Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarówka123

Poród w uk

Polecane posty

Gość ciężarówka123

Witam mieszkam w Anglii od października przylatując tutaj byłam w 13tc posiadam od grudnia NIN oraz byłam już u GP i mam nastepujące pytanie. Za poród jak i opieke trzeba płacić jeżeli nie ma się potwierdzenia że mieszka się tu przynajmniej 6 miesiacy i to nie mało bo ok 4 tys funtów. Niestety ale jakiekolwiek listy z banku i inne które potwierdzają moją obecność tutaj są właśnie z grudnia/stycznia a termin porodu mam na kwiecień. Mój partner mieszka i pracuję tu od 3 lat ale niestety nie jesteśmy małżeństwem. Czy jest jakiś sposób aby udało nam się uniknąć opłaty za poród?

Gość gość
nie jak masz nin nie placisz za nic

Gość ciężarówka123
ale ponoć NIN nie daje potwierdzenia że chce tu mieszkać na stałe i nie traktują mnie jako rezydenta któremu przysługuję bezpłatna opieka

Gość gość
opieka jest bezplatna dla wszystkich jezeli jestes z kraju Unijnego, zreszta oni tu wszystkim pomagaja, tu nie jest tak jak Polsce, ja po miesiacu pobytu juz chodzilam z dziecmi na szczepienie i do GP, a teraz jak korzystasz z Gp jub chodzis zdo poloznej na wizyty to placisz, nie placisz przeciez tak samo ma sie z porodem

Gość gość
masz ta duza rozowa ksiazke z ktora chodzisz na wizyty do poloznej?potem musisz ja wziasc do szpitala na porod