Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carramiana

Jaki syrop polecacie dla dziecka na kaszel

Polecane posty

Gość carramiana

Mój mały właśnie przechodzi przeziębienie. Syrop, który mu podaję nie bardzo działa i nie pomaga na kaszel. Czy macie jakieś sprawdzone, które dziecku 5letniemu można podać?

Gość hambcrapenpie1973uybep
Mój mały właśnie przechodzi przeziębienie. Syrop, który mu podaję nie bardzo działa i nie pomaga na kaszel. Czy macie jakieś sprawdzone, które dziecku 5letniemu można podać? Jasne http://l.chananwalia.com/17

Gość gość
Supremin i chyba Flegamina, ale nie jestem pewna.

Gość gość
Zależy jaki to kaszel bo Supremin jest na suchy i tylko wtedy może pomóc, a na mokry np.Ambroksol. Jeśli to typowo infekcja wirusowa to podałabym dodatkowo Neosine.

Gość gość
Aha i ktoś tu napisał, że Supremin i Flegamina ale to też dwa leki które się wykluczają nawzajem ponieważ jeden jest wykrztuśny a drugi na suchy kaszel.

Gość gość
Mój mały właśnie niedawno miał paskudny mokry kaszel i bardzo mu pomagał fosidal. Działa też przeciwzapalnie, więc uniknęliśmy antybiotyków tym razem.

Gość gość
Fosidal rzeczywiście skuteczny. Tej zimy mamy jakąś masakrę z przeziębieniami, więc porządnie go wypróbowałam na córce ;) Dużym ułatwieniem też jest to, że jej smak podpasował i się nie krzywi jak ma go łykać, bo normalnie to by nam dała popalić ;)

Gość gość
U nas pulneo tylko pomaga

U nas na mokry tylko prawoślazowy, po innych wykrztuśnych tylko kasłała bardziej, a końca kaszlu nie było widać. Po prawoślazie zawsze przechodziło jak ręką odjął w ciągu 3, max 4 dni.

Gość gość
Na chrypke calcium, supremin lub sinecod na suchy.

Gość gość
jeżeli na kaszel to tylko fosidal, lekarz mówił, ze najlepszy pośród tych dostępnych.

Gość gość
Juz idiotki przestancie spamowac z tym fosidalem,od razu widac,ze jedna osoba to pisze

Gość gość
oczywiście, a pulneo i flegamina to nie widać?:P

Gość Jolka69
Syrop z tymianku - Wypróbowałam i działa :) Wypełnij litrowy słoik liśćmi tymianku do 1/3 jego wysokości. Zagotuj litr wody i wymieszaj z 0,5 kg cukru. Następnie zalej wodą z cukrem tymianek i wymieszaj. Zamknij słoik i odstaw do na 2 dni w suche i chodne miejsce. Po tym czasie przecedź syrop przez sito i przelej do buteleczek. Syrop można spożywać po 1 łyżce 2-3 razy dziennie. Zamiast cukru dodałam miód i trochę cytryny do smaku. Dzieciom smakował i co najważniejsze jest całkowicie naturalny. Z tych mniej naturalnych fenspogal i ziołowe cukierki na kaszel do ssania.

Gość gość
Dziewczyny a można podawać dwa syropy dwulatce takie jak prawoślazowy i junior angin? bo lekarka kazala prawoślazowy a mialam napoczety junior angin rowniez w domu i zapomnialam jej spytac. Podaje malej i ten i ten 2 razy dziennie

Gość Barbarra121
cyt: jeżeli na kaszel to tylko fosidal, lekarz mówił, ze najlepszy pośród tych dostępnych. - Niezła opinia - tylko, że FOSIDAL ma w składzie ŻÓŁCIEŃ POMARAŃCZOWĄ, która w częśći krajów jest już zakazana, bo powoduje alergie u dzieci. Do tego może mieć działanie rakotwórcze, jak pokazują eksperymenty. Ja ten syrop omijam szerokim łukiem.

Gość UlkajYja2
U nas na razie króluje fenspogal, małemu kaszel po nim przechodzi, staram się też robić dodatkow inhalacje i z perspektywy czasu obiektywnie stwierdzam, że inwestycja w inhalator to czysty zysk, flegma lepiej się odkasłuje i nie schodzi do oskżeli.

Gość gość
No właśnie... A co do składu … to orientujecie się, które dokładnie popularne syropy mają w składzie kodeinę? Przeczytałam artykuł o tym, że ta substancja może upośledzać działanie ośrodkowego układu nerwowego dzieci! Póki co śledzę takie informacje w necie, teraz jestem w 7 miesiącu ciąży więc jeszcze mam czas na neta, dajcie znać, co sądzicie o temacie tych syropów.

Gość gość
niestety wiele syropów ma takie "cuda" czyli syntetyczne pochodne morfiny w skladzie!!!! uwazajcie i nie dawajcie sobie wciskac kitu w aptece

Gość gość
do tej pory sie tym tematem nie przejmowalam ale nie wiedzialam, ze kodeina (metylomofrina) jest naturalnym alkaloidem opium ... ! i to ma leczyc? raczej szkodzi....

Gość malffusia
dla dziecka to Sambucol Junior i nie musicie sie o nic martwic, bo jest w 100% bezpieczny, a przede wszystkim skuteczny! Drodzy rodzice nie od razu trzeba faszerowac dzieci antybiotykami, bo istnieja takie syropy jak ten, ktore rzeczywiscie pomagaja!

Gość gość
Żaden. Poczytajcie składy. Większość to woda z cukrem plus chemiczne świństwo. Moje dziecko ma 13 lat, za sobą liczne infekcję wirusowe, w tym zapalenie oskrzeli i syropu z apteki na oczy nie widziało. Zresztą tu gdzie mieszkam wszystkie syropy w aptece są od 12 roku życia. Dla mniejszych dzieci są po prostu zakazane.

Gość gość
Malffusia. Idiotko, Sambucol to zwykła woda z cukrem, z niewielkim dodatkiem ekstraktu z owoców bzu czarnego i sztucznych witamin + szkodliwy środek konserwujący. W aptece za tą samą cenę, albo niewiele wyższą można kupić 100% sok z owoców czarnego bzu bez tych wszystkich syfiatych dodatków. Albo narwać owoców i samemu zrobić. Potem wystarczy dodać dziecku do herbaty, ma przyjemny kwaskowy smak.