Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antybiotyk a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

witam, Kochalam sie dzisiaj z chlopakiem, biore tabletki sylvie 20, dzisiaj bralam pierwsza po okresie( okres zakonczyl sie wczoraj, a w zasadzie to jeszcze dzis mialam plamienia), dzis przypada 5 dzien cyklu (22 dostalam okres), wszystko byloby ok, ale tak sie sklada, ze ostatni tydzien bralam antybiotyk "ramoclav", ktory podobno oslabia dzialanie tych tabletek, nie wiem co myslec, nie wiem co kryje sie pod slowem "oslabia' i jak to interpretowac, cykle mam stale dzieki tabletka(28dni), moge obawiac sie ciazy? z gory dziekuje za odpowiedz,

Gość gość
dodam, ze zastanawiamy sie, czy nie pojechac jutro po tabletke 1 dzien po.

Gość gość
Nie myśl tylko wykorzystuj czas na bzykanie.

Gość gość
Halo

Gość gość
Wszystko masz w ulotce dolaczonej do pigul... Jesli antybiotyk należy do wymienionej tam grupy (patrz na składniki antybiotyku) przez tydzień powinnaś się dodatkowo zabezpieczać gumką. Z pigułka "po" poczekaj, albo zadzwon do swojego ginekologa i zapytaj.

Gość gość
I jeszcze jedno - przyjmując pigułki nie masz okresu. To krwawienie wynika ze zmniejszonej porcji hormonów we krwi - tzw.krwawienie z odstawienia.

Gość gość
Zle sie wyraziłam z tym "czekaniem" na pigulke "po". Chodzili mi o to, ze lepiej zapytac ginekologa. Pigulka "po" rozstroi cykl. Moze sie zrobić bałagan, a pewnie nie jest to konieczne.