Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

otylosc w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z ta otyłością w ciąży czy wtedy są wskazania do cesarki i wtedy jakie znieczulenie bierzecie?? Może być tak że kobieta nie będzie w stanie urodzić SN??

Gość gość
Ja mam pierwszy stopien otylosci wedlug bmi i zaden z lekarzy jeszcze slowem sie nie odezwal na temat koniecznosci wykonania cc. Nie wiem czy to ma jakis zwiazek.

Gość gość
To jaki mam stopień otyłości to niewiem ale każdy mi mówi ze będę mieć cesarke bo nie dam rady urodzic silami natury a jak się kiedyś leczylam u ortopedy to stwierdzili ze będę miała problemy z zajściem w ciążę bo za duża nadwaga a 2 razy wyskoczył mi dysk i namawiali mnie już na operacje ale się nie zdecydowalam

Gość gość
Raczej cc chyba jest wlasnie niewskazane przy otylosci. Lekarze maja problem,zeby dostac sie do macicy przez powloki brzuszne,tluszcz. No i rana duzo gorzej sie goi.

Gość gość
Obawiam się ze nie dam rady urodzić naturalnie :-(

Gość gość
Najlepiej zapytaj sie lekarza co on mysli nq ten temat

Gość gość
Nie wmawiaj sobie.Porozmawiaj z ortopeda,bo rozumiem ,ze chodzi o problemy z kregoslupem? Chyba,ze po prostu nie chcesz rodzic sn,to wtedy zalatw sobie cesarke. Zadnej kobiety do porodu sn moim zdaniem zmuszac sie nie powinno.

Gość gość
Ja byłam gruba w pierwszej ciąży i nikt nie mówił ze musze mieć cc bo jestem gruba. Wcale to nie prawda że osobie grubej źle się goi blizna bo ja nie miałam z tym żadnych problemów. CC miałam z całkiem innych powodów. Moja koleżanka która w ciąży przytyłam 40 kg rodziła naturalnie z drugim dzieckiem tez juz była otula i tez rodziła naturalnie.

przy duzej otylosci blizna po cc goi sie okropnie, dodatkowe kilogramy przeszkadzają rowniez w powrocie do sprawnosci, bo zwyczajnie blizna "ciągnie" mocniej i dłuzej boli