Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Farmaceuta radzi

Polecane posty

Gość gość

W aptekach farmaceuci znaja sie trochę na rzeczy? Mogą doradzić coś sensowego, czy nie bardzo?

Gość gość
Sama jestem farmaceutką i zalezy na kogo trafisz. Z reguły farmaceuta chce pomóc , także póki sama nie zostałam farmaceutką to chętnie podpytałam w aptece ;)

Gość gość
Skoro jesteś farmaceutką, to może podpowiesz, co najlepszego jest w aptekach na pocenie? :)

Gość gość
polecą CI to za co więcej kasy dostaną od przedstawiciela handlowego

Gość gość
No to gdzie szukać pomocy? Dermatolodzy olewają ten problem :(

Gość gość
NIestety, w wielu aptekach jest tak, że wciska sie pacjetom leki które daje nam przedstawiciel. OCzwyiscie, jest to niezgodne z prawem farmaceutycznym, ale takie życie. Pocenie , ale coś konkretniej ?

Gość gość
Pocenie pach, stóp i dłoni. Nie wiem co mam robić, bo są antyperspiranty, ale są głównie pod pachy. A i to słyszałem, że po pewnym czasie skóra się przyzwyczaja i przestają działać :(

Gość gość
Najlepsze będą tabletki. Zapytaj u siebie w aptece, co mają . Poza tym, kup sobie kwas borny , proszek do butów. nie będzie tak noga sie pocic . Równiez do kupuenia w aptece. Są też dezodoranty do stóp. Oraz zmniaj co jakiś czas dezodorant pod pachy, najlepiej w kulce bo dłużej się trzymaja.

Gość gość
A moze jesteś otyły? Bo też niestety ludzie z nadwagą maja problemy z poceniem.

Gość gość
Mam 180 cm wzrostu i ważę 77 kg, więc nie mam problemów z otyłością. A brałem szałwię w tabletkach, ale nic mi nie pomogła. Mi chodzi o taki uniwersalny środek, co by działał jednocześnie na pachy i stopy. Czy jest taki, czy trzeba oddzielnych stosować?

Gość gość
A może to sobie kup Perspiblock tabletki 60 szt za ok 25 zł Oprócz szałwi jest wiele innych substancji któe elimunją problem pocenia.

Gość gość
Tak jak wspomniałam wcześniej, dodatkowa ochrona nie zaszkodzi :) Jeśli chodzi o stopy - kup sobie wkładki do butów antypotowe. Bardzo dobrze wchłaniają wilgoć

Gość gość
Ale ja w necie dużo już grzebałem o tym poceniu i o róznych preparatach. Akurat te tabletki też widziałem i niestety wiele negatywnych opinii, że nie działają :(

Gość gość
znajdź dobrego dermatologa w miescie i myślę , ze coś pomożę :)

Gość gość
przede wszystkim preparaty z mocznikiem.... co do farmaceutki wyzej ..jestes mgr, czy technikiem?

Gość gość
W moim mieście nie ma dobrego. Przyjeżdza z innego miasta ale prywatnie. 80 zł od wizyty bierze, więc nie mało :(

Gość gość
Na pocenie dobra jest soda. Na dłoń wsypujemy odrobine sody, drugą dłoń moczymy pod kranem (strzepujemy wode, tak zeby reka była wilgotna), i pocieramy obydwie dłonie, az powstanie jednolita pasta. Tym smarujemy miejsca "potliwe". Od 3 lat uzywam sody jako antyperspirantu pod pachy, ponieważ nie mogę używać tych drogeryjnych.

Gość niegość
Z uniwersalnych to chyba tylko medispirant, ale nie wiem czy pomaga. Za to do stóp mogę polecić preparaty z metenaminą w postaci pudrów. Sprawdziłam na sobie, pomogły, natomiast wada jest taka, że pachną kocimi sikami jak dla mnie ;) no i efekt nie jest trwały, trzeba to powtarzać.

Gość terka87
może zamiast w aptekach lepiej spytać przez internet na przykład tutaj? http://zapytajsiefarmaceuty.pl/ farmaceuci odpowiadają sumiennie na każde pytanie, w aptekach ja mam takie szczęście że trafiam na "sprzedawców" a nie farmaceutów, wiedzą tylko jak sprzedać a co już gorzej :/

Farmaceuta to wysoko wykwalifikowany specjalista, który ukończył studia magisterskie na uczelni medycznej, więc coś tam chyba wie ;)

Gość gość
nie wiem jak jest w innych aptekach ale ja od lat chodzę do jednej http://aptekaswbarbary.pl/ i tam zawsze mogę liczyć na fachową pomoc, a panie zawsze cierpliwie odpowiadają na zadawane pytania nawet jak doczłapię się tam w nocy:)

Gość gość
Tylko pytamy się w aptece i to sami sobie wybieramy to wiemy , że fachowa pomoc i najtrafniejsza!!! jak wiele na tym zyskujemy i najnowsza wiedza w wybranej aptece.