Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoras z Was tez miala dosc ciazy??

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 32 tc, ciaza przebiega prawidlowo. Tylko ja juz chcialabym miec to wszystko za sobą ;) a czas strasznie sie dłuzy... mialyscie podobnie?

Gość gość
Ja jestem w 29 tc,tez mam juz dosc a jeszcze tylee czasuuu

Gość gość
ja jestem w 36 tygodniu i za 3 tygodnie mam cesarke i wlecze mi sie jak cholera:/

Gość gość
Mam tak samo jak ty.... jestem w 26 tygodniu a gdzie tu do końca. ...

Gość gość
Dobrze... ulzylo mi bo myslalam ze tylko ja tak mam ; P ciaza sama w sobie jest zdecydowanie przereklamowana ^^

Gość gość
Oj mialam ... czas ciagnol sie niesamowicie. Najpierw wymioty do 23 tyg potem od 30 tc zgaga bezsennosc Bylam tak zmeczona ciaza ze rozczyczalam sie jak 3 latka Kiedy zmienili mi date wywolania porodu o 2 tyg. Ryczalam i sie uspokoic nie moglam. A teraz? Czas leci jak nie wiem co dopiero co urodzilam a syn juz ma 7 miesiecy!

Gość gość
Ja jestem w 41, niedługo oszaleje:O

Gość gość
mialam to samo a juz dziecko ma 4 miesiace... ciaza byla koszmarna i nocne pobudki to przy niej pikus

Gość gość
A ja bylam najszczesliwsza na świecie jak bylam w ciąży, moze dlatego ze wcześniej mialam ciaze biohemiczna. Poza tym czulam sie swietnie i pracowalam do 36 tygodnia ciąży, wiec nic mi sie nie dluzylo, no moze pod koniec trochę, jak 10 dni po terminie nic sie nie dzialo. Teraz marze o kolejnej ciąży, ale niestety pól roku temu poronilam.

Gość gość
34tc. Wszystko boli,wszystko ciagnie,kluje...Dusznosci,kalectwo,brak koncentracji,klopoty z pamiecia,wszystko spada,nie mozna sie schylic,zalozyc butow,skarpetek... I ten ciagly stres,zeby nie urodzic wczesniej,zeby dziecko bylo zdrowe.. Liczenie ruchow dziecka. Ma Sa Kra... Jakbym znala osobe,ktora pierwsza powiedziala,ze ciaza to najpiekniejszy okres w zyciu kobiety to zatluklabym ja wlasnymi ,,recami,,...

Gość gość
ciąża to coś wspaniałego, to było 9 najcudowniejszych miesięcy w moim życiu :) a po ciąży zaczyna się mały koszmar - nieprzespane najpierw ból i straszne zmęczenie i niemożność odpoczynku bo zaczynają się nieprzespane noce, ciągła robota przy maleństwu i brak czasu dla siebie. Przez pierwsze miesiące po ciąży jak widziałam kobietę w ciąży to tak jej zazdrościłam i chciałam powrotu do tego stanu, tak więc drogie panie nie histeryzujcie bo za chwilę będzie o wiele gorzej, oj o wiele :)

Gość gość
glupoty pisza. Ciaza byla dla mnie najgorszym okresem w zyciu a czas spedzony z malenstwem najwspanialszy w zyciu

Gość gość
No i ten strach czy wszystko bedzie ok.. ;( ostatnio tyle sie slyszy o ,,tragicznych,, porodach ;(

Gość gość
tak zgadzam się z tymi, które tu napisaly, że ciąża to wspaniały czas w naszym życiu :) potem juz jest o wiele mniej "kolorowo"

Gość gość
Mialam dosc!!bardzo puchlam,nie moglam sie schylic by nalozyc buty lub skarpetki,wieczna zgaga,siku co piec minut,wieczorem zanim zasnelam i znalazlam odpowiednia pozycje to juz musialam wstac na sikanie,ciagly bol kregoslupa,wiecxnie bylam glodna,ciagle bylo mi goraco, na porodowce myslalam ze umre,ale w przeblyskach swiadomosci cieszylam sieze to koniec tej meki

Gość gość
Miałam dosyć jak nie wiem co... nie chce mi sie wchodzić w szczegóły ale koszmarne były i dni i nieprzespane noce... Jak sie dzidzius urodził to jakbym obudziła sie z koszmarnego 9miesiecznego snu i wróciłam do życia...

Gość gość
Nie rozumiem po co te wyzwiska od k***w,zj******h psit itp. Dziewczyna z 20:39 napisala szczerze jak to wyglada. Poza tym napisala rowniez,ze martwi sie o dziecko,wiec po prostu mecza ja ciazowe dolegliwosci. Po co takie trole wulgarne w ogole wchodza na takie tematy i pisza takie bzdety z wyzwiskami?

Gość gość
gosc 23:30 podpisuje sie pod tym. Do tych co mialy lekka ciaze. Nie kazda jest taka.Skoro dla Was jest kongo gdy dziecko na swiat przychodzi a dla mnie w porownaniu do ciazy to bulka z maslem to sobie wyobrazcie jak mozna okropnie czuc sie w ciazy. Moj maz widzac przez co przechodze byl w szoku ze mozna miec tyle zlych objawow ciazy

Gość gość
Piekne w ciazy sa dla mnie tylko ruchy dziecka. Kocham je czuc. Nawet te na pecherzu i w zebra :) Rozczula mnie to. Ale sama ciaza - bardzo trudny okres... Najpierw rzygansko, potem niespodzianki w postaci plamien,stres,strach... Teraz bole w nocy,bole podczas chodzenia,niezdarnosc. Nie moge doczekac sie marca,az przytule dziecko <3 Jestem przygotowana na to,ze bedzie ciezko. Zwlaszcza,ze to pierwsze dziecko. Jednak pomimo trudnosci nie sadze,zeby ktoras z Was gdyby mogla cofnac czas to zrezygnowalaby ze swojego dziecka.

Gość gość
Ja tak miałam za każdym razem .

Gość gość
miałam ciężką ciążę i przez ostatni miesiąc leżałam w szpitalu. ale teraz brakuje mi czasem tego stukania w brzuchu, pomimo,że dziecko jest cudowne ,ale jednak w brzuchu była ta cudowna więź :P

Gość gość
Oj tak, ostatnie tygodnie były mega ciężkie...

Gość gość
e tam dla mnie pierwsze miesiące z dzieckiem to była męczarnia :o ciąża w porównaniu z tym i mimo niedogodnosci była super i ekstra, taka prawda

Gość gość
ja od zawsze wiedziałam, że stan błogosławiony jest nie dla mnie :) Już w momencie zrobienia testu ciążowego zrobiło mi się ciężko ;P Należę do tej grupy kobiet, która swoje dziecko woli mieć na zewnątrz siebie :D

Gość gość
Mi nawet nie brakuje tego krecenia sie w brzuchu. Czulam sie jak hipopotam i nie moglam na siebie patrzec. Za to dziecko mam cudowne

Gość gość
ciekawe... Ja wymiotowalam strasznie do 4msc, praktycznie nie funkcjonowalam w tym okjresie, poza lezeniem. Od 5tego jest juz ok. teraz zaczynam 8msc i ciesze sie ze jesczez troche zostalo, bedzie to moje 3 dziecko i wiem co mnie czeka po porodzie. Co takiego wam dolega , ze sie tak zle czujecie? Pytam z ciekawosci bo ja tez czesto sie budze w nocy, mam wieeelki juz brzuch ale poza tym czuje sie ok.