si臋 spo艂ecze艅stwo, zgony, mieszkania po rodzicach - cz臋sto zb臋dne, wymagaj膮ce remontu, r贸wnie偶 trafiaj膮 na rynek. Ceny spadaj膮 i b臋d膮 spada膰 jeszcze przez co najmniej 10 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dla mnie nie ma regu艂y 偶e taniej膮, sraj膮 itp zawsze jest tak 偶e kto艣 wystawia np nieatrakcyjne mieszkanie i chce za to bajo艅sk膮 sum臋 bo ma sentyment i jest emocjonalnie zwi膮zany i zawsze s膮 okazje to sie nie zmienia od co najmniej 10 lat ten co wystawia mieszkanie w boazerii, z terma gazow膮, 4 pietro w 4 pietrowym bloku , wyposazone jak skansen z 1981 roku, nieciekawa okolica to nie mo偶e sprzeda膰 i b臋dzie narzeka艂 偶e kryzys bo mieszkania mu nie chc膮 kupi膰 ja obracam got贸wk膮 i takiego nie kupi臋 kupuj臋 okazj臋 gdy jest tanio a mieszkanie dobre i wtedy nie trace pieni臋dzy a zarabiam, mam przych贸d i nie narzekam , cho膰by nie wiem jaki kryzys by艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 partusiak
Je艣li chodzi o mieszkania pod inwestycje, pod wynajem to nie ma to sensu - mieszka艅 jest ca艂a masa i nie ma nimi zainteresowania. Je艣li macie a偶 takie 艣rodki, aby wej艣膰 w hale magazynowe to warto, ale jednak to jest inwestycja pod powa偶nego gracza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kajmano
Je艣li nie kupi膰 to wybudowa膰 --> http://www.jartom.com/hale-budowa/koszt-cena-cennik Ale o czym ta dyskusja - kto z was posiada na tyle du偶膮 kas臋, aby faktycznie m贸c zainwestowa膰 w co艣 takiego? Przecie偶 to inwestycja na d艂ugie lata.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Krzychek
Teraz mieszkania s膮 najta艅sze, ja dzi臋ki temu kupi艂em swoje 40 m2 z dop艂atami dla m艂odych, wybra艂em lokalnego dewelopera z rodzinnego Ostrzeszowa, kt贸ry dodatkowo wyka艅cza. Jakbym teraz nie kupi艂 to chyba bym czeka艂 kolejne ile艣 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nic dziwnego, ze taniej膮, najpierw by艂a ustawa deweloperska reguluj膮ca ca艂y proces inwestycyjny a teraz kredyty we Frankach. Dobrze 偶e w MDM przymusowo trzeba bra膰 kredyt w z艂ot贸wkach. Teraz miliony Polak贸w mog膮 podzi臋kowa膰 pa艅stwu, 偶e taki wym贸g obowi膮zywa艂. A co to za budynek w Ostrzeszowie, ile kondygnacji?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja od roku buduj臋 domek, niewielki, 120m2, bez kredyt贸w. Pracuj臋 w Belgii, inwestuj臋 w Polsce. ale... coraz wi臋cej mam w膮tpliwo艣ci czy jest sens mie膰 co艣 na w艂asno艣膰. Cz艂owiek jest uwi膮zany do miejsca, a jak tam pracy nie ma wpada w marazm...

Udost臋pnij ten post

Zale偶y na jakiego rodzaju nieruchomo艣ci. Ja osobi艣cie nie inwestowa艂abym teraz w mieszkania. Moim zdaniem lepsz膮 opcj膮 s膮 lokale us艂ugowe. Ch臋tnych na wynajem nie powinno zabrakn膮膰 i zysk te偶 powinien by膰 w miar臋 stabilny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gedi
Na nieruchomo艣ciach zawsze mo偶na zarobi膰. Pytanie ile mo偶esz zainwestowa膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Obecnie mieszkania s膮 wyj膮tkowo tanie, jest ich coraz wi臋cej dlatego wyb贸r jest spory. Atrakcyjna ofert臋 pod wzgl臋dem finansowym i mieszkaniowym ma Geo Grupa z Krakowa. Jestem na zakupie mieszkania w Fabryce Czekolady http://www.geogrupa.pl/fabryka-czekolady/o-inwestycji.html. Deweloper dzia艂a bardzo sprawnie i szybko, wszystko w terminie og贸lnie bardzo du偶y plus :).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tanie mieszkania? cikawe gdzie w Warszawie nadal nie nie stac na mieszkanie 2pokojowe w porzadnej dzielnicy, na kredyt niechce brac I splacac przez nastepne 20 lat a za gotowke nigdymnie nie bedzie stac, wiec gdzie tu tanie mieszkania???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zdecydowanie tak. Wynajmuj臋 moje biuro za po艣rednictwem agencji http://4rent.pl/ . Bardzo mi pomogli i teraz czerpi臋 z wynajmu niez艂e dochody.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najlepiej to porozgl膮daj si臋 za ofertami od biur nieruchomo艣ci i b臋dziesz wiedzia艂a. Ja znam godne polecenia biuro www.milenium.nieruchomosci.pl . Je偶eli ju偶 podj臋艂a艣 decyzj臋 to nie ma co z tym bardzo d艂ugo zwleka膰.

Udost臋pnij ten post